Fudbalski klub „Rusin“ počeo sa pripremama za novu sezonu

160

Prozivkom i prvim treningom fudbaleri „Rusina“ započeli su pripreme za novu sezonu. Prisutnim igračima obratili su se predstavnici Uprave kluba, kao i trener prvog tima Ranko Delić.

Prvi trening obeležile su kondicione vežbe, a kako je rečeno intenzitet treninga povećavaće se kako se nova sezona bude približavala. U prethodnoj sezoni „Rusin“ je zauzeo deveto mesto sa 37 bodova, a trener Ranko Delić istakao je da je prioritet više mesto na tabeli u odnosu na prošlu sezonu, a ako rezultati to dozvole nije isključena i borba za viši rang. Takođe, Delić je rekao da je veoma bitno to što je očuvana okosnica tima, uz nekoliko talentovanih igrača iz omladinske škole koji su priključeni prvom timu:

„Kada je u pitanju plan priprema ugovorili smo nekih šest kontrolnih utakmica. Imamo dovoljno vremena, odnosno nekih četrdesetak dana za pripreme, i zato smo počeli danas kako bismo mogli da se konsolidujemo i da vidimo u principu ko nam još fali od igrača. Lično sam zadovoljan igračkim kadrom, ostala je gotovo kompletna ekipa na broju, doveli smo mlade igrače koji su željni afirmacije, decu iz sela koji su budućnost ovog kluba, pa su tako tu Njaradi, Kršić, Nađ i dva Šomođija. Politika kluba je takva da se uz iskusne igrače napravi okosnica i da „Rusin“ ne brine o igračima narednih nekoliko godina. Raspored treninga je takav da ćemo imati tri treninga nedeljno i, kao što sam rekao, šest kontrolnih utakmica. Nadam se da ćemo uspeti da obavimo sve što nam je potrebno kako bi „Rusin“ izbegao prošlosezonsku borbu za opstanak. Ove godine, nadam se, bićemo gore u vrhu i ako nam se ukaže prilika daćemo sve od sebe da se umešamo i u borbu za neko od mesta koje vodi u viši rang. Što se tiče pojačanja, ne mogu ni da kažem da su to pojačanja. To su igrači koji su već bili ovde i verujem da će Ognjen Marković i Juhik doneti kvalitet i nadomestiti ono što treba ovoj ekipi. Mi smo obavili veći deo posla što se tiče prelaznog roka, imamo još nekih nedoumica, ali u principu, što se mene tiče, to je to što se tiče pojačanja“.