Veliki uspeh starijih u Aranđelovcu, mlađi najuspešniji na Zonskom, Aleksandra na Balkanijadi

363

Iza nas je izuzetno bogat i uspešan vikend kojim smo i zvanično otvorili ovaj deo sezone. Za dva dana vikenda smo nastupili sa čak 38 pojedinaca i 6 ekipa.

Izvor: Lazar Greber
U subotu (17.02.) u Aranđelovcu je održan prestižni međunarodni turnir „Aranđelovac Open 2024“ u organizaciji Karate kluba „Knjaz“ iz kojeg potiče jedina olimpijska šampionka sa ovih prostora u karate sportu Jovana Preković. Na turniru je nastupilo preko 1.000 takmičara iz preko 80 klubova iz čak 9 zemalja. Karate klub Hajduk je nastupio sa 16 pojedinaca i sa 2 ekipe i ostvareni su sjajni rezultati. Sa ukupno osvojenih 12 medalja od čega 6 zlatnih i 6 srebrnih, svrstani smo među najuspešnije klubove na turniru. Posebno je važno napomenuti da su obe naše ekipe Juniora i Mlađih seniora osvojile prva mesta i zlatne medalje.
U nedelju (18.02.) u Staroj Pazovi su nastupile naše mlađe uzrasne kategorije na Prvenstvu Zone Bačka za poletarce, pionire i nade i ostvareni su takođe izuzetni rezultati. Nastupili smo sa 22 pojedinca i sa 4 ekipe i bili smo ubedljivo najuspešniji klub na prvenstvu. Svi naši borci i ekipe su ostvarili plasman na Prvenstvo Vojvodine.
Međunarodni turnir „Aranđelovac Open 2024“ – Pojedinačni rezultati:
– Mijanović Rastko (juniori +68kg) – 1. mesto
– Krnajac Mihajlo (mlađi seniori -67kg) – 1. mesto
– Korica Milana (mlađe seniorke +61kg) – 1. mesto
– Miletić Milana (pionirke +40kg) – 1. mesto
– Krnajac Miloš (juniori +68kg) – 2. mesto
– Đikić Aleksandra (mlađe seniorke -61kg) – 2. mesto
– Štrangar Glorijan (mlađi seniori -75kg) – 2. mesto
– Sekeruš Ratko (seniori +75kg) – 2. mesto
– Miletić Vojin (muške nade +47kg) – 2. mesto
– Savić Veljko (pioniri +45kg) – 2. mesto
Ekipni rezultati:
– Ekipa mlađih seniora (Krnajac Mihajlo, Pucar Marko, Štrangar Glorijan) – 1. mesto
– Ekipa juniora (Mijanović Rastko, Krnajac Miloš, Mrdak Božidar) – 1. mesto
Izuzetni smo zadovoljni sa nastupom naših starijih uzrasta u Aranđelovcu jer se radi o vrhunskom turniru koji okuplja nabolje borce iz čitavog regiona, a takođe i našim mladim nadama koji su pokazali ozbiljan potencijal i demonstrirali visok nivo forme na prvom zvaničnom takmičenju u godini. Važno je napomenuti da smo kao i svake godine, tradicionalno imali debitante i to čak njih 7 pa na taj način održavamo kontinuitet proizvodnje nekih novih šampiona.
U naš klub je stiglo još jedno veliko priznanje u vidu poziva selektora seniorske reprezentacije Srbije da naša takmičarka Aleksandra Đikić (-55kg) nastupi na Balkanskom Šampionatu koji će se održati od 23. do 25. februara u Podgorici. S obzirom na Aleksandrine rezultate poslednjih godinu dana i trenutnu formu, sa pravom možemo očekivati neku od medalja iako je ona tek zagazila u seniorsku konkurenciju.
Izvor: Lazar Greber

Izvor: Lazar Greber