Održano Kros prvenstvo Vojvodine na izletištu „Potok“

363

Izletište „Potok“ u Crvenki bilo je domaćin Kros prvenstva Vojvodine.

Organizator prvenstva bio je Atletski klub „Crvenka“, koji ove godine proslavlja 40 godina postojanja. Prvenstvu je prethodio Jafa kros za atletske škole, na kom su najmlađi takmičari atletskih škola širom Vojvodine prikazali svoje atletsko umeće. Kada je o onim najuspešnijima u seniorskoj konkurenciji reč, šampion Vojvodine u krosu u je Nikola Boca iz Atletskog kluba „Maraton“ iz Sombora, dok je najuspešnija takmičarka Vanja Kovačević iz kulskog „Hajduk Maraton Tima“. Govoreći o svom rezultatu, pobednik u konkurenciji seniora, Nikola Boca, istakao je da je srećan zbog pobede, te da mu je naredni cilj učešće na Balkanskom prvenstvu u stiplu:

„Staza je bila izazovna, s obzirom na vremenske uslove i delove staze koji su utabani usled, pretpostavljam, poljoprivrednih radova, ali u suštini bila je prijatna staza i ambijent. Uspeh sam po sebi je relativno očekivan, imajući u vidu da sam jedan od boljih kros trkača u državi, ali svakako sam srećan zbog pobede. Sada kreće sezona na stazi i voleo bih da probam da odem na balkansko seniorsko prvenstvo u stiplu, tačnije 3000 metara stipl ili na 1500 metara. To ćemo raditi u maju i junu na tome, kada će biti sve trke, i do kraja godine bih voleo da opet odem za reprezentaciju, tako da su to neki glavni ciljevi za ovu godinu“.

Vanja Kovačević, pobednica u seniorskoj konkurenciji, rekla je da nosi veoma lepe utiske iz Crvenke i da je, i pored veoma toplog vremena, zadovoljna rezultatom koji je ostvarila:
„Moji utisci su veoma pozitivni, bilo je veoma divno za trčanje, jeste bilo malo više vrućine ali generalno atmosfera je bila mnogo lepa. I dečije trke i trke za nas starije su opravdale očekivanja i sve je bilo u najboljem mogućem svetlu. Za mene je naredni izazov učešće na „Beogradskom maratonu“, u sklopu koga ću trčati državno prvenstvo za moj klub „Hajduk Maraton tim“, tako da se sada aktivno pripremam za to“.