Večeras u Sivcu duodrama ,,Patrijarh Pavle – biti čovek među ljudima i neljudima“

45

Poslednje takmičarske večeri na 77. Opštinskoj smotri dramskog stvaralaštva ,,Velimir Sandić Veljko'' u Sivcu odigrana je monodrama ,,San smešnog čoveka'' Fjodora Dostojevskog, u režiji Vladimira Nađa, a u izvođenju Dramskog studija ,,Art'' Doma kulture iz Ruskog Krstura.

Glavni i jedini glumac ovog komada, Miroslav Malacko, prvi put je radio monodramu i, kako kaže, zadovoljan je podrškom publike i svojom izvedbom. Specifično je da, osim u ovoj predstavi, on glumi i u kulskoj predstavi ,,Kus petlić“, pa je tako bilo zahtevno i izazovno pripremati dve uloge istovremeno:

,,Bilo je poprilično zahtevno pripremati dve predstave, odnosno dve uloge u isto vreme. Kao prvo, lokacija nije ista. Jedna je Kulturni centar u Kuli, a druga je Dom kulture u Ruskom Krsturu. Ta razdaljina nije velika, oko 10 kilometara, ali opet treba stići na jednu, pa na drugu probu i odraditi posao od koga se preživljava, ali na kraju, ako vidimo rezultate, poprilično je zadovoljavajuće. Predstava je pripremana nekoliko meseci i prilično sam zadovoljan. Iako je predstava bila na rusinskom jeziku, bilo je dosta publike koji su je lepo podržali, tako da sam zadovoljan. Ne bih da biram između ove predstave i ,,Kus petlića“, pošto je ovo jedan poseban koncept, monodrama je sama po sebi drugačija, a u Kuli je nova ekipa, novi režiser, novo okruženje, ali svako iskustvo je posebno za sebe“.

Večeras, poslednje večeri Smotre, publika će, u čast nagrađenih, moći da pogleda duodramu Jovana Janjića ,,Patrijarh Pavle – biti čovek među ljudima i neljudima“ u režiji Milana Rusa i u izvođenju Srpskog pozorišta u Budimpešti.

Ulaz je slobodan.