,,Trojka iz bloka“ posetila Kulu: Sportsko-humani spektakl ispunio očekivanja

1448

Na školskom terenu Osnovne škole „Isa Bajić“ u Kuli održan je Humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki „Trojka iz bloka“, u organizaciji Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ i „Rodoljubivog kluba“ iz Kule.

Učesnici svih generacija sa promenljivom srećom smenjivali su se kraj linije za tri poena, ali bez obzira na učinak – svi su pobednici. Sav prihod od kotizacija ide u svrhu pomoći porodicama na Kosovu i Metohiji, kao i sav prihod od prodatog pića i artikala iz prodavnice Organizacije „Srbi za Srbe“. Pored sportskog dela programa, u okviru kulturno umetničkog dela programa učestvovali su Jelena Kežić i Miloš Starčević, kao i Kulturno umetničko društvo „Srbija“.

Aleksandra Gurdeljević iz Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ rekla je da je bilo prijavljeno više od 70 takmičara, te da su veoma zadovoljni činjenicom da je sve ispalo onako kako su planirali. Ona je iskoristila priliku da se zahvali svim sponzorima i ljudima dobre volje koji su svojim angažmanom poslali poruku našem narodu na Kosovu i Metohiji da nije sam i da smo uz njih:


„Zadovoljni smo kako je sve ispalo što se organizacije tiče, kao i brojem učesnika. Danas je ovde trojke šutalo više od 70 učesnika i to je brojka na koju smo ponosni. Veliku zahvalnost upućujem našim sponzorima koji su nas podržali, kao i svim ljudima dobre volje koji su nam dali vetar u leđa i omogućili da danas budemo na ovom mestu i doprinesemo očuvanju našeg naroda na Kosovu i Metohiji. U planu nam je da Kula i dalje nastavi da bude domaćin „Trojke iz bloka“ i nastojaćemo da pojačamo događaje ovog karaktera kako bismo pomogli svim našim socijalno ugroženim porodicama na našem Kosovu i Metohiji“.