Naslovna Ključne reči Kucura

Ključna reč: Kucura

OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Kucuri za osam dana dobila nov krov

Osnovna škola "Bratstvo jedinstvo" u Kucuri dobila je nov krov, umesto starog koji je 4. februara porušio snažni olujni vetar koji je zahvatio celu Srbiju. Krov je za osam dana izgrađen u saradnji opštine Vrbas i Pokrajinske vlade. Predsednik opštine Predrag Rojević, kaže da je izuzetno zadovoljan što je krov izgrađen tako brzo i što đaci u Kucuri su se vratili na nastavu.

Kucurski učenici u poseti školi “Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu

Učenici rusinskog odeljenja OŠ „Bratstvo jedinstvo“ iz Kucure sa nastavnicom rusinskog jezika Snežanom Šanta posetili su Ruski Krstur u okviru promocije Srednje škole sa domom učenika ,,Petro Kuzmjak“. Goste je pozdavila pedagog škole. Ljubica Njaradi, sa kojom su nakon upoznavanja posetili muzejsku zbirku potom dom učenika koji se nalazi u okviru škole. Pored toga što im je predočila sve beneficije učeničkog doma, pedagog je učenike i nastavnicu upoznala sa nastavnim planom i programom gimnazije i turističkog smera, projektima Erazmus + i putovanjima učenika po Srbiji i inostranstvu, ali i o savremenim formama i metodama rada u krsturskoj školi.

OD 12-17 ČASOVA KUCURA BEZ VODE

Iz Poslovne jedinice „Vodovod i kanalizacija“ obaveštavaju da sutra, 18. oktobra, zbog radova na vodozahvatu u Kucuri neće biti vode od 12,00 do 17,00 časova.

VRBAS – Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Akcije dobrovoljnog davanja krvi:

U PONEDELjAK SAVINO SELO OD 9-11 ČASOVA BEZ VODE, ISTOVREMENO U KUCURI SMANjEN...

Iz Poslovne jedinice „Vodovod i kanalizacija“ obaveštavaju da u Savinom Selu u ponedeljak 10. oktobra, od 9 do 11 časova, neće biti vode zbog radova koje na trafo stanici na vodozahvatu izvode radnici elektrodistribucije. U isto vreme isti radovi izvodiće se i u Kucuri, ali meštani ovog naselja imaće samo smanjen pritisak vode.

Održana je Deveta međunarodna naučno-stručna konferencija “Technics and Informatics in Education – TIE2022”

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku od 16. do 18. septembra održana je Deveta međunarodna naučno-stručna konferencija “Technics and Informatics in Education – TIE2022”. Ove godine radove su potpisala 184 autora iz 9 zemalja, a u različitim konferencijskim aktivnostima su uključeni istraživači iz 14 evropskih i vanevropskih zemalja.

Crveni krst Vrbas – Tri akcije dobrovoljnog davanja krvi

U UTORAK 21.06.2022. godine, TRI akcije dobrovoljnog davanja krvi u opštini Vrbas, u saradnji Crvenog krsta Vrbas i mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine:

KULA/KUCURA – Planirana isključenja struje

Zbog planiranih radova na elektro mreži EPS Distribucija je najavila isključenje struje za 8, 9, 10 i 17. jun 2022. godine.

OD SUTRA ISPIRANjE VODOVODNE MREŽE U KUCURI

Obaveštavamo potrošače u Kucuri da će ekipe PJ „Vodovod i kanalizacija“ JKP „Komunalac“ sutra, 05. aprila, početi da ispiraju vodovodnu mrežu u ovom naselju vrbaske opštine. Ispiranje vodovodne mreže obavljaće se do petka, 08. aprila, u periodu od osam do 14 sati.

SANIRANA GRAĐEVINSKA DEPONIJA U KUCURI

Ekipe PJ „Čistoća“ Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Vrbas svojom mehanizacijom sanirale su deponiju za odlagaanje građevinskog otpada u Kucuri. Sa površine od 2000 metara kvadratnih uklonjeno je isto toliko kubnih metara smeća. Deponija je sada uređena i vraćena nameni. Nagomilani otpad je razastrt i nivelisan u obližnju depresiju.

Kucurani prave festival u čast kapušnjika – nacionalnog rusinskog jela

Danas u podne, u Kucuri će se održati "Kapušnjik fest" na kojem će besplatno moći da se konzumira ovaj rusinski specijalitet.

PREZENTACIJA RAZVOJNOG FONDA VOJVODINE U LIPARU I KUCURI

U organizaciji LAG "Srce Bačke" u utorak 21.12.2021. biće održana prezentacija kreditnih linija RFV u Liparu i Kucuri.

KUCURA – Planirana isključenja struje

Zbog planiranih radova na elektro mreži EPS Distribucija je najavila isključenja struje u Kucuri za 24.avgust 2021.godine.

KUCURA – Planirana isključenja struje

Zbog planiranih radova na elektro mreži EPS Distribucija je najavila isključenja struje u Kucuri za 02.avgust 2021.godine.

Ispiranje vodovodne mreže u Kucuri, Savinom Selu i Zmajevu

Ekipe Poslovne jedinice „Vodovod i kanalizacija“ JKP „Komunalac“ Vrbas počeće danas (13. 10. 2020.) sa ispiranjem vodovodne mreže u Kucuri, Savinom Selu i Zmajevu.

STRAŠNO! Vandalizam na kucurskom groblju

Na kucurskom Malom groblju 1. septembra, meštane je sačekalo neprijatno iznenađenje: Nepoznati vandali srušili su i oštetili više od 10 spomenika. U starom delu groblja nekoliko spomenika je srušeno, a na nekoliko njih napravljena je velika šteta, jer su totalno porazbijani.

Poslovni adresar