Naslovna Ključne reči Kula

Ključna reč: Kula

Nova akcija: Kupovinom u Plus Cash&Carry-ju uštedi na gorivu!

Plus Cash&Carry u Kuli i benzinska pumpa MB Petrol pokrenuli su novu super akciju koja vam daje mogućnost da uštedite kupujući!

Objavljen Javni poziv Opštine Kula za sufinanisiranje mera smanjenja zagađenja vazduha

Opština Kula objavila je Javni poziv za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora u Opštini Kula u 2023. godini.

Suzbijanje krpelja na teritoriji opštine Kula

Obaveštavamo vas da će Ciklonizacija AD Novi Sad dana 3. juna 2023. godine vršiti suzbijanje krpelja na teritoriji opštine Kula.

U Kuli održane „Sportske igre mladih“

Paljenjem plamena prijateljstva počele su „Dunav osiguranje Sportske igre mladih“. Za razliku od prošle godine, kada je čitava manifestacija održana u dvorištu Osnovne škole „Isa Bajić“, ove godine program je, sa izuzetkom basketa 3 na 3, održan na stadionu „Milan Sredanović“.

Kula jedan od domaćina „Sportskih igara mladih“

Kraj maja i početak juna je period koji se vezuje za početak „Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“, a Kula će drugu godinu za redom biti jedan od domaćina ove manifestacije.

Bazen u Kuli uskoro spreman za kupališnu sezonu

Na bazenu u okviru Sportskog centra u Kuli uveliko teku radovi na pripremi bazena za kupališnu sezonu. Ove radove obišao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je rekao da će bazen, po planovima, biti spreman za kupače već sredinom juna.

Prof. dr Velibor Vasović dobitnik najvećeg priznanja Srpskog lekarskog društva

Srpsko lekarsko društvo, na godišnjem nivou, dodeljuje nagradu za unapređenje primarne zdravstvene zaštite u Srbiji. Kandidata je mnogo, a nagrada je samo jedna. Ove godine, ona je pripala prof. dr Veliboru Vasoviću, lekaru specijalistiurgentne medicine, doktoru medicinskih nauka, redovnom profesoru na Medicinskom fakultetu i jednom od rukovodilaca Službe hitne pomoći u Kuli.

Sedmodnevni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha

Monitoring kvaliteta vazduha u opštini vrši se u skladu sa Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Kula u 2023. godini na koji je opština Kula dobila saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine.

Veliki uspesi učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli

Na 13. Međunarodnom festivalu „Muzičko proleće“ u Smederevu, učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli, sa gudačkog odseka,ostvarili su sjajne rezultate. Naime, osmoro učenika osvojilo je ukupno 8 prvih nagrada! Njihova imena su: Irina Kovač, Nevena Petrović, Emina Šafarik, Tatjana Žujović, Nemanja Grdinić, Elena Trivić, Teodora Babić i Milijana Šafarik. Za ovo takmičenje spremila ih je nastavnica violine, u čijoj su klasi, Ljiljana Barna Nikitović.

Koncert tamburaša i gajdaša u četvrtak u Kuli

Sa blagoslovom Njegovog Presveštenstva Episkopa bačkog gospodina Irineja, 1. juna 2023. godine, u porti hrama Svetog apostola i jevanđelista Marka u Kuli, sa početkom u 18.00 časova, u okviru festivala „Svita srpske crkvene i narodne pesme'',biće održan koncert tamburaša i gajdaša pod nazivom „Elegija - Život pevaj srpskom rodu''.

Održana karting trka „Nagrada Kule 1“

Sportski vikend u opštini Kula bio je veoma bogat, te je tako i karting bio takmičarski zastupljen.

Kula je bila domaćin jednog od najvećih regionalnih takmičenja u Brazilskoj Džiu Džici

U nedelju, 28. Maja 2023. Kula je bila domaćin jednog od najvećih regionalnih takmičenja u Brazilskoj Džiu Džici u disciplini Kimono- Stronghold Jiu Jitsu Series.

U hramu Svetog Marka u Kuli održana Likovna kolonija ,,Pesma bez reči“

U okviru festivala ,,Svita srpske crkvene i narodne pesme“, u dvorištu hrama Svetog Marka u Kuli održana je Likovna kolonija pod nazivom ,,Pesma bez reči“, posvećena velikom kompozitoru i pesniku, Isidoru Bajiću.

Održan 12. vojvođanski omladinski pozorišni festival ,,Igor Stanić“

– U subotu, 27. maja, u sali Kulturnog centra u Kuli, održan je 12. vojvođanski omladinski pozorišni festival ,,Igor Stanić“.

Održana promocija poezije Milice Bojanić

U nedelju, 28. maja, u prostorijama Udruženja književnih i likovnih stvaralaca ,,Staze“ u Kuli, održana je promocija zbirke pesama ,,Volela bih da si tu“, mlade pesnikinje iz Kule, Milice Bojanić.

Mesno udruženje penzionera Kula proslavilo Spasovdan

Članovi Mesnog udruženja penzionera Kula upriličili su tradicionalnu proslavu svog udruženja, Spasovdan.

Poslovni adresar