Mali Stapar od sutra domaćin Regina festa i Filmskog festivala

321

Treći Regina fest, besplatan kamp za roditelje, decu i omladinu koji se održava na Malom Staparu, počinje sutra i trajaće do nedelje, 30. juna.

Učesnici kampa okupiće se sutra od 15 časova, kada će zajedničkim snagama zvanično formirati i očistiti kamp, a zatim će se započeti sa sportsko – rekreativnim aktivnostima i umetničkim i edukativnim radionicama, a petodnevne aktivnosti ispuniće i muzički deo programa, Filmski festival koji je zakazan za četvrtak, Sivačka regata, svirka oko logorske vatre i uživanje u zip lajnu.

Po rečima Aleksandra Ćurića, ispred UDG ,,Štrand“ koje već treći put organizuje ovaj događaj, broj dece bili su prinuđeni da ograniče na 100 do 110, a tu su i roditelji koji odgovaraju za njih. Kako kaže, tu su radi dece, kako bi naučili ono što im u urbanim sredinama nije nadohvat ruke, a njihova poruka je da je druženje ljubav:

,,Po treći put organizujemo Refina fest. Na Malom Staparu smo radi dece, da nauče ono što im u urbanim sredinama nije nadohvat ruke, a to je spavanje u prirodi, petodnevni boravak uz sve obroke i sportsko – rekreativne, edukativne i zabavne aktivnosti. U okviru kampa imamo i muzički festival, gde se smenjuju etno zvuk i zvukovi džeza i bluza. Imamo programsku strukturu, ali sve je podložno promenama, u zavisnosti od raspoloženja muzičara i publike. Naša poruka je da je druženje ljubav. Još danas važe prijave. Mi, nažalost, moramo da ograničimo broj na 100 do 110 dece plus roditelji koji odgovaraju za njih. Mi decu ne čuvamo, nego ih edukujemo i zabavljamo. Kamp se otvara u sredu u 15 časova. Tada će biti formiranje i čišćenje kampa. Namerno nismo čistili, da bi i kamperi bili ekolozi. Glavni deo, špic predavanja su petak i subota. Koga zanimaju ishrana i predavanja o sportu, može da poseti mali Stapar u subotu od 10 časova. Filmski festival biće u četvrtak i on je prilagođen deci. Prvi deo počinje animiranim filmovima, nastaviće se dokumentarnim, kratkim filmovima, a zatim i redovnim filmovima“.

Kada je reč o drugoj Sivačkoj regati, ona u subotu od 10 kreće sa Malog Stapara i ide do Sombora, a povratak je planiran narednog dana do 17 časova:

,,Regata kreće sa Malog Stapara i ide do Sombora, gde će biti noćenje. Tamo su obezbeđeni šatori i obroci, kao i ovde, a u nedelju se vraćaju u kamp, gde ih dočekujemo i biće proglašenje pobednika. Svi koji dođu u kamp zapravo su pobednici“.