Naslovna Ključne reči Kruščić

Ključna reč: Kruščić

U petak akcije dobrovoljnog davalaštva krvi

Crveni Krst Kula i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine organizuju dve akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u opštini Kula. U petak, 28. oktobra, u periodu od 08:30 do 11 časova biće održana akcija davalaštva u Ruskom Krsturu, u prostorijama Mesne zajednice.

Održani drugi po redu “Miholjski susreti sela“ u Kruščiću

Drugu godinu za redom selo Kruščić u okviru projekta Ministarstva za brigu o selu organizovalo je manifestaciju pod nazivom ''Miholjski susreti sela''.

„Miholjski susreti sela“ u subotu u Kruščiću

Druga po redu manifestacija „Miholjski susreti sela“ biće održana u subotu, 15. oktobra, sa početkom u 10 časova, u Kruščiću.

Očišćeno 16500 kvadratnih metara divlje deponije u Kruščiću

Ministarstvo zaštite životne sredine početkom godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2022. godini, koji obuhvataju aktivnosti u vezi sa pružanjem podrške jedinicama lokalnih u sprečavanju nelegalnog deponovanja otpada i prevenciji nastajanja novih divljih deponija. Opština Kula je na ovom konkursu učestvovala sa projektom Prevencija nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje deponija na teritoriji opštine Kula.

Besplatne udžbenike i školski pribor dobili prvaci u Kruščiću

Svečanost povodom prijema đaka prvaka u Osnovnoj školi „Veljko Vlahović“ u Kruščiću održana je prvim, pozdravnim, časom nastavnog osoblja, kao i podelom udžbenika i školskog pribora.

Sutra u Kruščiću Memorijalni turnir „Radisav Rabrenović“

Sedmi po redu Memorijalni turnir „Radisav Rabrenović“ održaće se u subotu, 13.avgusta, na igralištu Fudbalskog kluba „Mladost“ u Kruščiću. Na turniru učestvuju ekipe dečaka do 12 godina, a nastupaju novosadska „Vojvodina“, subotički „Spartak“ i „TSC“ iz Bačke Topole. Organizatori turnira su fudbalska menadžerska agencija „Inter Sport Friends“ i porodica Rabrenović, uz partnerstvo Zajednice Superlige Srbije. Otvaranje turnira je u 10 časova.

Urađena prva faza saniranja deponija u Kruščiću

Prva faza revitalizacije površina pod divljim deponijama urađena je na prostoru naseljenog mesta Kruščić. Naime, radnici JKP "Ruskom" odvezli su smeće i nasuli zemlju, te je sledeća faza ozelenjavanje prostora. Najveći deo deponija, ukupnog prostora 16500 kvadratnih metara, je sada saniran i doveden u pristojno stanje, čime je ovaj višegodišnji problem rešen. Pored ozelenjavanja, posao koji je preostao jeste postavljanje video nadzora. Projekat je realizovan zahvaljujući sufinansiranju Ministarstva zaštite životne sredine i Opštine Kula. Radove su obišli Nenad Vlahović iz Odeljenja za zaštitu životne sredine Opštinske uprave i Miljana Rabrenović, sekretarka Mesne zajednice Kruščić i Biljana Kovačević, v.d. direktora JKP "Ruskom".

Počelo „Crnogorsko kulturno ljeto“ u Kruščiću

„Crnogorsko kulturno ljeto“ počelo je juče u Kruščiću. Prvi dan programa obeležila je predstava „Lasice“, dramskog studija „Luča“. Organizatori ove manifestacije su Udruženje Crnogoraca Kruščića i Kulturno-umetničko društvo „Kruščić“. Miladin Čepić, predsednik Kulturno-umetničkog društva „Kruščić“, istakao je da jedan ovakav događaj nosi sa sobom veoma veliku važnost, a takođe se i pohvalno izrazio kada je reč o saradnji sa institucijama Republike Crne Gore u Srbiji i sa opštinom Kula:

Sledeće nedelje počinje “Crnogorsko kulturno ljeto“ u Kruščiću

U organizaciji Kulturno- umetničkog društva ''Kruščić'' i Udruženja Crnogoraca Kruščića, a u suorganizaciji sa MZ Kruščić u četvrtak, 14.jula 2022. godine počeće ''Crnogorsko kulturno ljeto'' koje će trajati do subote, 16.jula 2022. godine. Prvi dan rezervisan je sa Dane crnogorskog teatra u okviru kojeg će Dramski studio ''Luča'' iz Kruščića sa početkom od 20 časova odigrati predstavu ''Lasice'' u režiji Dejana Cicmilovića.

Održano druženje književnika „Sećanje na Andriju“

U Kruščiću je, u organizaciji Zadužbine Bore Latinovića i Matice rusinske, održano druženje književnika pod nazivom „Sećanje na Andriju“, posvećeno preminulom pesniku Andriji Jankoviću.

Održana manifestacija “Dani sela dani žita“ u Kruščiću

Proteklog vikenda u Kruščiću je održana manifestacija „Dani sela – Dani žita“. Ovaj trodnevni događaj u petak su otvorili učenici OŠ ''Veljko Vlahović'' iz Kruščića predstavom ''Ružno pače''. Prvi dan manifestacije završen je žurkom na otvorenom uz nastup di džeja.

Sredinom juna „Dani sela, dani žita“ u Kruščiću

Tradicionalna manifestacija „Dani sela, dani žita“ počinje 10. juna u Kruščiću. Predviđeno je da program traje tri dana, a prvog dana održaće se premijera dečije predstave „Ružno pače“ u izvođenju učenika Osnovne škole „Veljko Vlahović“. Predstava počinje u 19 časova. Večernji deo programa rezervisan je za žurku na otvorenom, gde će nastupiti DJ Đala. U subotu,11. juna, predviđen je izložbeno-prodajni sajam domaćih proizvoda koji počinje u 10 časova, a u podne će se održati sastanak predstavnika lokalne akcione grupe „Srce Bačke“ i predstavnika MZ Kruščić. Oficijelni deo programa počinje u 15 časova, a sat vremena kasnije, u 16 časova, biće poslužen ručak za sve prisutne. U 20 časova nastupiće istaknuti estradni umetnik Marko Bulat. Poslednjeg dana programa, u 13 časova, počinje takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša na obali kanala, kod igrališta FK „Mladost“. Prijave ekipa moguće su do 06. juna, a kotizacija iznosi 2500 dinara.

Dodeljena sredstva za očuvanje zemljišta i uklanjanje otpada

Opština Kula dobila je sredstva za očuvanje zemljišta i za adekvatno odlaganje nelegalnog otpada. Ispred opštine Kula ugovor je potpisao Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula. Rok za realizaciju projekta očuvanja i zaštite zemljišta je 1. novembar. Ukupan iznos sredstava u ove svrhe iznosi oko 3,8 miliona dinara. Od tog broja Ministarstvo zaštite životne sredine dotira blizu 3 miliona dinara, dok izdvojena sredstva opštine Kula iznose oko 750 hiljada dinara. Kada je reč o Ugovoru o prevenciji nelegalnog odlaganja otpada, rok za realizaciju je mesec dana, od 15. juna do 15. jula. U ove svrhe ukupno je predviđeno 5,5 miliona dinara, od čega Ministarstvo izdvaja 3,5 miliona dinara, a opština Kula 2 miliona dinara. Kada je o konkretnim projektima reč, predviđeno je uređivanje deponije u Kruščiću i izgradnja eko parka u Liparu, u okviru kojeg će se nalaziti dečije igralište.

Kruščić dobio prvu grupu celodnevnog boravka u vrtiću “Vrtuljak“

Sa kraja prošle godine lokalna samouprava najavila je proširenje kapaciteta vrtića ''Vrtuljak'' u Kruščiću. Danas su najmlađi žitelji, uzrasta od četiri i pet godina, ovog sela po prvi put krenuli u vrtić koji je poptuno adaptiran, renoviran i prilagođen za maštanje, igranje i spoznaju novih znanja.

Dečije igralište u Kruščiću prošireno i dograđeno novim mobilijarom

Još jedno novo igralište u Kuli danas će biti završeno, a za sutra je zakazano svečano otvaranje. Predsednik Privremenog organa opštine Kula, Damjan Miljanić, danas je obišao radove i tim povodom je izjavio da je ovo samo jedno u nizu igrališta koje će Opština Kula izgraditi tokom ove godine. U Kruščiću je prošireno, tačnije dograđeno novo u sklopu već postojećeg igrališta. Ovo je sada jedno veliko igralište u samom centru Kruščića, te Miljanić dodaje da su praznici povodom Prvog maja pravo vreme za otvaranje jednog ovakvog igrališta.

Održana 53. zonska smotra dramskog stvaralaštva “Vinko Stupar“

U Crvenki je održana 53. zonska smotra dramskog stvaralaštva ''Vinko Stupar''. Na ovogodišnjoj smotri odigrano je šest predstava. U narednu selekciju plasirale su se predstave koji su izveli glumci amateri dramskog studija ''Luča'' iz Kruščića pod nazivom ''Lasice'', predstava ''Ožalošćena porodica'' koju je izvelo pozorište ''Stevan Sremac'' iz Crvenke i predstava krsturskog dramskog studija ''Art'' pod nazivom ''Krivica''.

Poslovni adresar