Održano Opštinsko takmičenje za đake osnovnih škola „Šta znaš o saobraćaju“

157

Osnovna škola „Isa Bajić“ bila je domaćin Opštinskog takmičenja u poznavanju saobraćajnih propisa i vožnji bicikala „Šta znaš o saobraćaju“.

Učestvovalo je oko četrdesetak učenika osnovnih škola sa teritorije kulske opštine, a Osnovna škola „Isa Bajić“, nakon ovog domaćinstva, biće domaćin i Okružnog takmičenja. Direktorka ove škole, Snežana Vujičić, istakla je da je velika čast organizovati jedno ovakvo takmičenje koje uživa velike simpatije učenika, što je rezultiralo njihovim odličnim rezultatima prethodnih godina:

„Velika nam je čast što smo domaćini Opštinskog takmičenja koje se zove „Šta znaš o saobraćaju“. Za mesec dana smo domaćini istog ovog takmičenja, ali na okružnom nivou. Naši takmičari vole ovo takmičenje i kroz nastavu Tehnike i tehnologije uče o testovima, o saobraćaju i vožnji, kao i o spretnosti na poligonima, tako da imamo veoma uspešne učenike koji odu i na Republičko, pa čak i na Evropsko takmičenje. Na današnjem takmičenju učestvovalo je 39 učenika iz pet osnovnih škola iz naše opštine i još jednom naglašavam da nam je bila čast i zadovoljstvo zbog domaćinstva, a najvažnije je to što su deca uživala u samom takmičenju“.