USKORO OSMI KUP NACIJA U BOKSU U VRBASU

114

Od sedmog do dvanaestog maja Vrbas će biti domaćin Osmog kupa nacija u boksu za juniore i juniorke.

Izvor: kupnacijauboksuvrbas vrbas 

Na „mini prvenstvu sveta“ koje će se i ove godine održati u srcu Bačke očekuje se dolazak mladih boksera i bokserki iz više od 20 zemalja.

Na jednoj od najvećih sportskih manifestacija u svetu, Srbiju će predstavljati 12 takmičara. Do 20-og aprila mogu se prijaviti i bokseri iz drugih država.

Vrbas je oduvek važio za grad sporta i prepoznatljiv je po evropskim, svetskim i olimpijskim prvacima i osvajačima zlatnih medalja na svim šampionatima.

Borbe u ringu u Vrbasu bile su veoma popularne između 60-ih i 80-ih godina. Zahvaljujući Kupu nacija u boksu vrbaska opština, pre osam godina vratila se na staze stare slave.
„Iako je iza nas veliko iskustvo u oganizaciji, svake godine imamo tremu pred ovako važno takmičenje, jer želimo da reprezentativce iz svih delova sveta ugostimo kako dolikuje i da se, pre svega, lepo osećaju u našem gradu. Želimo da napunimo salu, da navijamo i bodrimo naše reprezentativce. Organizatori turnira su Bokserski klub „Čarnok“, Bokserski savez Srbije i lokalna samouprava bez čije podrške ovu manifestaciju ne bi bilo moguće održati. Očekujemo da nam se pridruže i javna preduzeća i ustanove, privrednici, organizacije i udruženja građana sa područja vrbaske opštine, rekao je jedan od organizatora Osmog kupa nacija Igor Škundrić.

Turnir će trajati do 12-og maja kada se očekuju finalne borbe. Žreb je zakazan za 07. maj, a borbe će početi dan kasnije. Takmičari će se nadmetati u 12 kategorija. Svi mečevi održaće se u Velikoj sali Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“.

Izvor: kupnacijauboksuvrbas vrbas 

Izvor: kupnacijauboksuvrbas vrbas