Poljoprivrednici u Ruskom Krsturu sproveli akciju uređenja atarskih puteva

104

Da mnogo toga u naselju može da se uradi kada postoji ideja i sloga među stanovništvom dokaz su poljoprivrednici iz Ruskog Krstura.

Oni su u subotu, 9. marta, organizovali veliku akciju uređenja atarskih puteva, u koju se sa svojom mehanizacijom uključilo dvadesetak njih. Ovo je bila četvrta po redu akcija ovakvog tipa, a jedan od organizatora akcije, Zvonimir Rac, istakao je da je veliki posao urađen i da se nada da će brojnost prisutnih naredne godine biti veća. Takođe, zahvalio se Mesnoj zajednici Ruski Krstur na konkretnoj pomoći i podršci koju pruža još od samih početaka ove akcije:

„Ovo je četvrta godina kako uređujemo atarske puteve, a danas smo uređivali potez „Međeš“ i „Razmiškov put“, pravac prema Kuli. Na tri lokacije smo zatrpali puteve sa zemljom, situacija je pre ove akcije bila katastrofalna jer su putevi bili puni rupa. Broj poljoprivrednika koji su učestvovali u akciji je dosta dobar, ali mislim da je moglo i više njih da se odazove, međutim neki od njih nemaju sluha za to. Imamo veliku pomoć od strane Mesne zajednice Ruski Krstur, kao i od lokalne samouprave koja usmerava sredstva. Još nije definisano da li ćemo dobiti novac ili naftu, ali svakako je ta pomoć itekako velika i dragocena“.