13. Vojvođanski omladinski festival ,,Igor Stanić“ u subotu u Kuli

98

13. Vojvođanski omladinski festival ,,Igor Stanić'', koji se izvodi u formi maratona budući da se predstave igraju u toku jednog dana i da se izvode jedna za drugom, biće održan u subotu, 1. juna, u Kulturnom centru u Kuli, sa početkom u 16 časova.

Publika će ove godine imati priliku da pogleda 4 predstave: glumci Malog školskog pozorja, iz Gimnazije i tehničke škole Stara Pazova, odigraće predstavu ,,Lari Tompson“ u režiji Sofije Milošević; Udruženje građana ,,Kolektiv kreativnih amatera“ Kovačica izvešće predstavu ,,Mamona duše“ na slovačkom jeziku, u režiji Mihala Bireša; glumci Novosadskog amaterskog pozorišta odigraće predstavu ,,Ovo je kraj“ u režiji Boška Petrova, a Srpski kulturni centar ,,Stevan Sremac“ iz Sente i Kamerna scena ,,Miroslav Antić“ izvešće predstavu ,,Ožiljak“ Nine Horvat, u režiji Maje Radonjić.

Festival se organizuje uz podršku Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Kulturno-prosvetne zajednice opštine Kula, a isti su podržali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Opština Kula.


Izvor: KC Kula