Naslovna Ključne reči Crvenka

Ključna reč: Crvenka

Otvorena sezona kupanja na bazenu u Crvenki

Kao što je u prethodnim danima i najavljeno, sezona kupanja na bazenu u Crvenki je danas otvorena. Iako vreme i nije išlo na ruku, to nije omelo prve kupače da pristižu na kupanje. Nešto više o funkcionisanju ovog bazena, ali i o tačnom datumu otvaranja bazena u Kuli, kao i o oprečnim informacijama na društvenim mrežama u vezi sa njim, rekao je Vladan Račić, direktor Sportskog centra opštine Kula:

Ove godine škola plivanja u Kuli

Jedna od glavnih tema među građanima, posebno u letnjim mesecima, jeste odlazak na kupanje. Kupališna sezona u Kuli i Crvenki samo što nije počela, te ova tema itekako jeste aktuelna.

Ekolozi i JKP „Vodovod“ održali akciju na Potoku

Članovi Ekološkog pokreta Vrbas i radnici JKP „Vodovod“ iz Crvenke iskoristili su lep dan kako bi uredili klupe na crvenačkom izletištu Potok. Farbanju je prethodila sveobuhvatna akcija samog izletišta u prethodnim danima.

Udruženje Crnogoraca Crvenka – izložba slika

Udruženje Crnogoraca Crvenka u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli postavilo je izložbu slika sa likovne kolonije EKG - IZA HORIZONTA koja je do sada održana 4 puta.

Krivična prijava zbog serije teških krađa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u ovom gradu protiv dvojice šesnaestogodišnjaka iz Kule i Vrbasa, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili seriju teških krađa, krađu i krađu u pokušaju. Oni se sumnjiče da su u maju ušli u otključan automobil sa ključevima u bravi parkiran ispred jedne kuće u Novoj Crvenki, startovali ga i odvezli se. Takođe su, kako se sumnja, provalili u kiosk i dve prodavnice u Kuli, kao i u školu i kuću u Crveniki i ukrali lap top, dva tableta, cigarete i pića čija se ukupna vrednost procenjuje na više od 1.000.000 dinara. Policija je pronašla ukradeni automobil, lap top i tablete i vratila ih vlasniku.

Obaveštenje o terminu izvođenja tretmana suzbijanja larvi komaraca

Dana 04.06.2022. godine će se izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca sa zemlje na teritoriji naše opštine sa početkom od 8 časova. Tretman će se vršiti na teritoriji Kule, Crvenke, Sivca i Malog Stapara. Tretman koji će se izvoditi nije opasan za pčele. Na osnovu Ugovora sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Novi Sad „Eko-san plus“d.o.o., Beograda je ovlašćeno za izvršenje usluge suzbijanja komaraca na teritoriji AP Vojvodine.

„POTOK“ CRVENKA POMEREN ZA 4. JUN

Obeležavanje 25. maja, nekadašnjeg Dana mladosti iz vremena bivše Jugoslavije kojeg, tradicionalno, na popularnom crvenačkom izletištu „Potok“ organizuje Turističko udruženje Crvenka, uz nesebičnu podršku Turističke organizacije opštine Kula koje je bilo planirano za proteklu subotu odloženo je za 4. jun. Jedini razlog za odlaganje je bilo kišovito vreme, a po takvom vremenu ne bi bilo moguće realizovati planirane programe.

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST POVODOM OBELEŽAVANjA DANA MLADOSTI U CRVENKI

Tradicionalno obeležavanje Dana mladosti na Potoku u Crvenki odlaže se usled najavljenog lošeg vremena, koje bi obesmislilo čitav koncept manifestacije. Organizatori se izvinjavaju svima onima koji su planirali da dođu na "Potok" i obaveštavaju da će u najskorijem vremenskom periodu objaviti novi datum održavanja.

Uspeh pozorišta “Stevan Sremac“ iz Crvenke na 64. Smotri scenskog stvaralaštva dece Vojvodine

Na završenoj 64. Smotri scenskog stvaralaštva dece Vojvodine "Majski susreti" koja je održana u Temerinu izvedeno je jedanaest predstava. Predstave su se predhodno plasirale sa opštinskih i zonskih smotri.

Završena 64. Smotra scenskog stvaralaštva dece Vojvodine „Majski susreti“ održana u Temerinu

Na upravo završenoj 64. Smotri scenskog stvaralaštva dece Vojvodine "Majski susreti" održanoj u Temerinu na kojoj je izvedeno jedanaest predstava koje su se predhodno plasirale sa opštinskih i zonskih smotri. Predstava ,,NA KROVU SREĆE,, Doma kulture Crvenka-pozorišta"Stevan Sremac", po odluci žirija osvojila je drugo mesto na ovoj prestižnoj Vojvođanskoj dramskoj smotri. Naravno nisu izostale ni nagrade glumcima Crvenačkog dečijeg ansambla. Na svečanom zatvaranju nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu dodeljena je Nini Tomić kao i Danilu Jovanoviću za najbolju mušku ulogu. Zoranu Raduloviću reditelju predstave pripala je nagrada za najbolji originalni dramski tekst. Ovim uspehom najmlađi Crvenački glumci stekli su pravo učešća na dečijem Republičkom festivalu!

28. MAJ – „POTOK“ CRVENKA

Na izletištu „Potok“ kod Crvenke u subotu, 28. maja, četrnaesti put za redom biće organizovan tradicionalni program povodom Dana mladosti. Posetioci iz kulske i okolnih opština, u organizaciji Turističkog udruženja Crvenka i podršku Turističke organizacije opštine Kula biće u prilici da proslave Dan mladosti uz bogat zabavni program, među kojima je i Memorijal „Ante Maras Maki“ takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, bogata tombola, a za sve posetioce je obezbeđen vojnički pasulj.

Festival “Slatki dani u srcu Bačke“ nadmašio sva očekivanja

U subotu sa početkom od 11 časova Crvenka je po peti put opravdala legendu ''najslađeg mesta'' svečanim otvaranjem manifestacije ''Slatki dani u srcu Bačke''. Ova tradicionalna i više nego spektakularna manifestacija promoviše lokalnu nestereotipnost kroz sport, kulturu, tradicionalne igre i pesme, ali i kroz zabavni program posvećen svim generacijama.

U OKVIRU MANIFESTACIJE „SLATKI DANI U SRCU BAČKE“ I SPORTSKI PROGRAM

U okviru manifestacije „Slatki dani u srcu Bačke“ koja će u Crvenki biti održana 14. i 15. maja, uz bogat kulturno-umetnički program, jedan od događaja koji će pobuditi pažnju biće sportski.

“Slatki dani u srcu Bačke“ i ove godine nadmašuje očekivanja

U organizaciji Opštine Kula, Turističke organizacije opštine Kula i lokalnih kompanija i preduzeća i ove godine će se tokom vikenda, 14. i 15. maja, održati spektakularna manifestacija ''Slatki dani u srcu Bačke''. Već godinama unazad ovom manifestacijom se ne promoviše samo Crvenka i opština Kula, već kroz raznovrstan spektakularan program promoviše se i industrija ovog naselja po kojoj je i Crvenka poznata.

Nastup etno-pevačke grupe učenika ŠOMO, IO u Crvenki

U subotu, 7. maja 2022.godine,u pozorišnoj sali KC u Kuli nastupila je naša etno-pevačka grupa koju čine četiri učenice naše škole Izdvojenog odeljenja u Crvenki: Dunja Zorić,Sandra Niklolić,Anja Simić i Mila Lucia Brekić.

Kruščić dobio prvu grupu celodnevnog boravka u vrtiću “Vrtuljak“

Sa kraja prošle godine lokalna samouprava najavila je proširenje kapaciteta vrtića ''Vrtuljak'' u Kruščiću. Danas su najmlađi žitelji, uzrasta od četiri i pet godina, ovog sela po prvi put krenuli u vrtić koji je poptuno adaptiran, renoviran i prilagođen za maštanje, igranje i spoznaju novih znanja.

Poslovni adresar