,,Dani sela, dani žita“ za vikend u Kruščiću: Bogat program i koncert Goce Tržan

560

Tradicionalna manifestacija ,,Dani sela, dani žita'' biće održana predstojećeg vikenda, od 31. maja do 2. juna u Kruščiću. Za sva tri dana planiran je bogat program, prilagođen i najmlađima i najstarijima.

Manifestacija će biti otvorena u petak, 31. maja, kada će od 19 časova biti izvedena predstava ,,Princ bez miraza“, OŠ ,,Veljko Vlahović“ i Dramskog studija ,,Luča“ iz Kruščića.
Program će biti nastavljen narednog jutra, pa će tako u subotu od 7.30 biti organizovano Opštinsko takmičenje vozača, u organizaciji Saveza vozača Kula, a od 9 časova Likovna kolonija. U 10 časova Udruženje žena ,,Vredne ruke“ i gostujuća udruženja, kao i ulični prodavci imaće izložbeno-prodajni sajam. Od 11 časova uslediće pokazna vežba najmlađih članova DVD Kruščić i DVD Ruski Krstur, u organizaciji DVD Kruščić. U isto vreme, održaće se skup pčelara i stručno predavanje na temu trovanja pčela u organizaciji Pčelarskog društva ,,Sivac“. U 12 časova uslediće takmičenje u tek-bolu, a u 12.30 pčelarsko predavanje i radionica za najmlađe, u cilju popularizacije gajenja pčela. Od 14 časova biće organizovan ručak u Vatrogasnom domu u organizaciji Udruženja penzionera i DVD Kruščić.

Od 16 časova biće organizovan Kulturno-umetnički program u organizaciji OŠ ,,Veljko Vlahović“, PU ,,Bambi“ i Vrtića ,,Vrtuljak“, a nastupiće Folklorna sekcija OŠ ,,Veljko Vlahović“, učenik Muzičke škole Marko Đisalov na harmonici i vokalni solista Anastasija Demetrek. Centralni događaj za najmlađe počinje od 17 časova, kada će biti organizovana Šampitijada – takmičenje u brzom jedenju šampite uz bogat nagradni fond, a decu će zabavljati Meda Vule koji će dovesti i drugare – Patrolne šape i Klovna koji pravi džinovske balone, uz Slatki štand ,,Jafe“ i štand sa sokovima TS ,,Stork“. Pretposlednji događaj za ovaj dan je fudbalska utakmica veterana na stadionu kraj kanala – ,,Mladost“ Kruščić i ,,Omladinac“ Novi Banovci. Za kraj dana, od 20 časova, planiran je muzički program i naposletku spektakularni koncert Goce Tržan!


U nedelju, 2. juna, od 7 časova biće organizovano takmičenje u sportskom ribolovu, od 11 časova bacanje varalica u metu, a u 12 časova dodela nagrada za oba pomenuta takmičenja. U 13 časova biće služen vojnički pasulj za sve posetioce, a od 15 časova počeće takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša. Takmičenje će se održati na Tendi kraj kanala, a kotizacija za isto je 3000 dinara. Obezbeđena su drva, riba, voda, nagrade za prva tri kotlića, tamburaši i nezaboravno druženje. Sve informacije možete dobiti na brojeve telefona 064/1289-432 i 065/3706-026. Uplata kotizacija je do petka, 31. maja u kancelariji JKP ,,Ruskom“ u Kruščiću od 7 do 14 časova.

Za kraj dana i kraj manifestacije biće odigrana prvenstvena utakmica FK ,,Mladost“ i ,,Aleksa Šantić“.