Kula domaćin humanitarnog turnira u brzom šutiranju trojki

114

Na školskom terenu Osnovne škole „Isa Bajić“ u Kuli održaće se, u ponedeljak 27. maja, humanitarni turnir „Trojka iz bloka“, u organizaciji humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ i „Rodoljubivog kluba“ iz Kule.

Učešće na turniru iznosi 300 dinara i sav prihod ide u svrhu pomoći porodicama na Kosovu i Metohiji. Aleksandra Gurdeljević iz humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ pozvala je sve građane da svojim prisustvom uveličaju jedan ovakav događaj, te da svi zajedno pokažu šta znače humanost, zajedništvo i patriotizam:

„Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, u saradnji sa „Rodoljubivim klubom“, po prvi put u Kuli organizuje humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki pod nazivom „Trojka iz bloka“. Turnir će se održati u ponedeljak, 27. maja sa početkom u 18 časova na školskim terenima Osnovne škole „Isa Bajić“. Ovim povodom želim da pozovem sve moje sugrađane da dođu i da svi zajedno damo učešće u našem najvećem humanitarnom događaju. Cena učešća iznosi 300 dinara i sva prikupljena sredstva biće usmerena ka porodicama sa Kosova i Metohije. Pozivam sve da uživamo u predstojećem danu i da uradimo jedno dobro delo za naš narod, da im pokažemo da nisu sami i da smo tu. U sklopu velike vidovdanske akcije planirano je da se pomogne više od 40 porodica koje žele da opstanu i ostanu na svojim ognjištima, na svom Kosovu i Metohiji“.

Aleksandar Dormošev iz „Rodoljubivog kluba“ rekao je nešto više o tome šta prisutne građane očekuje na ovoj manifestaciji, s obzirom na to da će, osim sportskog dela, „Trojka iz bloka“ imati i kulturno umetnički deo programa:


„Ovo je prva „Trojka iz bloka“ koja će se održati u Kuli do sada i ujedno sigurno najveći humanitarni događaj sportskog oblika. Pored samih šutiranja trojki što je naglašeno, biće tu još nekih iznenađenja koja ćemo otkriti do ponedeljka. Pored sportskog dela takmičenja, takođe ćemo imati i podršku Kulturno umetničkog društva „Srbija, a takođe će Jelena Kežić i Miloš Starčević izvesti neke od etno numera. Pored dobre volje Osnovne škole „Isa Bajić“, naš događaj takođe su podržale i Ekonomsko-trgovinska škola i Srednja tehnička škola „Mihajlo Pupin“ tako da se nadam velikom broju sugrađana u ponedeljak. Napomenuo bih još i to da će svi posetioci moći da se posluže kafom, a cena je dobrovoljni prilog koji će biti takođe upućen u humanitarne svrhe. Još jednom pozvali bi sve sugrađane, kao i sve ljude dobre volje koji nisu iz naše opštine, da budu deo ovog velikog događaja. Nadamo se lepom vremenu i dobroj energiji, kao i jednoj lepoj poruci koju ćemo svi zajedno poslati iz Kule da itekako imamo sluha i osećaja za naš narod“.