„Hajduk 1912“ savladao lidera na tabeli, podela bodova u opštinskom derbiju

113

U 27. kolu Srpske lige Vojvodina fudbaleri „Hajduka 1912“ savladali su lidera na tabeli, ekipu „Železničara“ u Inđiji sa 1:0. Jedini gol u finišu meča postigao je Vujović.

fudbalska lopta
Izvor: http://www.lopte.net/modules/ps_imageslider/images/d1827fedf9a9c530e4281ad82cfeac9af6b669a2_mreze.jpg

Ova pobeda je od ogromne važnosti za ekipu „Hajduka“, s obzirom na to da se bore za opstanak u srpskoligaškom karavanu. U narednom kolu na svom terenu dočekuju „Omladinac“ iz Novih Banovaca, a na tabeli su trinaesti sa 32 boda.

Kada je o Područnoj ligi Sombor reč, u opštinskom derbiju između „Crvenke“ i „Rusina“ viđena je podela bodova. Krajnji rezultat glasi 1:1. Strelac za „Crvenku“ bio je Milan Subotić, dok je za ekipu „Rusina“ pogodak postigao Jovanović. Ekipa „Kula“ poražena je u Bačkom Brestovcu od ekipe „BSK“ sa 3:2. Strelci za „Kulu“ bili su Davidović i Kulić. Ekipa „Lipara“ slavila je na svom terenu protiv „Poleta“ iz Karavukova sa 4:2. Strelci za Liparčane bili su Marčetić, koji je postigao dva pogotka, Janković i Sič Budai.


U rangu niže, u 23. kolu Međuopštinske lige Sombor -1.razred, „Polet“ je izgubio od „Korduna“ sa 2:0, dok je „Mladost“ poražena od „Dinama 1923“ sa 1:4, a jedini gol postigao je Jovanović. U narednom kolu „Polet“ dočekuje „Borac“ iz Bačkog Gračaca, a „Mladost“ je slobodna. Na tabeli „Polet“ je treći sa 45 bodova, dok je „Mladost“ deseta sa 21 bodom.