Kula centar atletskog sveta, poslednje pripreme za Trku prijateljstva u toku

1210

Tradicionalni atletski spektakl, 15. po redu Trka prijateljstva, održaće se sutra sa početkom u 18 časova. Start trke je kod Pošte u Kuli, ugao Kramerove i Lenjinove ulice.

Pored glavne trke, na programu je i dečija trka, koja startuje u 17 časova. Organizator trke je Atletski klub „Hajduk Maraton tim“, a predsednik ovog sportskog kolektiva, Zdravko Mišović, rekao je da se, kada su u pitanju pripreme za trku, stiglo do samog kraja i da će do sutra u prepodnevnim časovima sve biti spremno za, ako se sadašnji trend prijava nastavi, rekordni broj učesnika na 15. Trci prijateljstva:

„Naravno da smo spremni, u toku su završne pripreme i bukvalno su nijanse u pitanju. Danas i sutra prepodne finiširamo i, ko što narod kaže, zatežemo sve da bude u najboljem redu. Obezbedili smo sve što je potrebno za jednu trku, treba da dođu trkači da preuzmu startne pakete, da krene start i da se, naravno, sve završi u najboljem redu i da, kao što očekujemo, padne rekord po broju učesnika“.

Pokrovitelj trke je Opština Kula, a predsednik Opštine, Damjan Miljanić, istakao je da ova trka sa sobom nosi veliki značaj za samu opštinu, pre svega u sportskom, ali i u turističkom smislu, imajući u vidu broj ljudi koji dođe u Kulu iz čitave države i regiona:

„Ova manifestacija jeste itekako značajna za našu opštinu i građane. Kula postaje prepoznatljiva kao opština i kao mesto u kojem jedan sjajan klub pravi rezultate i mimo same trke, a sama „Trka prijateljstva“ je svake godine dan kada kruniše sve ono što su postigli tokom čitave godine“.