Naslovna Ključne reči Kula

Ključna reč: Kula

Održana zajednička sednica Saveta za zapošljavanje i za privredu

Održana je zajednička sednica Saveta za zapošljavanje i Saveta za privredu. Dat je predlog Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje opštine Kula za 2023. godinu, koji se upućuje Opštinskom veću na dalje usvajanje.

Požar na salašu u blizini Nove Kule, pričinjena ogromna šteta

Na salašu Darka Mišića u blizini ekonomije Nova Kula izbio je požar. Pričinjena je ogromna šteta, a naša ekipa je otišla na lice mesta kako bi od vlasnika salaša saznala šta je sve izgorelo i na koje načine se može pomoći u saniranju štete:

Podela polovne odeće i obuće u sali Mesne zajednice „Donji grad“

U sali Mesne zajednice „Donji grad“ u Kuli u petak održaće se podela prikupljene odeće i obuće. Podela će se vršiti u petak, 27.januara, u periodu od 18 do 19 časova, a svi oni koji hoće da doniraju odeću, obuću i posteljinu mogu to da učine svakog radnog dana u prepodnevnim časovima. Podela se odnosi na sve zainteresovane građane, a ne samo na korisnike socijalne pomoći. Sve potrebne informacije moguće je dobiti na broj telefona: 025/728-030.

Uskoro dermatološka ambulanta u Domu zdravlja Kula

U kulskom Domu zdravlja rukovodstvo i zaposleno medicinsko osoblje angažovano je, kako na podizanju postojećeg nivoa usluga, tako i na uvođenju novih medicinskih usluga, u cilju zadovoljenja zdravstvenih potreba i očuvanja zdravlja građana opštine Kula. O svemu onom što u skorijoj budućnosti očekuje građane u ovoj ustanovi nešto više rekla je direktorka Doma zdravlja Kula, dr Vesna Tomić:

Izdavanje eID parametara i aktivacija ConsentID aplikacije

Svi poljoprivredni proizvođači sa teritorija opština Vrbas, Srbobran, Bečej i Kula mogu se javiti savetodavcima Poljoprivredne savetodavne i stručne službe VRBAS za izdavanje eID parametara i aktivaciju ConsentID aplikacije, kao prvog koraka pri korišćenju eAgrara.

Dom zdravlja Kula: preventivni pregledi u toku, veoma bitan odziv građana

U Domu zdravlja Kula u toku su veoma važne aktivnosti na polju prevencije i sprečavanja pojave najtežih oboljenja. O opštem značaju samih skrininga nešto više rekla je glavna sestra Doma zdravlja, Tatjana Luketa:

Izdavanje parametara za korišćenje eAgrara za poljoprivrednike

Svi poljoprivredni proizvođači sa teritorija opština Vrbas, Srbobran, Bečej i Kula mogu se javiti savetodavcima Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Vrbas za izdavanje parametara i aktivaciju ConsentID aplikacije, kao prvog koraka pri korišćenju eAgrara.

Osnovan Odbor za informisanje Mađarskog nacionalnog saveta

Juče je održana sednica na kome je osnovan Odbor za informisanje Mađarskog nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine u Subotici, a sednicu je vodila Livija Kozma, predsednica tog tela, zaposlena u Informativno-propagandnom centru Kula.

U prodaji zbirke za malu maturu

Od danas su u prodaji zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovana zbirka (istorija, geografija, biologija, fizika i hemija) za pripremu osmaka za završni ispit, saopštio je Prosvetni pregled.

Saopštenje opštinskog odbora Srpske napredne stranke Kula

Povodom aktuelne situacije u zemlji opštinski odbor Srpske napredne stranke Kula se oglasio i pružio podršku predsedniku Aleksandru Vučiću. Saopštenje prenosimo u celosti:

Povećana kontrola saobraćaja u zonama osnovnih škola

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policjie, povodom početka drugog polugodišta, u zonama svih osnovnih škola, od ponedeljka 23. januara, sprovodiće mere pojačane kontrole, radi što veće bezbednosti učenika, sa akcentom na otkrivanju prekršaja prekoračenja brzine nepropuštanja pešaka na pešackom prelazu, kao i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

Održane radionice kreativnog pisanja u organizaciji Narodne biblioteke

Deca i pospešivanje kreativnosti, ali ujedno i ljubavi prema čitanju i umetnosti svakako je u protekloj godini bio fokus u aktivnostima koje je sprovodila Narodna biblioteka Kula.

Trinaestogodišnja devojčica povređena na pešačkom prelazu u Kuli

Na pešačkom prelazu u Kuli jutros je povređena trinaestogodišnja devojčica, koja je zadobila lake telesne povrede kada je na nju naleteo automobil, a vozač je pobegao sa lica mesta.

Nove sadnice krase Kramerovu ulicu i Sportski centar u Kuli

U neobično toplom mesecu januaru nastavljena je akcija sadnje novih sadnica na teritoriji opštine Kula.

JKP „Komunalac“: Obaveštenje o javnoj rasveti

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ Kula obaveštava sve građane da je omogućeno prijavljivanje kvarova na javnoj rasveti. Broj telefona na koji je moguće prijaviti kvarove je 025/729-660, svakog radnog dana u periodu od 10 do 12 časova.

Deratizacija na teritoriji opštine Kula

Na osnovu Programa sistemskog suzbijanja komaraca, krpelja i glodara na terotoriji opštine Kula za 2023. Godinu zaključenog dana 16.01.2023. godine između Opštinske uprave Kula i „Ciklonizacije“ AD Novi Sad:

Poslovni adresar