Nekoliko kreativnih i efektnih ideja za uređenje kupatila

32

Ako želite da osvežite izgled svog kupatila i unesete malo kreativnosti u njegov dizajn, imamo nekoliko sjajnih ideja za vas

Od odabira boja i materijala, preko pametnih rešenja za prostor, do dodataka koji će dati lični pečat vašem kupatilu, vaše kupatilo uz dovoljno truda možete pretvoriti u oazu mira.

Ukoliko želite da saznate nešto više o tome kako iskoristiti sav potencijal vašeg kupatila, nastavite da čitate.


Krupni detalji – komadi koji okupiraju pažnju

Kada je reč o uređenju kupatila, oprema igra ključnu ulogu kako u funkcionalnom tako i u estetskom smislu. Danas se može nabaviti raznovrsna oprema za kupatilo online i u fizičkim radnjama, tako da svako nađe nešto po svom ukusu i estetici.

Ukoliko renovirate svoje kupatilo u potpunosti, postoji širok izbor tuš kabina od stakla ili keramike, a i kada koje takođe dolaze u različitim oblicima i materijalima, od klasičnih emajliranih do modernih akrilnih ili kamenih.

Zidovi – dezenom protiv monotonije

Takođe, postoji veliki broj pločica različitih dezena koje možete iskoristiti na različite načine – bilo da menjate cele zidove i podove ili želite da unesete dinamiku u prostoru razbijanjem monotonije unikatnim pločicama.

Dodavanje murala ili tapeta na zidove može dramatično transformisati izgled vašeg kupatila. Odaberite motiv koji odgovara vašem stilu, bilo da je to apstraktna umetnost, prirodni pejzaži ili geometrijski uzorci.

Ogledala i osvetljenje – unesite dozu luksuza

Takođe, velika ogledala mogu vizuelno proširiti prostor i povećati količinu svetlosti, dok ogledala sa ugrađenim LED svetlima mogu dodati dozu luksuza i elegancije.

Ormarići za kupatilo pružaju dodatni prostor za skladištenje peškira, kozmetike i drugih potrepština, a mogu biti ugradni ili viseći, u zavisnosti od vaših potreba i dostupnog prostora.

Štaviše, razmislite i o dodavanju nekonvencionalnih svetiljki ili lampi koje će postati akcentni komadi u prostoru, odnosno lampi unikatnih oblika.

Sitni detalji – stvari koje podižu sve na novi nivo

Detaljima koji naizgled ne izgledaju toliko bitno, možete u potpunosti preokrenuti svoj prostor. Počev od četki za wc šolju, pa sve do prostirki za kupatilo, zajedno ovi elementi stvaraju kompletni dojam.

Držači za peškire – lepota je u detaljima

Danas postoji širok izbor držača za peškire različitih dizajna i materijala, od klasičnih metalnih do modernih držača od drveta ili plastike. Slično tome, držači za toalet papir dolaze u različitim varijantama, od klasičnih visećih do samostojećih modela sa integrisanim policama za rezervni toalet papir.

U zavisnosti od estetike vašeg kupatila, možete izabrati modele koji će se isticati, ili pak neprimetno uklopiti u enterijer. Osim toga, možete napraviti i korpicu sa peškirima za ruke kojima se vaši gosti mogu poslužiti pri poseti. Ovo će dati jednu sofisticiranu notu vašem kupatilu.

Vaši peškiri koji će stalno biti izloženi, ne moraju uvek biti jednobojni i neupadljivi. Možete koristiti peškiriće sa interesantnim dezenima koji će se isticati.

Dozatori za sapun – praktična i efektna rešenja

Dozatori za sapun i držači za dezinfekciona sredstva takođe dolaze u različitim oblicima. Osim klasičnih pumpica, postoje i oni sa senzorom koji če učiniti da vaš dom izgleda luksuznije.

Osveživači prostora – dodajte svežinu vašem kupatilu

Sveće i mirisi mogu dodati stvoriti idealnu atmosferu za opuštanje, naročito kada uživate u toploj, penušavoj kupki. Mirisne sveće sa prirodnim mirisima poput lavande ili eukaliptusa mogu stvoriti opuštajuću atmosferu, dok dekorativne sveće u različitim oblicima i bojama mogu ućiniti prostor vizuelno primamljivijim.

Osim što imaju vizuelni efekat, one će učiniti da vaše kupatilo miriše sveže i čisto u svakom trenutku.

Takođe, uložite i u osveživače prostora sa senzorom koji će se aktivirati svaki put kada uđete u kupatilo.

Zelenilo – dekorišite kupatilo biljkama

Biljke su odličan način da unesete malo prirode u svoje kupatilo. Birajte biljke koje uspevaju u vlažnim uslovima kupatila, poput paprati, bambusa ili aloje vere. Možete iskoristiti i veštačko cveće ili puzavice i postaviti ih oko ogledala, prozora i visećih elemenata.

Okačite zidne držače ili police na kojima možete postaviti male saksije sa biljkama kao što su paprati, kaktusi ili orhideje. Ova zelena oaza ne samo da će dodati svežinu i boju u vaše kupatilo, već će i poboljšati kvalitet vazduha.

Zanimljivi su i zeleni zidovi od mahovine koji kupatilo uzdižu na novi nivo, a uz to su i vrlo jedinstveni, jer se ne mogu videti u svakom domu. Ukoliko biste želeli sami da se upustite u ovaj projekat, možete naći pregršt saveta i tutorijala na internetu.

Dekoracija

Razmislite o dodavanju dekorativnih elemenata poput umetničkih dela, keramičkih posuda ili ukrasnih korpi kako biste dodali lični pečat svom prostoru.

Keramičke posude su praktične i dekorativne, te su idealne za čuvanje različitih predmeta poput sapuna, šampona ili četkica za zube. Osim toga, dodavanje staklenih ukrasa može uneti sjaj i eleganciju u vaše kupatilo. Razmislite o postavljanju staklenih vaza sa svećama ili ukrasnim kamenjem na police ili pultove.

Takođe, možete odabrati staklene posude za čuvanje pamučnih blaznica, štapića za uši ili drugih sitnica. Stakleni ukrasi reflektuju svetlost i stvaraju blistav efekat u prostoru, dodajući sofisticiranu notu vašem kupatilu.

Uz malo truda i kreativnosti, moguće je sasvim preokrenuti izgled vašeg kupatila i učiniti da ono izgleda kao prostor iz časopisa.

Izvor: S.Stanković