U Sivcu počinje besplatna školica ribolova

57

Ribolovačko-varaličarski klub ,,Bas'' iz Sivca počeće sa školicom ribolova jednom mesečno počev od aprila, sa završetkom u oktobru.

Školica ribolova biće dostupna svoj deci koja žele da nauče nešto novo, da usavrše već postojeće znanje, da se druže i takmiče, a važno je napomenuti da je školica potpuno besplatna. Kroz nju će deca imati priliku da nauče više tehnika ribolova, a akcenat će biti stavljen na varaličarenje i plovak. U okviru školice biće održana i edukacija o ekologiji i važnosti zaštite životne sredine i očuvanju ribljeg fonda, a predavači će biti iskusni takmičari, reprezentativci, sudije i stariji članovi Kluba.

Prva školica biće održana u nedelju, 21. aprila sa početkom u 9 časova na bazenu kod stare šećerane u Sivcu. Posle edukacije i predavanja biće održano mini takmičenje, a najuspešniji će dobiti simbolične nagrade. Klub će obezbediti sokiće, sendviče i vodu za sve polaznike.
Planirani datumi školica, nakon 21. aprila, su 18. i 19. maja, sa temom varaličarenja jer će nakon nje biće održan i Drugi dečji varaličarski kup, zatim 8. i 9. juna, 27. i 28. jula, 17. i 18. avgusta i potom 19. i 20. oktobra, kada će biti održano i završno druženje, dodela sertifikata o završenoj školici ribolova i proglašenje najboljih.