Karatisti Hajduka ekipni šampioni Srbije, 3 medalje u Sofiji

157

Vikend iza nas je još jedan u nizu koji je za Karate klub "Hajduk" predstavljao veliki izazov jer su naši borci nastupali i u subotu i u nedelju, ali na različitim takmičenjima, u različitim uzrasnim kategorijama i u različitim državama. I ovoga puta smo bili izuzetno uspešni na oba fronta, nastupili sa ukupno 28 takmičara u Sofiji i Mladenovcu i nastavili fenomenalan niz ovosezonskih rezultata.

Izvor: KK "Hajduk"
Vikend iza nas je još jedan u nizu koji je za Karate klub „Hajduk“ predstavljao veliki izazov jer su naši borci nastupali i u subotu i u nedelju, ali na različitim takmičenjima, u različitim uzrasnim kategorijama i u različitim državama. I ovoga puta smo bili izuzetno uspešni na oba fronta, nastupili sa ukupno 28 takmičara u Sofiji i Mladenovcu i nastavili fenomenalan niz ovosezonskih rezultata.
U subotu (20.04.) naši kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori su nastupili na prestižnom međunarodnom turniru „Sofia Open – President’s Cup“ u glavnom gradu Bugarske. U izuzetnoj konkurenciji klubova i reprezentacija iz 15 zemalja i to iz Engleske, Nemačke, Italije, Škotske, Gruzije, Grčke, Mađarske, Kazakstana, Kosova, Moldavije, Severne Makedonije, Rumunije, Ukrajine, Srbije i Bugarske ostvareni u sjajni rezultati. Od 10 naših boraca koji su nastupili, osvojene su 3 medalje i to 1 srebrna i 2 bronzane.
Pojedinačni rezultati:

Giric Luka (mlađi seniori +84kg) – 2. mesto

Kalmar Matea (juniorke +66kg) – 3. mesto
Krnajac Mihajlo (juniori -68kg) – 3. mesto
Ovo je još jedna ozbiljna međunarodna provera za naše borce koja je pokazala visok nivo forme i kontinuirani napredak naših starijih uzrasta. Luka Giric se istakao za nijansu ulaskom u finale i načinom na koji je izneo tu borbu uprkos porazu, a i Matea i Mihajlo su imali izuzetne nastupe i žestoke rivale, ali su ipak uspeli do pobedničkog postolja. Ovakvi inostrani turniri prave razliku i stvaraju dodatnu vrednost kod naših boraca i trudićemo se da u perspektivi uzmemo učešće na što više takvih smotri.
U nedelju (21.04.) u Mladenovcu je održano Prvenstvo Srbije u disciplini borbi za pionire i nade. Karate klub „Hajduk“ je nastupio sa 18 pojednaca i sa 4 ekipe i ostvarenu su fenomenalni rezultati sa ukupno osvojenih 13 medalja od čega 2 zlatne, 3 srebrne i 8 bronzanih. Posebno smo ponosni na šampionsku titulu ekipno u konkurenciji muških nada.
Pojedinačni rezultati:
Baran Sergej (muške nade +55kg) – 1. mesto
Miletić Vojin (muške nade -55kg) – 2. mesto
Kukolj Milica (pionirke +40kg) – 2. mesto
Baran Stefan (pioniri -45kg) – 2. mesto
Perduh Una (pionirke -34kg) – 3. mesto
Bogdanović Iskra (pionirke -32kg) – 3. mesto
Savić Veljko (pioniri -50kg) – 3. mesto
Živkucin Mihailo (pioniri -30kg) – 3. mesto
Žugić Luka (pioniri -40kg) – 3. mesto
Đisalov Marko (muške nade -42kg) – 3. mesto
Miletić Milana (pionirke +44kg) – 3. mesto
Ekipni rezultati:
Ekipa Muških Nada (Mrdak Miljan, Miletić Vojin, Baran Sergej, Đisalov Marko) – 1. mesto
Ekipa Pionira (Žugić Luka, Savić Veljko, Baran Stefan, Živkucin Mihailo) – 3. mesto
Iza naših mlađih uzrasnih kategorija pionira i nada je briljantan kvalifikacioni ciklus od Prvenstva Bačke, preko Prvenstva Vojvodine i na kraju kruna sezone na Prvenstvu Srbije. Naš najveći uspeh je što svake godine osvojimo šampionsku titulu ekipno u nekom od uzrasta i to je sada već tradicija. Ekipa muških nada je do titule šampiona Srbije stigla vrlo dominantno posle 4 ostvarene pobede i to nad ekipama KK „Vitez“ (Beograd), KK „Knjaz“ (Aranđelovac), KK „Mladenovac“ i u finalu KK „Pobednik 011“ (Beograd). Kuriozitet je da je većina članova ove ekipe prošle godine činila ekipu pionira koji su takođe osvojili titulu šampiona, a sada samo nastavili kontinuitet u višoj uzrasnoj kategoriji. Od pojedinaca se najviše istakao Sergej Baran (muške nade +55kg) koji je ostvario 4 pobede u nizu i osvojio titulu u pojednačnoj konkurencij, a bio je i član šampionske ekipe i na taj način je osvojio dve zlatne medalje i bio jedan od najuspešnijih boraca na takmičenju. Pored Sergeja, istakao se još i Vojin Miletić kome je zlatna medalja bila nadomak ruke, ali u nedostatku sportske sreće ovoga puta se vraća sa srebrom pojedinačno, a imao je ključnu ulogu u šampionskoj ekipi. Istakli su se još i Milica Kukolj i Stefan Baran koji su se takođe okitili srebrnim medaljama kao i svi ostali takmičari koji su završili na pobedničkom postolju.
Ponosni smo na sve naše takmičarke i takmičare i bez odmora nastavljamo pripreme jer nas već narednog vikenda očekuje Kup Vojvodine za kadete, juniore i seniore.
Izvor: Lazar Greber 

Izvor: KK „Hajduk“