Naslovna Ključne reči Kruščić

Ključna reč: Kruščić

Prijemi prvaka održani i u Liparu, Kruščiću i Ruskom Krsturu

Nova školska 2023/24. godina u svim osnovima i srednjim školama počela je danas. Prijemi prvaka juče su održani u četiri osnovne škole u opštini Kula: u Osnovnoj školi ,,20. oktobar“ u Sivcu, osnovnim školama ,,Isa Bajić“ i ,,Petefi brigada“ u Kuli i u Osnovnoj školi ,,VukKaradžić“ u Crvenki, a danas su prvake svečano primile i Osnovna škola ,,Veljko Vlahović“ u Kruščiću, Osnovna škola ,,Nikola Tesla“ u Liparu i Osnovna škola ,,Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu.

Praznik fudbala u Kruščiću: u subotu na programu Memorijalni turnir „Radisav Rabrenović“

U subotu, 05. avgusta, biće održan turnir u fudbalu na stadionu FK “Mladost” Kruščić, sa početkom u 10 sati, u pomen Radisavu Rabrenoviću, poznatom fudbalskom arbitru i dugogodišnjem generalnom sekretaru Fudbalskog kluba Vojvodina.

SPORT: „Kula“ uspešnija u opštinskom derbiju, veliko pojačanje stiglo u „Sivac 69“

Prošlosezonski rivali u Međuopštinskoj ligi Sombor, „Kula“ i „Mladost“ iz Kruščića odigrali su prijateljski meč u Kruščiću. Krajnji rezultat glasi 2:0 za „Kulu, a dvostruki strelac bio je Davidović.

Koncerti grupa ,,Šendon“ ,,Rudolf“ i ,,Dve gitare, bas i glas“ u subotu u Kruščiću

Završni događaj treće po redu kulturne manifestacije ,,Crnogorsko kulturno ljeto'', koja se održava u Kruščiću, održaće se u subotu, 29. jula, sa početkom od 21 čas, na trgu kraj Spomenika pobede u Kruščiću.

,,Crnogorsko kulturno ljeto“ u Kruščiću: Večeras kolašinska predstava ,,Pisma“ i nastup pevačke grupe ,,Đude“...

Treća po redu manifestacija „Crnogorsko kulturno ljeto“ u Kruščiću počela je u sredu, 19. jula i trajaće do subote, 22. jula. Bogat program upotpunile su predstave ,,Voz'', Doma kulture iz Sivca i ,,Kokoška'', Centra za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“ iz Bijelog Polja. Večeras od 20 časova na repertoaru je predstava ,,Pisma'', iz Kolašina, ali i nastup pevačke grupe „Đude“ iz Kolašina.

Nov život seoskih sredina zahvaljujući programu kupovine kuća na selu

Selo i domaćin uvek su bili termini koji su neposredno bili vezani za našu zemlju. Ipak, u nekim ranijim vremenima, okolnostima, pa i prioritetima, akcenat je stavljan na urbane sredine, te su tako, zbog „trbuha za kruhom“ mnogi napustili svoja sela i krenuli put grada.

Kruščić: meštani ponovo imaju struju, najveće gubitke pretrpeli poljoprivrednici

Jako nevreme, praćeno krupnim gradom, koje je protekle noći pogodilo kulsku opštinu, a posebno naseljeno mesto Kruščić, stvorilo je mnogo štete u celom selu. Porušeno je 15 – 20 stabala, pale su dve bandere, a najviše štete pretrpeli su poljoprivrednici.

U Kruščiću u toku saniranje posledica nevremena

– Prethodne večeri, na teritoriji opštine Kula, veliko nevreme, praćeno jakim pljuskovima i gradom, za sobom je ostavilo veliku štetu.

U toku prijave za učešće na turniru u malom fudbalu u Kruščiću

Treći po redu letnji turnir u malom fudbalu u Kruščiću počeće u subotu, 22. jula, dok su prijave za učešće otvorene do 21. jula.

Narednog vikenda u Kruščiću „Dani sela, dani žita“

Tradicionalna manifestacija „Dani sela, dani žita“ održaće se tokom vikenda u Kruščiću.

Predsednik opštine Kula odao priznanje Dramskoj sekciji OŠ ,,Veljko Vlahović“ u Kruščiću

Predstava ,,Ružno pače“, Dramske sekcije OŠ ,,Veljko Vlahović“ Kruščić i KUD ,,Kruščić“, a u režiji Mirjane Badže, osvojila je visoko treće mesto na Festivalu dramskog stvaralaštva dece Vojvodine ,,Majski susreti'', koji je protekle nedelje održan u Temerinu.

U četvrtak 62. Opštinska smotra dečjeg dramskog stvaralaštva “Jasna Vitas- Lukić“

62. Opštinska smotra dečjeg dramskog stvaralaštva ''Jasna Vitas- Lukić'' održaće se u četvrtak, 20. aprila u sali Doma kultura u Kruščiću.

Slučaj prasića u džaku: ni divlja ni deponija

Tragom informacije sa društvenih mreža i pojedinih portala o džaku punom prasića, na teren se uputila nadležna inspekcija lokalne samouprave. Međutim, osim njiva i livade nisu zatekli – ništa.

Preventivni pregledi u Kruščiću

U subotu, 1. aprila 2023. godine u periodu od 8 do 12 časova u ambulanti u Kruščiću obaviće se preventivni pregledi ( merenje nivoa šećera u krvi, EKG, pregled interniste i pregled pedijatra).

Održana 55. opštinska smotra recitovanja u Kruščiću

Sinoć je, u sali KUD ,,Kruščić“ u Kruščiću, održana 55. opštinska smotra recitovanja ,,Maksim Jeknić“. Selektor smotre bio je glumac Miodrag Petrović, prvak Srpskog narodnog pozorišta, a gost smotre bio je književnik Milan Mrdalj.

Vatrogasni dom Kruščić uskoro kompletno renoviran

Radovi u Vatrogasnom domu u Kruščiću privode se kraju. Ove radove obišao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je istakao da su dobrovoljna vatrogasna društva veoma bitan segment u funkcionisanju lokalne zajednice, te, iz tog razloga, lokalna samouprava iz godine u godinu izdvaja sve veća sredstva za njihovo funkcionisanje:

Poslovni adresar