Počeo Prolećni festival cveća u Kuli

1270

Prolećni festival cveća održava se danas i sutra, od 8 do 19 časova, u Kramerovoj ulici u Kuli. Od ranih jutarnjih časova ulica je preplavljena najlepšim cvećem, ukrasnim figurama, ručnim radovima, štandovima sa hranom i raznim drugim proizvodima koji upotpunjuju ambijent.

I ove godine, ova cvetna manifestacija okuplja više od 100 izlagača iz cele Srbije koji će vas oduševiti najlepšim cvećem, višegodišnjim biljkama, kaktusima, grnčarijom i svim potrepštinama za vaš vrt.

Po rečima direktora Turističke organizacije Opštine Kula, Vladimira Stankovića, ovo je šesta godina zaredom kako se ovaj Festival organizuje i izuzetno je voljen među građanima. On je najavio i brojne druge manifestacije koje će biti organizovane i aprilu i maju:

,,Ovo je šesta godina zaredom da Turistička organizacija opštine Kula organizuje Prolećni festival cveća u Kramerovoj ulici. Imamo preko 100 izglagača iz cele Srbije, tu su i proizvođači i uvoznici, veliki izbor cveća i dobre cene. Imamo i ponudu ručnih radova naših udruženja žena i preduzetnika, kao i kompletnu ponudu svega što vam treba da vrt ili baštu, pa bih pozvao građane Kule da dođu danas ili sutra da obiđu Festival cveća. Sledećeg vikenda imamo Međunarodnu izložbu nemačkih ovčara. Ovaj put imamo rekordan broj prijavljenih pasa, preko 400, a dolaze nam gosti iz 37 zemalja. Kapaciteti smeštaja u opštini Kula su popunjeni, pa dođite 27. na Gradski stadion. Kada je reč o 1. maju, pokušavamo na Potoku da napravimo neki ambijent i neke sadržaje, ali sve zavisi od vremena. Nakon toga, 10. maja je hramovna slava u Crvenki, a od 10. do 12. maja su Slatki dani u srcu Bačke. Ove godine imamo 57 manifestacija, što u organizaciji Turističke organizacije, što Kulturnog centra, što udruženja koje podržavamo“.

Većina izlagača sa kojima smo razgovarali na Festivalu nisu prvi put. Rado dolaze svake godine i ističu da Kuljani generalno vole i kupuju cveće, pa im je samim tim zadovoljstvo što su deo ove manifestacije:

Marija Popović, Kupusina:

,,U plasteniku najviše proizvodimo kaktuse, imamo i mesožderke, sobno cveće, kamenjare, čuvarkuće, hrizanteme, suvo cveće i pletemo vence. Ljudi mogu da nas pronađu na manifestacijama, ali i da nas posete u Kupusini. Kula je uvek dobra, volimo da dođemo“.

Paja Kaktus:

,,U Kuli sam od starta, a inače sam svuda po Vojvodini, na svim cvetnim pijacama. Narod ovde prepoznaje moju ljubav prema kaktusima. Ulažem pažnju u njih, čak i zimi, kada je hladno, ne spavam nego dežuram, čekam hladnoću, zagrevam ih, tako da su pažnja i rad najpotrebniji i to se prepoznaje kroz pazar, kroz hvale, kroz lepotu ovih boja… Ovaj period sada je za kaktuse najlepši“.