Svečano otvorena izložba fotografija Rajka R. Karišića

82

Svečano otvaranje izložbe fotografija pod nazivom ,,Pogledi ispod oblaka“, Rajka R. Karišića, održano je u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli. Sve fotografije na ovoj izložbi napravljene su uz pomoć drona, pa tako posetioci mogu da pogledaju magične predele Vojvodine ,,pogledom ispod oblaka“ i da se uvere u lepotu kojom smo okruženi.

Ono po čemu je izložba specifična jeste to što su fotografije snimljene pod uglom od 90 stepeni, pa je tako akcenat stavljen na likovnost fotografija. Po rečima autora, dodatni naziv izložbe može da bude i ,,Kad priroda slika“, jer je priroda najveći majstor:

,,Pre svega, želim da kažem da mi je veliko zadovoljstvo da posle dužeg vremena izlažem svoje radove u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli. Ovoga puta se predstavljam sa ciklusom fotografija koji smo nazvali ,,Pogledi ispod oblaka“ jer to u stvari i jeste pogled ispod oblaka koji sam napravio uz pomoć male bespilotne letelice koju popularno zovemo dron. Dron nam je dao jednu novu vrstu komfora i nove poglede. Većina nas nije u prilici da vidi lepotu kojom smo okruženi na svakom koraku. Kada idete putem, automobilom, sa leve i desne strane postoje drvoredi i šipražje, ali kada stanete i dignete dron vi ćete biti zapanjeni lepotom. To je jedna lepa priča koju sam iskoristio i fotografije koje su ovde uglavnom su napravljene na teritoriji Vojvodine, sem par fotografija iz drugih delova Srbije i iz Republike Srpske. Ono što posebno želim da istaknem je da su fotografije snimljene pod uglom od 90 stepeni jer nisam hteo da pravim miks priču, sa panoramskim snimcima, nego sam hteo da dam akcenat na likovnost fotografija. Siguran sam da će ljudi koji dođu ovde imati priliku da vide nešto što do sada nisu imali prilike da vide i možda malo neskromno zvuči, ali ja sam jedan od prvih fotografa koji je napravio izložbu fotografija snimljenih dronom na ovaj način. Dodatni naziv ove izložbe može da bude i ,,Kad priroda slika“, jer je priroda najveći majstor!“

Izložbu možete pogledati do 20. marta.