Zajedničkim dogovorom do konkretnih rezultata

790

Na bazenu Sportskog centra u Kuli upriličen je neformalni sastanak na kom su učestovali predstavnici sportskih klubova, bajkeri, kao i predstavnici mnogih drugih udruženja i organizacija.

U fokusu sastanka bile su ideje na polju poboljšanja ekološke slike Opštine Kula, kao i ideje u svim drugim sferama društvenog života, a koje se mogu pozitivno odraziti na samo funkcionisanje sredine u kojoj živimo. U ime lokalne samouprave sastanku je prisustvovao predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić. Između ostalih, među prisutnima je bio i Radovan Kovač, autor emisije „Izazovi avanturu“, koji je ovom prilikom istakao da je zajednička želja svih prisutnih ostanak u ovoj sredini i davanje nekog svog doprinosa za bolju budućnost ovog grada i opštine u celini:

„Okupili smo se ovde na inicijativu građana naše opštine. Ovo su ljudi koji iza sebe imaju neke rezultate u sportskom smislu, zatim u udruženjima, kao i motoristi. Takođe, i ja sam nekim svojim radom hteo da dam doprinos, jer svi mi imamo želju da ostanemo u ovom gradu i zato smo se i okupili kako bi dali svoj doprinos za budućnost ove opštine i da nešto korisno ostavimo našoj deci. Nas zanima da budemo uključeni u svaki projekat koji je bitan za budućnost naše opštine, a inicijativa je potekla od parka. Želimo da budemo uključeni u to, ne želimo da se poseče svako drvo a ako nešto mora da se seče, želimo da vidimo šta i kako. Treba da sačuvamo sve što je izgrađeno, da sačuvamo ovaj bazen, zatim klupe i staze pored kanala, kao i drveće. Hajde da zajedno nešto uradimo za dobrobit našeg mesta i naše opštine“.

Predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić, rekao je da je imao prilike da popriča sa ljudima od integriteta, koji su aktivni i uspešni u svojim klubovima, te da samo uz konstantan dijalog i konkretne projekte važne infrastrukturne projekte možemo ne samo da izgradimo, već i da sačuvamo izgrađeno:

„Ovde okupljeni su aktivni u svojim klubovima, gde se isključivo iz ljubavi bave svojim aktivnostima i sve ono što realizuju u našoj opštini je na dobrobit velikog broja građana, tako da je ideja da infrastruktura koja se izgradi bude što funkcionalnija, da što više odgovori potrebama građana a, sa druge strane, da je sačuvamo. I staza pored kanala i mnoge druge infrastrukturne stvari su i izgrađene i sačuvane, ali taj proces, pa mogu reći i borba, je stvar koja mora da traje i koja mora da ima jednu široku podršku.“