Održan Prvi LAG prolećni festival u Kuli

309

U Kuli je održan prvi LAG prolećni festival ručnih radova i domaćih proizvoda. U fokusu manifestacije bio je ruralni turizam i predstavljanje opštine Kula kao interesantne turističke destinacije, pa su tako realizovane i panel diskusije u kojima su učestvovali predstavnici LAG-ova iz susednih zemalja, kao i zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Palimir Tot, predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić, direktori turističkih organizacija opština Kula i Vrbas i predstavnici udruženja iz naše opštine.

Program su otvorili gospodin Palimir Tot i menadžer Lokalne akcione grupe ,,Srce Bačke“, Bojan Kovač, a zatim je publika, koju su prevashodno činila deca iz škola i vrtića, uživala u nastupu učenika i profesora Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli koji su svirali na klaviru, violini, harmonici i tamburi i pevali neke od najlepših pesama.

Kako vremenski uslovi nisu išli naruku, razgovori i panel diskusije na temu podrške i razvoja turizma, kao i predstavljanje članova LAG-a i manifestacija koje realizuju, održani su u Svečanoj sali Skupštine opštine Kula.

Ova manifestacija podržana je u okviru Projekta ,,Promovisanje ekonomske diversifikacije u ruralnim područjima jugoistočne evrope – Izgradnja kapaciteta lanaca vrednosti u poljoprivredi i ruralnom turizmu kroz promovisanje mogućnosti zapošljavanja“, koji sprovodi SWG u partnerstvu sa GIZ.