Naslovna Ključne reči Kruščić

Ključna reč: Kruščić

Dodeljena sredstva za očuvanje zemljišta i uklanjanje otpada

Opština Kula dobila je sredstva za očuvanje zemljišta i za adekvatno odlaganje nelegalnog otpada. Ispred opštine Kula ugovor je potpisao Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula. Rok za realizaciju projekta očuvanja i zaštite zemljišta je 1. novembar. Ukupan iznos sredstava u ove svrhe iznosi oko 3,8 miliona dinara. Od tog broja Ministarstvo zaštite životne sredine dotira blizu 3 miliona dinara, dok izdvojena sredstva opštine Kula iznose oko 750 hiljada dinara. Kada je reč o Ugovoru o prevenciji nelegalnog odlaganja otpada, rok za realizaciju je mesec dana, od 15. juna do 15. jula. U ove svrhe ukupno je predviđeno 5,5 miliona dinara, od čega Ministarstvo izdvaja 3,5 miliona dinara, a opština Kula 2 miliona dinara. Kada je o konkretnim projektima reč, predviđeno je uređivanje deponije u Kruščiću i izgradnja eko parka u Liparu, u okviru kojeg će se nalaziti dečije igralište.

Kruščić dobio prvu grupu celodnevnog boravka u vrtiću “Vrtuljak“

Sa kraja prošle godine lokalna samouprava najavila je proširenje kapaciteta vrtića ''Vrtuljak'' u Kruščiću. Danas su najmlađi žitelji, uzrasta od četiri i pet godina, ovog sela po prvi put krenuli u vrtić koji je poptuno adaptiran, renoviran i prilagođen za maštanje, igranje i spoznaju novih znanja.

Dečije igralište u Kruščiću prošireno i dograđeno novim mobilijarom

Još jedno novo igralište u Kuli danas će biti završeno, a za sutra je zakazano svečano otvaranje. Predsednik Privremenog organa opštine Kula, Damjan Miljanić, danas je obišao radove i tim povodom je izjavio da je ovo samo jedno u nizu igrališta koje će Opština Kula izgraditi tokom ove godine. U Kruščiću je prošireno, tačnije dograđeno novo u sklopu već postojećeg igrališta. Ovo je sada jedno veliko igralište u samom centru Kruščića, te Miljanić dodaje da su praznici povodom Prvog maja pravo vreme za otvaranje jednog ovakvog igrališta.

Održana 53. zonska smotra dramskog stvaralaštva “Vinko Stupar“

U Crvenki je održana 53. zonska smotra dramskog stvaralaštva ''Vinko Stupar''. Na ovogodišnjoj smotri odigrano je šest predstava. U narednu selekciju plasirale su se predstave koji su izveli glumci amateri dramskog studija ''Luča'' iz Kruščića pod nazivom ''Lasice'', predstava ''Ožalošćena porodica'' koju je izvelo pozorište ''Stevan Sremac'' iz Crvenke i predstava krsturskog dramskog studija ''Art'' pod nazivom ''Krivica''.

75. opštinska smotra dramskog stvaralaštva

75. opštinska smotra dramskog stvaralaštva ''Velimir Sandić- Veljko'' biće održana od 25-30. marta 2022. godine. Pozorišne predstave biće odigrane u Domu Kulture u Sivcu sa početkom od 20 časova . Predstave će izvoditi dramske trupe iz Sivca, Kule, Ruskog Krstura, Kruščića i Crvenke. Domaćin i organizator ovogodišnje smotre su Kulturno prosvetna zajednica opštine Kula i Dom kulture Sivac, dok je pokrovitelj Opština Kula.

Održana 54. opštinska smotra recitovanja “Maksim Jeknić“

Sinoć je u Kruščiću održana 54. opštinska smotra recitovanja ''Maksim Jenić'' pod pokroviteljstvom i organizacijom Opštine Kula. U programu su učestvovali najbolji recitatori iz kulske opštine koji su osvojili plasmane na mesnim smotrama. Manifestaciju je otvorio predsednik Privremenog organa opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je izrazio zadovoljstvo što mu je pripala čast da otvorio manifestaciju sa ovakvom tradicijom i kulturnim značajem koja se posle nekoliko godina održava ponovo u Kruščiću. On je poželeo recitatorima dobar plasman, a gostima dobrodošlicu.

Večeras Opštinska smotra recitatora u Kruščiću

54. po redu Opštinska smotra recitatora „Maksim Jeknić“ održaće se danas u Kruščiću. Smotra se održava u Domu kulture u Kruščiću, sa početkom u 18 časova. Selektor smotre je Miodrag Petrović, prvak Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, dok je specijalni gost ove manifestacije književnik Veselin Milićević. Organizator i pokrovitelj Opštinske smotre recitatora „Maksim Jeknić“ je Opština Kula.

Pripreme za 54. opštinsku smotru recitovanja „Maksim Jeknić“

U okviru priprema za 54. opštinsku smotru recitovanja „Maksim Jeknić“, koja će u Kruščiću biti održana 14. marta 2022. godine, počelo je održavanje mesnih smotri recitovanja na kojima će selektorka Amalija Kovač, u saradnji sa saradnicima, odabrati učesnike opštinske smotre.

Grupa Celodnevnog boravka u Kruščiću

Jedna od osnovnih potreba stanovnika Kruščića svakako je duži niz godina celodnevna grupa u okviru vrtića ''Vrtuljak''. Kako bi se stanovnicima olakšao život, na redovnoj sednici Opštinskog veća u januaru članovi su jednoglasno dali saglasnost PU ''Bambi'' za otvaranje jedne grupe celodnevnog boravka.

Građani i deca u akciji „Posadi svoj hlad“

Opština Kula se pridružila akciji „Posadi svoj hlad“. Tako su se juče građanima delile sadnice belog u Liparu i Kruščiću ispred mesnih zajednica, a deo sadnica je podeljen i osnovnim školama “Nikola Tesla” i “Veljko Vlahović”.

Sutra podela besplatnih sadnica u Liparu i Kruščiću

Opština Kula se pridružila akciji posadi svoj hlad koja je do sada realizovana u naseljenim mestima Kula i Crvenka. Podela sadnica građanima će se vršiti ovog puta u Liparu i Kruščiću ispred mesnih zajednica u podne 10.decembra, a deo sadnica će biti podeljen i osnovnim školama “Nikola Tesla” i “Veljko Vlahović”.

Potpisano još dva ugovora za kuću na selu

U prostorijama Ministarstva za brigu o selu juče je potpisano još dva ugovora za kupovinu kuće na selu. Kuću na poklon u seoskim sredinama opštine Kula dobili su bračni parovi: Vesna Zarubica i Baća Zarubica iz Ruskog Krstura i Tijana Smolović i Boris Radulović iz Kruščića.

Uručeni tablet računari đacima prvacima u Kruščiću

Opština Kula na čelu sa predsednikom opštine Damjanom Miljanićem đacima prvacima OŠ „Veljko Vlahović“ u Kruščiću poklonila je tablet uređaje. Ove godine opština je svim đacima prvacima kupila školski pribor kako bi finansijski olakšala njihovim roditeljima početak školske godine. Tom prilikom predsednik opštine je najavio da će najmanjim školama u opštini, a to su odeljenje u Novoj Crvenki, Lipar i Kruščić, dodeliti i dodatni poklon u vidu tabelet uređaja.

U petak promocija knjige Minje Bulatovića u Kruščiću

U petak 05. novembra u 18 časova u Domu kulture Kruščić održaće se promocija knjige Milorada Minje Bulatovića „Sa Mrtvice i iz ravnice“. Milorad Bulatović je nekadašnji Kruščićanin, a trenutno živi u Banja Luci. Profesor je srpskog jezika i književnosti i član Udruženja književnika Republike Srpske.

„Miholjski susreti sela“ oduševili Kruščićane

Selo Kruščić uključilo se u pilot projekat Ministarstva za brigu o selu, pod nazivom "Miholjski susreti sela", manifestaciju koja ima za cilj afirmaciju ruralnih područja i njihovih običaja.

U subotu u Kruščiću „Miholjski susreti sela“

Selo Kruščić uključiće se u pilot projekat Ministarstva za brigu o selu, pod nazivom "Miholjski susreti sela", manifestaciju koja ima za cilj afirmaciju ruralnih područja i njihovih običaja.

Poslovni adresar