Ilona Zarubica po sedmi put šampionka sveta u bodibildingu

131

Kada se kaže bodibilding, biografija i uspesi Ilone Zarubice svakako su sinonim za ovu sportsku disciplinu. Naime, Zarubica je doskora bila šestostruka svetska prvakinja i trebalo bi dosta vremena kako bi se nabrojali uspesi koje je postigla kroz svoju višedecenijsku karijeru.

Ovoga puta, šampionka iz Ruskog Krstura ponovo je pomerila sopstvene granice, te je tako, u 61. godini, postala šampionka sveta po sedmi put.

Na takmičenju u Valensiji, u konkurenciji mnogo mlađih suparnica, Zarubica je osvojila zlatnu medalju i time dokazala sopstvenu tvrdnju da je voljni momenat ispred godina. Takođe, Zarubica je postala prva žena u istoriji koja je ostvarila ovakav uspeh po sedmi put. U jednom od ranijih intervjua, Zarubica je istakla da, kada je ona ušla u svet bodibildinga, nigde nije bilo teretane, već se treniralo po garažama i sličnim prostorijama. Ipak, ideal ženskog tela sa mišićima ju je pokretao i, na kraju, doveo je do toga da obiđe ceo svet i da je jedna prostorija mala za sva priznanja i pehare koje je osvojila. Kada su u pitanju mlađi naraštaji, Ilona Zarubica je naglasila da je bavljenje sportom i uopšte fizičkom aktivnošću blagodat kojom se poništavaju štetni efekti danas nužno korisne tehnologije. Takođe, istakla je da se nada da će njen primer podstaći makar jednog mladog čoveka da se fizički aktivira, jer je i to veliki lični podsticaj za nju.