Izbeglim i raseljenim licima dodeljeni paketi pomoći u vidu građevinskog materijala

101

Praksa dodele paketa pomoći izbeglim licima i povratnicima po sporazumu o readmisiji u opštini Kula nastavljena je i ove godine, pa su tako izbeglim i interno raseljenim licima ugovore o dodeli paketa pomoći u vidu građevinskog materijala danas, u Svečanoj sali Skupštine opštine Kula, uručili komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije, Nataša Stanisavljević, i predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić.

Po rečima komesarke, Nataše Stanisavljević, Komesarijat izbeglim i interno raseljenim licima omogućava kupovinu kuća sa okućnicom, a pomaže im kroz dodelu građevinskog materijala, dodelu paketa hrane i ogreva. Ona se zahvalila predsedniku Opštine Kula na dosadašnjoj sjajnoj saradnji koja se nastavlja i u ovoj godini:

,,Danas su uručeni ugovori o dodeli paketa pomoći u vidu građevinskog materijala izbeglim licima i povratnicima po sporazumu o readmisiji. Ono što je veoma važno jeste da Komesarijat za izbeglice i migracije pomaže izbeglim, interno raseljenim licima tako što omogućava kupovinu kuća sa okućnicom čija je vrednost 1.950.000.000 dinara, kao i paketa građevinskog materijala čija je vrednost od 250.000 do 800.000 dinara. Želim da se zahvalim predsedniku Opštine Kula na sjajnoj saradnji i na tome što zajedno činimo sve kako bi što veći broj građana Kule dobio onu podršku koja im je potrebna. Ako pogledamo 2023. godinu, Komesarijat za izbeglice i migracije izdvojio je 15 miliona dinara i na taj način su podržane 102 porodice, kako kroz kupovinu seoskih kuća, tako i kroz dodelu građevinskog materijala, dodelu paketa hrane i ogreva, dakle svega onog što je potrebno, pa ćemo tako i u ovoj godini nastaviti zajedničku saradnju“.

Predsednik Opštine Kula komesarki je uručio zahvalnicu, čime je simbolično iskazao zadovoljstvo zbog uspešne saradnje. On je istakao da ovakva pomoć mnogo znači građanima i da pokazuje odnos države prema svojim građanima:

,,Prisustvo Komesarijata kroz ovakve programe je gotovo redovna stvar više puta u toku godine, a danas smo imali zadovoljstvo da budemo domaćini i samoj komesarki i to nam mnogo znači. Svojim prisustvom ona pokazuje značaj svih ovih programa i svoju posvećenost ovoj kategoriji stanovništva koja i dalje ima snažnu podršku države Srbije. Kakvu saradnju imamo sa Komesarijatom i komesarkom lično najbolje govori činjenica da smo joj danas uručili zahvalnicu ispred Opštine Kula, kako bismo simbolično iskazali zadovoljstvo zbog te saradnje. I sada je jedan Konkurs aktuelan, pa ćemo u toku godine sigurno imati još nekoliko puta slične događaje, u smislu uručivanja ugovora pomoći različitim kategorijama stanovništva. To znači našim građanima, našoj opštini i pokazuje odnos države Srbije prema svojim građanima“.