APATIN 29. JUNA OBELEŽAVA MEĐUNARODNI DAN DUNAVA

229

Dan Dunava obeležava se u 14 evropskih podunavskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava, kako bi se podigla svest za očuvanje reke kod što većeg broja ljudi i kako bi se apelovalo na racionalnu upotrebu vodnih resursa. Dan Dunava je prvi put obeležen 2004. godine.

Izvor: Opština Apatin

Proslava obuhvata različite aktivnosti najviše usmerene ka najmlađim sugrađanima sa kojima se kroz mnoštvo sportskih i likovnih takmičenja, izložbi, predavanja u prirodi i ostalih aktivnosti skreće pažnja na značaj očuvanja kako Dunava tako i svih njegovih pritoka.

JP “Dunavska obala” kao i prethodnih godina, različitim aktivnostima obeležava ovaj bitan dan, tako da smo za najmladje učesnike pripremili edukativno – zabavni deo, a za one malo starije zajedničku vožnju uz zvuke tamburaša sa Dunava.

18.00č DUNAVSKA PITALICA – kviz znanja za decu
Prostorije Udruženja sportskih ribolovaca “Bucov”
Kviz namenjen deci uzrasta od 7 do 10 godina, edukativnog i takmičarskog karaktera, sa ciljem proširenja znanja o velikoj reci pored koje živimo.
Prijave do petka, do 18č, kod Vlaste Milenković na br. telefona 060/ 66 00 252

19.00č KARNEVAL BRODOVA
Privezište JP „Dunavska obala“ Apatin, zajednička vožnja plovila, šareni karneval, otvoren poziv za sve gradjane da dodju i posmatraju, prelep spektakl na vodi
Besplatna vožnja brodićem Apatinka, uz pratnju tamburaša – broj mesta ograničen, prijave na 025/ 515 00 68

Nakon zajedničke vožnje druženje će se nastaviti na platou Marine, gde će za sve učesnike biti postavljeno osveženje, uz tamburaški orkestar “Dunavski biseri” iz Apatina.

Izvor: Opština Apatin