U Vrbasu otvoren 62. Muzički festival dece Vojvodine i koncert folklornih ansambala

93

U Vrbasu se održava 62. Muzički festival dece Vojvodine i koncert folklornih ansambala. Učestvuje 40 dečijih grupa iz cele Vojvodine, koji su učešće izborili na polufinalnoj smotri održanoj u Kuli pre 15 dana. Festival je otvorila zamenica predsednika opštine Vrbas Tijana Aleksić, koja je rekla da nije nimalo slučajno što će opština Vrbas od ove godine biti domaćin Festivala, koji se ranijih godina održavao u Bačkoj Topoli.

Izvor: [email protected]

– Vrbas je grad kulture, grad poezije, grad festivala. Juče je završen 56. po redu Festival poezije mladih, očekuje nas Nevenov festival dece pesnika, Festival sviranja na tradicionalnim instrumentima, i mnoge druge značajne smotre narodne tradicije i stvaralaštva. I potpuno je logično da se u Vrbasu održi, i nastavi da se održava najvažnija smotra dečijeg folklornog stvaralaštva. Ponosna sam na činjenicu da smo domaćini ovako značajne manifestacije na kojoj učestvuje 40 dečjih grupa iz cele Vojvodine. Ponosna sam i na činjenicu da u finalu pokrajinske smotre učestvuje i Dečiji folklorni ansambl Kulturnog centra „Vrbas“. Ponosna sam na naše mališane koji vredno i marljivo vežbaju. Ponosana sam na njihove roditelje koji ulažu ogroman trud, energiju i ljubav u usmeravanje dece da čuvaju i vrednuju tradiciju i kulturno nasleđe – rekla je Tijana Aleksić.

Ona je istakla da opština Vrbas sve više pažnje poklanja očuvanju, negovanju i promociji tradicionalnog stvaralaštva, i investira najviše sredtava u novijoj istoriji u razvoj kulture, gradnju, rekonstrukciju i opremanje domova kulture.


– Ti domovi kulture su epicentri društvenog i kulturnog života i doprineće da se jiš više dece i mladih bavi folklornom umetnošću. Više nego ikad podržavamo Kulturni centar „Vrbas“ i Foklorni ansambl, koji zahvaljujući podršci na najbolji način promovišu našu opštinu, tradiciju i kulturu i osvajaju odličja i priznanja – rekla je Aleksić.

Izvor: [email protected]

Izvor: [email protected]