Naslovna Ključne reči Kucura

Ključna reč: Kucura

Kapušnjik fest 3. februara u Kucuri

3. februara sa početkom u 12 časova, u Kucuri održati treći po redu Kapušnjik fest, u organizaciji Turističke organizacije opštine Vrbas i Aktiva žena KUD Žetva i KUD Zavičajno vrelo iz Kucure.

IGOR MIROVIĆ O REKONSTRUISANOM DOMU KULTURE U KUCURI: Novi duh stare zgrade, za buduće...

Uradi jednu konkretnu stvar za ljude tokom dana i postaćeš uspešan političar, napisao je na Instagram stranici predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

U Kucuri završena manifestacija „Kucurska žetva 2023“

Svečanom akademijom održanom u centru Kucure, završena je manifestacija "Kucurska žetva 2023". Zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić istakla je da "Kucurska žetva 2023" ne slavi samo uspešno okončanje ovogodišnje žetve, već slavi rađanje novog roda žita i novog hleba.

OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Kucuri za osam dana dobila nov krov

Osnovna škola "Bratstvo jedinstvo" u Kucuri dobila je nov krov, umesto starog koji je 4. februara porušio snažni olujni vetar koji je zahvatio celu Srbiju. Krov je za osam dana izgrađen u saradnji opštine Vrbas i Pokrajinske vlade. Predsednik opštine Predrag Rojević, kaže da je izuzetno zadovoljan što je krov izgrađen tako brzo i što đaci u Kucuri su se vratili na nastavu.

Kucurski učenici u poseti školi “Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu

Učenici rusinskog odeljenja OŠ „Bratstvo jedinstvo“ iz Kucure sa nastavnicom rusinskog jezika Snežanom Šanta posetili su Ruski Krstur u okviru promocije Srednje škole sa domom učenika ,,Petro Kuzmjak“. Goste je pozdavila pedagog škole. Ljubica Njaradi, sa kojom su nakon upoznavanja posetili muzejsku zbirku potom dom učenika koji se nalazi u okviru škole. Pored toga što im je predočila sve beneficije učeničkog doma, pedagog je učenike i nastavnicu upoznala sa nastavnim planom i programom gimnazije i turističkog smera, projektima Erazmus + i putovanjima učenika po Srbiji i inostranstvu, ali i o savremenim formama i metodama rada u krsturskoj školi.

OD 12-17 ČASOVA KUCURA BEZ VODE

Iz Poslovne jedinice „Vodovod i kanalizacija“ obaveštavaju da sutra, 18. oktobra, zbog radova na vodozahvatu u Kucuri neće biti vode od 12,00 do 17,00 časova.

VRBAS – Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Akcije dobrovoljnog davanja krvi:

U PONEDELjAK SAVINO SELO OD 9-11 ČASOVA BEZ VODE, ISTOVREMENO U KUCURI SMANjEN...

Iz Poslovne jedinice „Vodovod i kanalizacija“ obaveštavaju da u Savinom Selu u ponedeljak 10. oktobra, od 9 do 11 časova, neće biti vode zbog radova koje na trafo stanici na vodozahvatu izvode radnici elektrodistribucije. U isto vreme isti radovi izvodiće se i u Kucuri, ali meštani ovog naselja imaće samo smanjen pritisak vode.

Održana je Deveta međunarodna naučno-stručna konferencija “Technics and Informatics in Education – TIE2022”

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku od 16. do 18. septembra održana je Deveta međunarodna naučno-stručna konferencija “Technics and Informatics in Education – TIE2022”. Ove godine radove su potpisala 184 autora iz 9 zemalja, a u različitim konferencijskim aktivnostima su uključeni istraživači iz 14 evropskih i vanevropskih zemalja.

Crveni krst Vrbas – Tri akcije dobrovoljnog davanja krvi

U UTORAK 21.06.2022. godine, TRI akcije dobrovoljnog davanja krvi u opštini Vrbas, u saradnji Crvenog krsta Vrbas i mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine:

KULA/KUCURA – Planirana isključenja struje

Zbog planiranih radova na elektro mreži EPS Distribucija je najavila isključenje struje za 8, 9, 10 i 17. jun 2022. godine.

OD SUTRA ISPIRANjE VODOVODNE MREŽE U KUCURI

Obaveštavamo potrošače u Kucuri da će ekipe PJ „Vodovod i kanalizacija“ JKP „Komunalac“ sutra, 05. aprila, početi da ispiraju vodovodnu mrežu u ovom naselju vrbaske opštine. Ispiranje vodovodne mreže obavljaće se do petka, 08. aprila, u periodu od osam do 14 sati.

SANIRANA GRAĐEVINSKA DEPONIJA U KUCURI

Ekipe PJ „Čistoća“ Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Vrbas svojom mehanizacijom sanirale su deponiju za odlagaanje građevinskog otpada u Kucuri. Sa površine od 2000 metara kvadratnih uklonjeno je isto toliko kubnih metara smeća. Deponija je sada uređena i vraćena nameni. Nagomilani otpad je razastrt i nivelisan u obližnju depresiju.

Kucurani prave festival u čast kapušnjika – nacionalnog rusinskog jela

Danas u podne, u Kucuri će se održati "Kapušnjik fest" na kojem će besplatno moći da se konzumira ovaj rusinski specijalitet.

PREZENTACIJA RAZVOJNOG FONDA VOJVODINE U LIPARU I KUCURI

U organizaciji LAG "Srce Bačke" u utorak 21.12.2021. biće održana prezentacija kreditnih linija RFV u Liparu i Kucuri.

Poslovni adresar