„Sivac 69“ šestu godinu zaredom u superligaškom karavanu

73

Nakon odigranih utakmica pretposlednjeg kola plej auta Superlige Srbije i zvanično je potvrđeno da će Rukometni klub „Sivac 69“ i naredne sezone igrati u Super B ligi.

Kako su rekli iz ovog sportskog kolektiva, ovo će biti šesta godina zaredom kako „Sivac 69“ nastupa u superligaškom karavanu, što predstavlja veliki uspeh za njih i za mesto iz kojeg dolaze. Kada se posmatraju statistički parametri, nekoliko je bitnih podataka vezanih za ovaj klub. Naime, u regularnom delu sezone najbolji strelac je Marko Čabai sa 160 golova, dok je „Sivac 69“ na drugoj poziciji kada je fer plej u pitanju i četvrtoj poziciji po poseti publike.

Kada je reč o ekipi „Crvenka Jafa“, iza njih je izuzetna sezona po mnogo osnova, pre svega zbog osvajanja trećeg mesta u plej ofu. Kada je o statističkim podacima reč, igrač „Crvenke Jafa“ Leo Feješ je na prvom mestu po broju MVP priznanja i na petom mestu po broju postignutih pogodaka. Gledajući broj posetilaca na domaćem terenu, „Crvenka Jafa“ je ubedljivo na prvom mestu kada je reč o regularnom delu sezone.