Košarkaši „Hajduka“ slavili u rezultatskoj i humanoj misiji

78

U poslednjem kolu ligaškog dela košarkaške Prve regionalne lige „Hajduk“ je na svom terenu savladao „Topolu“ sa 90:85.

Osim rezultatskog, ova utakmica imala je i značaj sa aspekta humanosti, s obzirom na to da je prikupljeno blizu 30 hiljada dinara od prodatih ulaznica, a celokupan prilog ide u svrhu troškova lečenja Tanje Ignjatović, koja se bori sa teškim oblikom karcinoma. Trener ekipe „Hajduka“, Danilo Borović, istakao je da je, iako je ostvarena pobeda, jedino zadovoljan igrom u prvoj četvrtini, te da ovakav pristup utakmici od strane njegovih igrača ne sme da se ponovi:

„Što se tiče utakmice, znao sam da će biti teška jer je poslednja i bez nekog rezultatskog značaja, ali taj pristup mi ne smemo da imamo. Ja sam jedino zadovoljan sa prvom četvrtinom gde smo igrali kako ja želim, a ostalo nismo. Upisali smo pobedu, ali mi je žao što publika nije mogla da vidi neku našu lepršaviju igru, ali dobro, sve je to sport. Pobedili smo i nadam se da će i Tanja pobediti u njenoj bici koju vodi i za koju je danas bila humanitarna akcija koju smo napravili i mislim da je to trenutno najvažnija pobeda za sve nas“.

Igrač „Hajduka“, Aleksandar Krivokapić, rekao je da je utakmica bila veoma teška i da je falilo više napadačkih momenata, ali da je na kraju najvažnije to što je upisana pobeda:

„Utakmica je bila veoma teška iz razloga što je bila poslednja i mislim da smo se dobro borili, ali mislim takođe i da smo mogli bolje da odigramo. Mogli smo malo više da napadamo i da idemo na fizički kontakt a ne samo na šut, ali sve u svemu pobeda je pobeda“.