Dvorište ambulante u Crvenki bogatije za nove sadnice

148

Povodom Međunarodnog dana planete Zemlje zaposleni u Domu zdravlja Kula sproveli su akciju sadnje baštenskog cveća i četinara u dvorištu ambulante u Crvenki. Slična akcija sprovedena je i u Novoj Crvenki, a ova akcija nastavak je jedne dobre i korisne prakse, s obzirom na to da je prošle godine dvorište ambulante u Sivcu uređeno i bogatije za nove sadnice.

Direktorka Doma zdravlja Kula, dr Vesna Tomić, istakla je da institucija na čijem je čelu teži da kroz održavanje uslova u kojima zaposleni rade poboljša kvalitet pružanja zdravstvene usluge:

„Prošle godine smo imali akciju sređivanja dvorišta u ambulanti u Sivcu, kada su bili sprovedeni i preventivni pregledi, a ove godine smo podelili akcije, tako da je ove godine sređivanje dvorišta u Crvenki, povodom obeležavanja Svetskog dana planete Zemlje. Ono što je potrebno istaći jeste to da Dom zdravlja teži da upravo, ne samo pružajući zdravstvenu uslugu već i održavanjem uslova u kojima se radi, poboljša kvalitet pružanja zdravstvene usluge. Na taj način celokupna ekipa, kako medicinskog tako i nemedicinskog osoblja, zajedno sa mnom sprovodi akciju sređivanja dvorište ovde u Crvenki, kao i u Novoj Crvenki zahvaljujući donacijama lokalnih preduzeća i lokalne samouprave. Na ovakav način poboljšavamo efekat sa ekološkog aspekta zdravstvene ustanove i održavamo jednu sredinu u kojoj će se pružanje zdravstvene usluge obavljati na adekvatan način. Što se samih sadnica tiče, odlučili smo se za kombinaciju baštenskog cveća koje je višegodišnje, lakše za održavanje i četinara, kao i niskog rastinja. Na taj način smo osvežili ambulantu u Crvenki, a u planu je završetak, odnosno druga faza renoviranja, što će poboljšati uslove i na taj način formirati jednu lepu celinu oko renoviranja ove ambulante“.