Sergej Kostić i Milica Tomašević pobednici 15. Trke prijateljstva

316

U Kuli je održana 15. po redu Trka prijateljstva. I ovoga puta viđen je veliki odziv trkača iz svih krajeva Srbije i regiona, te je tako učestvovalo oko 800 trkača u seniorskoj konkurenciji i više od 300 takmičara u dečijim trkama.

Organizator trke je Atletski klub „Hajduk Maraton tim“, dok je pokrovitelj Opština Kula. Trku su podržali i mnogobrojni sponzori i medijski pokrovitelji. I ove godine voditelj programa bio je proslavljeni sportski komentator RTS-a, Radoslav Simić. Discipline koje su bile zastupljene u okviru glavne trke su: trka na pet kilometara, trka na 10 kilometara i nordijsko hodanje na pet kilometara. Kada je reč o dužinski najzahtevnijoj trci, najuspešniji na 10 kilometara bili su Sergej Kostić u muškoj i Milica Tomašević u ženskoj konkurenciji. Predsednik „Hajduk Maraton tima“, Zdravko Mišović, istakao je da su se potrudili da organizacija bude na maksimumu, te da je nesporna činjenica da je oboren prošlogodišnji rekord u broju učesnika:

„Lično mislim da smo ovog puta prevazišli sebe. Svih 15 godina sam ispratio od početka do kraja i ove godine ona je na najvišem nivou. Blizu 800 ljudi je finiširalo na pet i 10 kilometara, a ono što me raduje jeste veliki broj dece koji je učestvovao. Konkretno, oko 350 dece je prošlo kroz ciljnu ravninu. Veći broj dece koji se bavi atletikom i sportom uopšte je cilj svih nas i poenta svega onoga zbog čega ja živim. Hvala još jednom svima, izuzetno sam ponosan na moj tim i sledeće godine idemo još jače, sa još većim brojem takmičara“.

Titula najuspešnijeg takmičara na 10 kilometara ostaje u Kuli, s obzirom na to da je atletski vunderkid Sergej Kostić osvojio prvo mesto i još jednom pokazao zbog čega atletski svet mora na njega ozbiljno da računa. Govoreći o utiscima, Kostić je rekao da je zadovoljan svojim rezultatom i da veruje da će i naredne godine trčati i imati mogućnost da odbrani titulu najuspešnijeg takmičara:

„Hvala pre svega na čestitkama. Staza je bila, kao i svake godine, odlična. Kada je reč o organizaciji, ona je bila na maksimumu i izuzetno sam zadovoljan svime što sam video. Imajući u vidu svoju trenutnu formu, zadovoljan sam ostvarenim rezultatom i plasmanom i, naravno, učestovaću i naredne godine sa još boljim vremenom kao primarnim ciljem“.

Atletičarka „Crvene Zvezde“, Milica Tomašević, kao što je i napomenuto, pobednica je u ženskoj konkurenciji na 10 kilometara. Tomaševićeva je rekla da je vreme bilo zahtevno, ali da je na kraju zadovoljna prvom pozicijom. Takođe, iskoristila je priliku da se pohvalno izrazi o organizaciji trke i rekla je da dolazi u Kulu i naredne godine:

„Pre svega, vreme je bilo zahtevno, velika je bila temperatura, ali je sa druge strane staza prelepa i na njoj drugi put odnosim pobedu, tako da ću se vratiti kući sa lepim utiscima. Pohvalila bih organizaciju, zaista je na zavidnom nivou i videćemo se ovde i naredne godine“.