Veliki odziv na preventivne preglede štitne žlezde, u nedelju novi pregledi u Kuli

685

Preventivni pregledi štitne žlezde, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, Ministarstva zdravlja, Doma zdravlja Kula i Udruženja ,,Heroine'', održani su juče u Kuli i tom prilikom pregledano je 111 žena. Pregledi se nastavljaju u Sivcu, pa će tako žene moći da se pregledaju danas između 13.30 i 18.30 časova.

Po rečima direktorke Doma zdravlja Kula, dr Vesne Tomić, novi pregledi biće održani u nedelju, u nešto široj varijanti, pa će tako pacijenti biti pregledani od strane otorinolaringologa, oftalmologa, dermatologa, pedijatra i fizijatra:

,,Preventivni pregledi štitne žlezde potpomognuti su od strane lokalne samouprave, aktivacijom medicinskog osoblja Doma zdravlja i Udruženja ,,Heroine“. Dobili smo dobar odgovor stanovništva juče, veliki broj ljudi se javio, a pacijenti su zadovoljni. Danas se pregledi odvijaju u Sivcu, što je još jedan od niza događaja i akcija koje se sprovode u cilju prevencije zdravlja. Novi preventivni pregledi biće u nedelju, prema satnici koja će biti objavljena na svim mrežama i biće malo šija varijanta pregleda koji će pokriti i decu i odrasle. Biće održani pregledi specijalista otorinolaringologije, oftalmologije i dermatologije, pored toga pregled pedijatra i fizijatra, u cilju pravovremenog otkrivanja ranih razvojnih poremećaja, naročito kod dece, i pravilnog usmeravanja u smislu daljih sportskih aktivnosti i svega ostalog“.

Marija Lakić, ispred Udruženja ,,Heroine“, istakla je da su u prethodnih mesec dana obišli 10 gradova i sproveli 3000 pregleda:

,,S obzirom na to da je dan juče bio kišovit, odziv je bio jako lep i uradili smo 111 pregleda, od toga 49 sa dijagnozom. Verujem da će i danas u Sivcu odziv takođe biti lep. Danas je poslednji dan našeg projekta koji je trajao mesec dana i obišli smo 10 gradova, od juga do severa i sproveli smo 3000 pregleda. Veliko hvala Opštini Kula i Domu zdravlja Kula na saradnji i generalnom pokrovitelju, Mocart fondaciji“.