Učenici generacije i vukovci u opštini Vrbas dobili na poklon laptopove i pametne satove

138

Učenici generacije i vukovci iz svih škola u opštini Vrbas dobili na poklon laptopove i pametne satove. Nagrađeno je 86 učenika.

Izvor: [email protected]

Laptopove je dobilo 13 đaka generacije, a 73 nosioca Vukove diplome dobilo je pametne satove. Nagrade najboljim vrbaskim đacima uručila je zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić.

Ona je naglasila da je investicija u obrazovanje najvažnije ulaganje i ključ uspeha svakog čoveka i svake lokalne samouprave.

– Nagrade koje smo danas uručili đacima generacije i vukovcima predstavljaju podsticaj koji ih motiviše da nastave da se trude i inspiriše i druge učenike da teže višem. I boljem. Nagrađivanjem najboljih đaka, mi šaljemo snažnu poruku da društvo ceni i prepoznaje rad i trud. Da afirmiše kvalitet, posvećenost, marljivost i znanje. Naravno, uspeh koji ste postigli ne bi bio moguć bez vaših nastavnika, profesora i vaših roditelja. Oni su vaša glavna podrška i vodiči na putu znanja i uspeha – rekla je Aleksić.
Ona je istakla da opština Vrbas, samostalno i uz podršku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade investira u popravku i renoviranje školskih objekata, ali i u savremenu tehnologiju koja učenicima olakšava učenje i istraživanje.

– Pored toga obezbeđujemo stipendije najboljim đacima, a svim učenicima subvencionišemo troškove prevoza i užinu. Ulaganje u obnovu škola i nagrađivanje učenika je dužnost naše lokalne samuprave i mi smo na tome radili prethodnih godina i nastavićemo da radimo i u budućnosti – rekla je Tijana Aleksić.

Izvor: [email protected]

Izvor: [email protected]