Crnogorsko kulturno ljeto od 12. do 25. jula u Kruščiću

77

Kulturno umetničko društvo ,,Kruščić“ i Udruženje crnogoraca Kruščića i ove godine organizuju manifestaciju ,,Crnogorsko kulturno ljeto“ koja će biti održana od 12. do 25. jula.

Izvor: Kulturno umetničko društvo ,,Kruščić“

Manifestacija će biti otvorena u petak, 12. jula od 20 časova, u Domu kulture u Kruščiću, kada će Folklorni ansambl Doma kulture Sivac izvesti kolaž crnogorskih pesama i igara.

Narednog dana, u subotu 13. jula, u parku iza spomenika od 10 časova biće održana Likovna kolonija ,,Ateljea 05“ iz Vrbasa. Istog dana od 20 časova biće odigrana pozorišna predstava ,,Jelena Savojska“, po tekstu Marije Sarap, u režiji Zorana Rakočevića i u izvedbi Jelene Đukić i Bojana Peka Minića. Reč je o koproducentskom projektu Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović“ iz Podgorice, Kulturnog centra ,,Nikola Đurković“ iz Kotora i Korifej teatra iz Kolašina. Muzički program počeće od 21 čas na Trgu kod spomenika i tom prilikom nastupiće kantautorka Milica Milović, a od 22 časa i bend ,,Rudolf“ iz Kolašina. Naposletku, nakon ponoći, nastupiće i dva lokalna benda.

Nastavak programa uslediće u ponedeljak, 22. jula, kada će glumci Centra za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo“ iz Bijelog Polja izvesti predstavu ,,Višnjik“ po tekstu Antona Pavloviča Čehova i u režiji Moamera Kasumovića. Predstava će biti odigrana od 20 časova u Domu kulture u Kruščiću.

Manifestacija će biti zatvorena u četvrtak, 25. jula, pozorišnom predstavom ,,Krst sa petokrakom“ Korifej teatra iz Kolašina po tekstu Velizara Radonjića i u režiji Zorana Rakočevića. I ova predstava biće odigrana od 20 časova u Domu kulture u Kruščiću.

Izvor: Kulturno umetničko društvo ,,Kruščić“