Učenici iz Grčke u poseti opštini Kula

138

U okviru Erasmus projekta strateškog partnerstva koji Osnovna i srednja škola sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ sprovodi, u toku je poseta učenika iz Grčke opštini Kula. Tim povodom u zgradi opštine Kula upriličen je prijem od strane rukovodioca Odeljenja za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine, Blaža Kostića, koji je mlade goste iz Grčke upoznao sa svime onim čime opština Kula raspolaže i šta sve čini na polju očuvanja životne sredine.

Pored učenika i nastavnog osoblja iz Grčke, prijemu su prisustvovale i direktorka Osnovne i srednje škole sa domom učenike „Petro Kuzmjak“, Natalija Budinski, i profesorka Agencijskog i hotelijerskog poslovanja, Bojana Miljanić. Ovom prilikom učenici iz Grčke rekli su nešto više o svojim impresijama kada je opština Kula u pitanju, ali i o svojoj viziji očuvanja životne sredine. Direktorka, Natalija Budinski, je rekla da učenici iz Grčke imaju prilike da se upoznaju sa načinom rada u njihovoj školi, te da su za njih pripremili veliki broj aktivnosti kako bi se bliže upoznali sa nastavom:

„Naša škola je domaćin nastavnicima i učenicima iz Grčke i ta poseta se odvija u okviru Erasmus projekta koji naša škola sprovodi. U pitanju je projekat strateškog partnerstva gde je jedna od aktivnosti razmena učenika i nastavnika, tako da učenici iz Grčke borave ovde cele nedelje i imaju prilike da se upoznaju sa načinom rada u našoj školi. Mi smo pripremili veliki broj aktivnosti, pre svega sportske, muzičke i obrazovne, kako bi se upoznali sa nastavom, a takođe i mnogo kulturnih aktivnosti kako bi se upoznali sa našom kulturom. Kada je o samom projektu reč, to je projekat posvećen zaštiti životne sredine i podizanju svesti, odnosno učenju o klimatskim promenama. Znamo da su klimatske promene aktuelna tema, tako da je bitno da se ona radi i obrađuje u školi. Projekat je posvećen toj temi ali na jedan specifičan način. Naime, razvija se jedna virtuelna igrica kroz koju će učenici imati prilike da steknu više znanja o klimatskim promenama“.