Naslovna Ključne reči Kruščić

Ključna reč: Kruščić

U Kruščiću po 15. put održani ,,Dani sela, dani žita“

Kruščić je proteklog vikenda bio domaćin tradicionalne manifestacije ,,Dani sela, dani žita''. Trodnevni program obeležilo je mnoštvo sadržaja, pa su tako organizovana pčelarska predavanja, Opštinsko takmičenje vozača, pokazna vežba najmlađih članova DVD Kruščić i DVD Ruski Krstur, fudbalske utakmice, takmičenje u sportskom ribolovu i takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša.

,,Dani sela, dani žita“ za vikend u Kruščiću: Bogat program i koncert Goce Tržan

Tradicionalna manifestacija ,,Dani sela, dani žita'' biće održana predstojećeg vikenda, od 31. maja do 2. juna u Kruščiću. Za sva tri dana planiran je bogat program, prilagođen i najmlađima i najstarijima.

Održana 63. Opštinska smotra dramskog stvaralaštva u Kruščiću

U Kruščiću je, i ove godine, tradicionalno održana 63. Opštinska smotra dečjeg dramskog stvalaraštva ,,Jasna Vitas-Lukić“.

Sutra u Kruščiću premijera dečje predstave ,,Princ bez miraza“

Premijera dečje predstave ,,Princ bez miraza“, pod pokroviteljstvom Opštine Kula, u izvođenju Dramske sekcije OŠ ,,Veljko Vlahović“ iz Kruščića i Dramske sekcije ,,Luča“ KUD ,,Kruščić“ održaće se u subotu, 13. aprila, sa početkom u 18 časova u Domu kulture u Kruščiću.

Predstava ,,Uobraženi bolesnik“ u petak u Kruščiću

Predstava ,,Uobraženi bolesnik'', u režiji Miloša Miloševića Šike i u izvođenju Dramske sekcije ,,Velimir Sandić Veljko'' Doma kulture Sivac, biće izvedena u petak, 5. aprila, u Domu kulture u Kruščiću.

Izgoreo letnjikovac u Kruščiću, istraga u toku

U Kruščiću je došlo do nemile situacije, s obzirom na to da je izgoreo letnjikovac pored kanala, koji je služio kao mesto za okupljanje i razonodu stanovnika ovog naseljenog mesta. Istraga je u toku, te ostaje da se vidi da li je u pitanju ljudski faktor ili nesrećna okolnost.

U nedelju opštinska smotra recitovanja u Kruščiću

Opštinska smotra recitovanja ,,Maksim Jeknić'', 56. po redu, i ove godine održaće se u sali KUD ,,Kruščić'' u Kruščiću u nedelju, 24. marta od 17 časova. U programu, kao i do sada, učestvuju najbolji recitatori iz opštine Kula po plasmanu sa mesnih smotri, pa će tako nastupiti 36 recitatora, od čega 11 u mlađem uzrastu, 15 u srednjem i 10 u starijem uzrastu.

Utvrđeni rezultati izbora za članove Saveta Mesne zajednice Kruščić

Izborna Komisija za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednicana sednici održanoj 29. januara usvojila je Izveštaj o rezultatima izbora za članove Saveta Mesne zajednice Kruščić.

U nedelju izbori za članove Saveta Mesne zajednice Kruščić

Izbori za članove Saveta Mesne zajednice Kruščić održaće se u nedelju, 28. januara, u periodu od 7 do 20 časova. Građani će svoje biračko pravo moći da ostvare na dva biračka mesta, biračko mesto 1 – Osnovna škola ,,Veljko Vlahović'' i biračko mesto broj 2 – Dom penzionera.

Mnoštvo investicija u protekle četiri godine u Kruščiću

U nedelju, 28. januara, održaće se izbori za Savet Mesne zajednice Kruščić. Tim povodom, sekretarka Mesne zajednice Kruščić, Miljana Rabrenović, sumirala je sve ono što je urađeno u prethodne četiri godine.

U toku sledeće godine zamena kotla i stolarije u OŠ ,,Veljko Vlahović“ u Kruščiću

OŠ ,,Veljko Vlahović'' iz Kruščića bi, zahvaljujući Projektu na koji je Opština Kula konkurisala, a koji je rađen u saradnji sa programom Ujedinjenih nacija, naredne godine trebalo da bude rekonstruisana. Naime, u planu je zamena kotla i prelazak sa uglja na gas, zatim izolacija kompletnog objekta, kao i zamena preostalih prozora.

Vanja Udovičić posetio FK ,,Mladost“ iz Kruščića

Proslavljeni vaterpolista, evropski i svetski šampion i osvajač tri olimpijske medalje, Vanja Udovičić, danas je posetio FK ,,Mladost'' iz Kruščića. Tom prilikom poklonio im je sitnu sportsku opremu, razgovarao je sa trenerima i upravom kluba, ali i sa decom koja vredno treniraju i maštaju da jednog dana dožive sportske uspehe u rangu njegovih.

Put Ruski Krstur – Kruščić zbog rekonstrukcije zatvoren do Nove godine

Obaveštavaju se građani da će od 20. oktobra put Ruski Krstur – Kruščić, zbog radova na rekonstrukciji, biti zatvoren za saobraćaj u oba smera. Planirano je da radovi budu završeni do 1. januara 2024. godine.

Prijemi prvaka održani i u Liparu, Kruščiću i Ruskom Krsturu

Nova školska 2023/24. godina u svim osnovima i srednjim školama počela je danas. Prijemi prvaka juče su održani u četiri osnovne škole u opštini Kula: u Osnovnoj školi ,,20. oktobar“ u Sivcu, osnovnim školama ,,Isa Bajić“ i ,,Petefi brigada“ u Kuli i u Osnovnoj školi ,,VukKaradžić“ u Crvenki, a danas su prvake svečano primile i Osnovna škola ,,Veljko Vlahović“ u Kruščiću, Osnovna škola ,,Nikola Tesla“ u Liparu i Osnovna škola ,,Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu.

Praznik fudbala u Kruščiću: u subotu na programu Memorijalni turnir „Radisav Rabrenović“

U subotu, 05. avgusta, biće održan turnir u fudbalu na stadionu FK “Mladost” Kruščić, sa početkom u 10 sati, u pomen Radisavu Rabrenoviću, poznatom fudbalskom arbitru i dugogodišnjem generalnom sekretaru Fudbalskog kluba Vojvodina.

SPORT: „Kula“ uspešnija u opštinskom derbiju, veliko pojačanje stiglo u „Sivac 69“

Prošlosezonski rivali u Međuopštinskoj ligi Sombor, „Kula“ i „Mladost“ iz Kruščića odigrali su prijateljski meč u Kruščiću. Krajnji rezultat glasi 2:0 za „Kulu, a dvostruki strelac bio je Davidović.

Poslovni adresar