Naslovna Ključne reči Kruščić

Ključna reč: Kruščić

Predsednik opštine Kula odao priznanje Dramskoj sekciji OŠ ,,Veljko Vlahović“ u Kruščiću

Predstava ,,Ružno pače“, Dramske sekcije OŠ ,,Veljko Vlahović“ Kruščić i KUD ,,Kruščić“, a u režiji Mirjane Badže, osvojila je visoko treće mesto na Festivalu dramskog stvaralaštva dece Vojvodine ,,Majski susreti'', koji je protekle nedelje održan u Temerinu.

U četvrtak 62. Opštinska smotra dečjeg dramskog stvaralaštva “Jasna Vitas- Lukić“

62. Opštinska smotra dečjeg dramskog stvaralaštva ''Jasna Vitas- Lukić'' održaće se u četvrtak, 20. aprila u sali Doma kultura u Kruščiću.

Slučaj prasića u džaku: ni divlja ni deponija

Tragom informacije sa društvenih mreža i pojedinih portala o džaku punom prasića, na teren se uputila nadležna inspekcija lokalne samouprave. Međutim, osim njiva i livade nisu zatekli – ništa.

Preventivni pregledi u Kruščiću

U subotu, 1. aprila 2023. godine u periodu od 8 do 12 časova u ambulanti u Kruščiću obaviće se preventivni pregledi ( merenje nivoa šećera u krvi, EKG, pregled interniste i pregled pedijatra).

Održana 55. opštinska smotra recitovanja u Kruščiću

Sinoć je, u sali KUD ,,Kruščić“ u Kruščiću, održana 55. opštinska smotra recitovanja ,,Maksim Jeknić“. Selektor smotre bio je glumac Miodrag Petrović, prvak Srpskog narodnog pozorišta, a gost smotre bio je književnik Milan Mrdalj.

Vatrogasni dom Kruščić uskoro kompletno renoviran

Radovi u Vatrogasnom domu u Kruščiću privode se kraju. Ove radove obišao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je istakao da su dobrovoljna vatrogasna društva veoma bitan segment u funkcionisanju lokalne zajednice, te, iz tog razloga, lokalna samouprava iz godine u godinu izdvaja sve veća sredstva za njihovo funkcionisanje:

U petak akcije dobrovoljnog davalaštva krvi

Crveni Krst Kula i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine organizuju dve akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u opštini Kula. U petak, 28. oktobra, u periodu od 08:30 do 11 časova biće održana akcija davalaštva u Ruskom Krsturu, u prostorijama Mesne zajednice.

Održani drugi po redu “Miholjski susreti sela“ u Kruščiću

Drugu godinu za redom selo Kruščić u okviru projekta Ministarstva za brigu o selu organizovalo je manifestaciju pod nazivom ''Miholjski susreti sela''.

„Miholjski susreti sela“ u subotu u Kruščiću

Druga po redu manifestacija „Miholjski susreti sela“ biće održana u subotu, 15. oktobra, sa početkom u 10 časova, u Kruščiću.

Očišćeno 16500 kvadratnih metara divlje deponije u Kruščiću

Ministarstvo zaštite životne sredine početkom godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2022. godini, koji obuhvataju aktivnosti u vezi sa pružanjem podrške jedinicama lokalnih u sprečavanju nelegalnog deponovanja otpada i prevenciji nastajanja novih divljih deponija. Opština Kula je na ovom konkursu učestvovala sa projektom Prevencija nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje deponija na teritoriji opštine Kula.

Besplatne udžbenike i školski pribor dobili prvaci u Kruščiću

Svečanost povodom prijema đaka prvaka u Osnovnoj školi „Veljko Vlahović“ u Kruščiću održana je prvim, pozdravnim, časom nastavnog osoblja, kao i podelom udžbenika i školskog pribora.

Sutra u Kruščiću Memorijalni turnir „Radisav Rabrenović“

Sedmi po redu Memorijalni turnir „Radisav Rabrenović“ održaće se u subotu, 13.avgusta, na igralištu Fudbalskog kluba „Mladost“ u Kruščiću. Na turniru učestvuju ekipe dečaka do 12 godina, a nastupaju novosadska „Vojvodina“, subotički „Spartak“ i „TSC“ iz Bačke Topole. Organizatori turnira su fudbalska menadžerska agencija „Inter Sport Friends“ i porodica Rabrenović, uz partnerstvo Zajednice Superlige Srbije. Otvaranje turnira je u 10 časova.

Urađena prva faza saniranja deponija u Kruščiću

Prva faza revitalizacije površina pod divljim deponijama urađena je na prostoru naseljenog mesta Kruščić. Naime, radnici JKP "Ruskom" odvezli su smeće i nasuli zemlju, te je sledeća faza ozelenjavanje prostora. Najveći deo deponija, ukupnog prostora 16500 kvadratnih metara, je sada saniran i doveden u pristojno stanje, čime je ovaj višegodišnji problem rešen. Pored ozelenjavanja, posao koji je preostao jeste postavljanje video nadzora. Projekat je realizovan zahvaljujući sufinansiranju Ministarstva zaštite životne sredine i Opštine Kula. Radove su obišli Nenad Vlahović iz Odeljenja za zaštitu životne sredine Opštinske uprave i Miljana Rabrenović, sekretarka Mesne zajednice Kruščić i Biljana Kovačević, v.d. direktora JKP "Ruskom".

Počelo „Crnogorsko kulturno ljeto“ u Kruščiću

„Crnogorsko kulturno ljeto“ počelo je juče u Kruščiću. Prvi dan programa obeležila je predstava „Lasice“, dramskog studija „Luča“. Organizatori ove manifestacije su Udruženje Crnogoraca Kruščića i Kulturno-umetničko društvo „Kruščić“. Miladin Čepić, predsednik Kulturno-umetničkog društva „Kruščić“, istakao je da jedan ovakav događaj nosi sa sobom veoma veliku važnost, a takođe se i pohvalno izrazio kada je reč o saradnji sa institucijama Republike Crne Gore u Srbiji i sa opštinom Kula:

Sledeće nedelje počinje “Crnogorsko kulturno ljeto“ u Kruščiću

U organizaciji Kulturno- umetničkog društva ''Kruščić'' i Udruženja Crnogoraca Kruščića, a u suorganizaciji sa MZ Kruščić u četvrtak, 14.jula 2022. godine počeće ''Crnogorsko kulturno ljeto'' koje će trajati do subote, 16.jula 2022. godine. Prvi dan rezervisan je sa Dane crnogorskog teatra u okviru kojeg će Dramski studio ''Luča'' iz Kruščića sa početkom od 20 časova odigrati predstavu ''Lasice'' u režiji Dejana Cicmilovića.

Održano druženje književnika „Sećanje na Andriju“

U Kruščiću je, u organizaciji Zadužbine Bore Latinovića i Matice rusinske, održano druženje književnika pod nazivom „Sećanje na Andriju“, posvećeno preminulom pesniku Andriji Jankoviću.

Poslovni adresar