Mladi glumci iz Sivca premijerno izveli ,,Dobre gusare“

82

Pred punom salom Doma kulture u Sivcu mladi glumci, članovi Dečjeg ansambla Dramske sekcije ,,Velimir Sandić Veljko“, premijerno su izveli predstavu ,,Dobri gusari“, po tekstu i u režiji Miloša Miloševića Šike, na kojoj su vredno radili u protekla dva meseca.

Kroz igru i zabavu deca su, uz pomoć svog reditelja, stvorila komad koji je oduševio kako mlađu, tako i stariju publiku, a svoju prvu reprizu komad će imati već u ponedeljak, na Opštinskoj smotri dečjeg dramskog stvaralaštva u Kruščiću.

Po Šikinim rečima, nije lako raditi sa decom koja su često bolesna, imaju školske obaveze, zaljubljuju se i proživljavaju razne zgode i nezgode, ali je zaista prezadovoljan i raduje se budućim izvođenjima predstave na nekoliko festivala na koje su već pozvani:

,,Ovo je druga premijera za 15 dana na daskama koje život znače. ,,Dobre gusare“ smo radili skoro dva meseca, mada smo imali problema sa decom – ili su bolesni ili imaju obaveze u školi, a sada je tu i proleće. U ansamblu imamo više devojčica nego dečaka, pa se one zaljubljuju i izostajale su sa proba, ali na zadovoljstvo ove publike koja je glumce pozdravila velikim aplauzom, a posebno na naše zadovoljstvo, na zadovoljstvo mladih glumaca i Doma kulture pod čijim krovom smo postavili ovu predstavu, zaista sam prezadovoljan jer su to ipak deca, a dete je dete da ga volite i razumete. Teško je raditi sa decom jer oni očekuju da u svemu imaju igru. Žao mi je što, zbog obaveza dece, ne možemo da napravimo još jednu reprizu, tako da će prva repriza biti na Opštinskoj smotri u Kruščiću u ponedeljak, a već smo na neviđeno pozvani na nekoliko festivala, ali neka to ostane naša mala tajna, čuće se gde smo“.

Uloge u ovom komadu igraju Katarina Čabarkapa, Lena Kalić, Lena Cvetković, Nikolina Todorov, Gordana Jurišić, Una Čepić, Elena Todorov, Dijana Romić, Strahinja Simin, Jovan Berić, Matija Šipica, Maša Jovanović, Nina Čepić i Sara Vučinić.