U Ruskom Krsturu održana prezentacija kreditnih linija Razvojnog fonda Vojvodine

55

Dan otvorenih vrata Razvojnog fonda Vojvodine održan je u prostorijama Mesne zajednice u Ruskom Krsturu.

Nakon prezentacija u Kuli i Sivcu, predstavnici Razvojnog fonda, u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj Opštine Kula i Lokalnom akcionom grupom ,,Srce Bačke“, zainteresovanim građanima u Ruskom Krsturu predstavili su najpovoljnije kreditne linije za poljoprivredu i preduzetništvo, u cilju informisanja poljoprivrednika i preduzetnika o kreditnoj podršci za razvoj poslovanja.

Po rečima predstavnika RFV, Dejana Slavujevića, koji je zadužen za kreditni sektor, cilj im je da obiđu svako mesto u opštini, kako bi građanima, kojima su krediti i namenjeni, predstavili svoje ponude i omogućili im da na licu mesta dobiju sve potrebne informacije:

,,Danas smo u Ruskom Krsturu na prezentaciji kreditnih linija Razvojnog fonda Vojvodine. Naime, mi u saradnji sa Kancelarijom sa lokalni ekonomski razvoj Opštine Kula i Lokalnom akcionom grupom ,,Srce Bačke“ imamo jako dobru saradnju, ne obilazimo samo centralni deo opštine, već i svako mesto. Oni prikazuju svoje projekte, a mi naše kreditne linije. Razvojni fond je državna kreditna institucija, osnivač je Vlada Vojvodine, zajedno sa Vladom Republike Srbije i sedište nam je u Novom Sadu. Krediti kod nas otvoreni su tokom cele godine, imamo dva tipa kredita – za pravna lica i preduzetnike i za registrovana poljoprivredna gazdinstva. Imamo jako dobru saradnju sa Vladom Vojvodine i sa Sekretarijatom za privredu i turizam i nudimo dugoročan kredit za razvoj turizma. Ko bude želeo da uzme taj kredit, kamatu mu plaća Pokrajinski sekretarijat. Svi zainteresovani mogu da dođu u sedište firme u Ulicu Cara Lazara 7a u Novom Sadu. Mi smo tamo tokom cele nedelje i slobodno možete doći da se bliže informišete. Pokrićemo kompletnu kulsku opštinu, u saradnji sa gospodinom Bojanom Kovačem, jer smo videli da kada ljude pozovemo u Kulu oni ne dođu u očekivanom broju, a ovo su krediti namenjeni ljudima koji su poljoprivrednici, pa je poželjnije da dođemo u njihova mesta“.