Večeras u Kuli svečano otvaranje 65. Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije

168

65. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije počinje večeras i trajaće do subote, 22. juna.

Svečanom otvaranju prethodiće otvaranje samostalne izložbe slikara Veljka Mihajlovića iz Beograda koja će se održati u Likovnoj galeriji Kulturnog centra. Izložbu će otvoriti Ivana Dimić, dramaturg i pisac, dobitnica Ninove nagrade.

Nakon otvaranja izložbe, od 19.30 časova program Festivala nastavlja se ispred zgrade Kulturnog centra, gde će se tradicionalno podići festivalska zastava i upaliti festivalska baklja.Završni deo ceremonije održaće se u pozorišnoj sali Kulturnog centra, nakon čega će biti prikazana prva predstava u okviru takmičarskog programa.

Prvi koji će se predstaviti kulskoj publici biće glumci Amaterskog pozorišta ,,Hranislav Dragutinović“, Doma kulture iz Prokuplja. Oni će u petak, 14. juna, od 20 časova, izvesti predstavu ,,Arizani“, po tekstu Ivana Ivanovića i u režiji Srđana Živkovića.

U subotu, 15. juna od 20 časova, glumci Kulturnog centra Bačka Palanka izvešće predstavu ,,Krađa, svađa, itd.“ po tekstu Miroljuba Nedovića i u režiji Nenada Erečkovića.

U nedelju, 16. juna od 20 časova, glumci Kulturnog centra Kisač izvešće predstavu ,,Smetovi“, po tekstu Vladimira Hurbana Vladimirova i u režiji Svetlane Gaškove. Predstava se izvodi na slovačkom jeziku.