Rojević: Napreduju radovi na opremanju i parternom, uređenju Doma kulture i sportskog terena u Ravnom Selu

107

U toku je opremanje i parterno uređenje platoa novosagrađenog Doma kulture u Ravnom Selu, kao i rekonstrukcija sportskog terena koji se nalazi uz Dom kulture. Radove koji su počeli 19. februrara, a planirano je da se završe krajem jula, obišao je predsednik opštine Predrag Rojević. On je istakao da opština Vrbas ovog proleća nastavlja s obimnim i značajnim radovima u svim delovima opštine.

Izvor: [email protected] 

– Ravno Selo će dobiti reprezentativan objekat, regionalnog značaja. Na zgarištu i ruševinama stare zgrade, izgorele 2016. godine izgrađen je nov objekat, od blizu 600 kvadrata, u kom se oprema scena i gledalište sa 223 sedišta. Objekat koji će biti glavna tačka okupljanja, susretanja, promocije kulture i tradicije ne bi bio moguć bez podrške predsednika Aleksandra Vučića,predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića , i našeg komšije iz Ravnog Sela, legende srpskog filma Lazara Ristovskog, idejnog tvorca „Ravno Selo film festivala“. Radove sa 105,1 miliona dinara, finansira Pokrajinska vlada . Takođe, rekonstruisali smo toalete u Osnovnoj školi „Branko Radičević“, a rekonstruisana je i sređena i lokalna ambulanta. Ovog proleća nas očekuju radovi i u drugim naseljima. Opština Vrbas ravnomerno ulaže u svoj razvoj – rekao je Rojević.

Izvor: [email protected]

On je podsetio da su već počeli radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona vredni 40,5 miliona dinara, kao i da su nastavljeni radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Vrbasu sa pozorišnom dvoranom, vredni više od 600 miliona dinara.

– Očekujemo da se uskoro počnu radovi na rekontrukciji ambulante u Savinom Selu, koja se nalazi u čuvenoj vili „Torža“ i da počnu radovi na potpunoj rekonstrukciji Doma kulture u Zmajevu. I ove dve investicije, vredne preko 97 miliona dinara finansiramo u saradnji s Pokrajinskom vladom – rekao je Rojević.

Izvor: [email protected] 

 

 

Izvor: [email protected]