Naslovna Ključne reči Kula

Ključna reč: Kula

Stadion „Milan Sredanović“ spreman za međunarodni turnir

Stadion "Milan Sredanović" biće jedan od domaćina međunarodnog turnira za igrače do 19 godina "Stevan Vilotić-Ćele". Tim povodom, ovaj sportski kompleks obišao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je sumirao sve do sada urađeno na ovom objektu a takođe je i najavio šta sledi od radova u bližoj budućnosti:

Opštinsko veće: novčana pomoć za decu vojnih invalida i energetski vaučeri

Na 13. po redu sednici Opštinskog veća usvojena je Odluka o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Kula za tekuću godinu, kao i izmena Odluke o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Ova odluka odnosi se na regresiranje putnih troškova, smeštaj u domovima tokom obrazovanja, regresiranje troškova u međumesnom saobraćaju na teritoriji opštine Kula za socijalno ugrožena lica.

Crvenčani pred svojom publikom protiv Smedereva

Rukometni klub „Crvenka“ na domaćem terenu, u sportskoj hali „Slobodan Čile Mišković“, dočekuje ekipu „Smedereva“. Meč je na programu u nedelju, 25.septembra, u 18 časova, a ulaz je 100 dinara. Ovo je meč drugog kola Rukometne Super B lige, a u prvom kolu, na gostujućem terenu, Crvenka je igrala nerešeno, 40:40, protiv ekipe Inđije.

Podeljeno 94 ugovora za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova stanovnicima opštine Kula

Opštinsko veće opštine Kula na nedavno održanoj sednici usvojilo je odluku o podeli bespovratnih sredstava za 94 građana u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Danas je u sali SO Kula upriličena podela ugovora korisnicima. Ugovore su građanima podelili predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, i Suzana Musić, energetski menadžer opštine Kula.

Sedmodnevni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha

Monitoring kvaliteta vazduha u opštini vrši se u skladu sa Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Kula u 2021 i 2022. godini na koji je opština Kula dobila saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine.

Gogić na promociji novog ambasadora Sportskih igara mladih

Velika čast ukazana je jednom sportskom radniku sa teritorije opštine Kula. Naime, Miodrag Gogić, fudbalski sudija sa internacionalnim iskustvom, imao je priliku da prisustvuje svečanoj ceremoniji proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih. Ceremonija je održana u Splitu, a novi ambasador je Naser el Helaifi, predsednik i glavni izvršni direktor fudbalskog kluba „Pariz Sen Žermen“, član organizacionog odbora predstojećeg Svetskog prvenstva i delegat u izvršnom odboru UEFA. Ceremoniji su, pored Gogića, prisustvovala i velika imena iz sveta fudbala, kao što su: Miroslav Ćiro Blažević, Aleksandar Čeferin, Predrag Mijatović, Nemanja Vidić, Darijo Srna i mnogi drugi. Takođe, prisustvovali su i gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, i ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, Davor Božinović. Gogić je istakao da je velika čast i privilegija učestvovati na jednoj ovakvoj ceremoniji i poželeo je sreću regionalnom predsedniku Sportskih igara mladih, Zdravku Mariću, kao i čitavom timu ovih igara.

Kula, Odžaci i Sombor ugasili dekorativnu rasvetu

U skladu sa trenutnom energetskom situacijom u svetu i Srbiji, a po uputstvima Ministarstva rudarstva i energetike opštine Kula, Odžaci i grad Sombor kao mere štednje ugasile su dekorativnu rasvetu. Grad Sombor mnogo je uradio u prethodnom periodu na ugradnji štedljive ulične rasvete, a ovakav način primenjen je u školskim i sportskim objektima.

Pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš u poseti opštini Kula

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš posetio je opštinu Kula. Kako je naveo, u fokusu njegove posete jeste zamena krova na Osnovnoj školi „Petefi brigada“, čime će se, između ostalog, dati dalji doprinos u ostvarenju energetske efikasnosti:

Za „Dane bundeve“ preko 80 hiljada dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je Odluku o dodeljivanju sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine. Ukupno opredeljena sredstva iznose 10 miliona dinara, a ukupan broj odobrenih projekata je 106.

JESENJI FESTIVAL CVEĆA U KULI

Jesenji festival cveća održaće se u centru Kule 30 septembra. i 1. oktobra od 08:00 do 18:00 časova, kada će prostor od Pošte do mosta i veliki park, biti ispunjeni najlepšim bojama i mirisima.

Kakvo nas vreme čeka narednih dana?

Danas promenljivo oblačno i nestabilno vreme, moguća pojava kratkotrajne kiše sa grmljavinom. Temperatura će biti - jutarnja od 10 stepeni, a tokom dana 17.

Da veš zablista! I ove nedelje deterdženti po super cenama u Plus Cash&Carry-ju

Stigla nam je nova Plus Cash&Carry ponuda i ovog puta takođe opravdala svoja očekivanja! Posetite Plus Cash&Carry u Kuli svakog dana od 07:00 do 22:00 sata i uživajte u kupovini sa 5 zvezdica.

Počinje evropska nedelja mobilnosti

Zdravlje uz održivu mobilnost tema je ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti koja danas počinje u oko 3.000 gradova i 50 zemalja.

Narodna biblioteka Kula raspisala likovni i literarni konkurs

Narodna biblioteka Kula je, sada već, tradicionalno raspisla likovni i literarni konkurs u okvirumanifestacije ''Mesec knjige''. Literarni konkurs se raspisuje u tri kategorije: uzrast od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, uzrast od petog do osmog razreda osnovne škole, srednjoškolski uzrast. Dok se Likovni konkurs sa raspisuje u četiri kategorije: predškolski uzras, uzrast od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, uzrast od petog do osmog razreda osnovne škole, kao i za srednjoškolski uzrast.

Sedmodnevni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha

Monitoring kvaliteta vazduha u opštini vrši se u skladu sa Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Kula u 2021 i 2022. godini na koji je opština Kula dobila saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine.

Sprovođenje mera ušteda električne energije

Protekle nedelje predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, istakao je da lokalna samouprava završila pripremu plana za mere štednje po uputstvima Ministarstva rudarstva i energetike. Naime, Ministarstvo rudarstva i energetike preporučilo je svim lokalnim samouravama na teritoriji Republike Srbije primenjivanje aktivnosti u cilju ušteda električne i toplotne energije u skladu sa trenutnom energetskom situacijom u svetu i Srbiji.

Poslovni adresar