Krsturska predstava ,,San smešnog čoveka“ večeras u Sivcu

74

Treće večeri 77. Opštinske smotre dramskog stvaralaštva ,,Velimir Sandić Veljko'' u Sivcu publici su se predstavili glumci Dramskog ansambla Kulturnog centra iz Kule predstavom ,,Kus petlić'', po tekstu Aleksandra Popovića i u režiji Dragana Ostojića.

Publici u Sivcu se, sudeći po sjajnim reakcijama, predstava izuzetno dopala, a nagradu za najboljeg glumca predstave dobio je maestralni Slobodan Nogavica.

Večeras, poslednje takmičarske večeri, publika u Sivcu imaće priliku da pogleda predstavu ,,San smešnog čoveka“, Fjodora Dostojevskog, u režiji Vladimira Nađa, a u izvođenju Dramskog studija ,,Art“ Doma kulture iz Ruskog Krstura. Ova predstava biće izvedena na rusinskom jeziku.

Poslednje večeri Smotre, u petak 29. marta, publika će, u čast nagrađenih, moći da pogleda duodramu Jovana Janjića ,,Patrijarh Pavle – biti čovek među ljudima i neljudima“, u režiji Milana Rusa i u izvođenju Srpskog pozorišta u Budimpešti.

Karte po ceni od 250 dinara kupuju se neposredno pred početak predstave, osim za predstavu u čast nagrađenih kada je ulaz slobodan.