Naslovna Ključne reči Književnost

Ključna reč: Književnost

Blagoje Baković dobitnik Zmajeve nagrade Matice srpske

VRBAS - Vrbaski pesnik Blagoje Baković dobitnik je Zmajeve nagrade za najbolju pesničku zbirku na srpskom jeziku objavljenu u prethodnoj godini, saopšteno je u Matici srpskoj.

(POKLANJAMO KNJIGE) Roman “Dama u crvenim salonkama”, autorka Džuli Džejms

MESEC KNJIGE - Povodom oktobra Meseca knjige, Portal "Naše Mesto" svojim čitaocima poklanja izabrane naslove u kojima ćete sigurno uživati.

(POKLANJAMO KNJIGE) Roman “Devojka s tajnom”, autorka Amanda Kvik

MESEC KNJIGE - Povodom oktobra Meseca knjige, Portal "Naše Mesto" svojim čitaocima poklanja izabrane naslove u kojima ćete sigurno uživati.

Vrbaski pesnik Veselin Milićević pobednik ovogodišnje Bulke

CRVENKA / VRBAS - Pesnik iz Vrbasa Veselin Milićević dobitnik je prve nagrade na festivalu "Bulka" u Crvenki za dečju pesmu "Leto na salašu". Po tradiciji festivala Milićević će biti nagrađen objavljivanjem knjige pesama.

Književniku Goranu Labudoviću Šarlu uručena prestižna nagrada „Zlatna sova“

VRBAS - U Zavodu za udžbenike u Istočnom Sarajevu održana je svečanost na kojoj je vrbaskom književniku Goranu Labudoviću Šarlu uručena plaketa "Zlatna sova" za roman "Vetruška u danima neba".

Goranu Labudoviću Šarlu književna nagrada „Rade Tomić“

VRBAS - Vrbaski književnik Goran Labudović Šarlo ovogodišnji je dobitnik nagrade "Rade Tomić" za knjigu pesama "Tempi passati" u izdanju Narodne biblioteke "Danilo Kiš", prenosi info portal Opštine Vrbas.

Momčilo Bakrač dobitnik književnog priznanja „Milutin Uskoković“, treća nagrada Miru Radojeviću

VRBAS - Narodna biblioteka Užice ove godine je po 26. put dodelila nagradu "Milutin Uskoković" na tradicionalnom književnom konkursu koji je ustanovljen od strane nekadašnje Kulturno prosvetne zajednice davne 1993. godine.

Blagoju Bakoviću nagrada Zadužbine Branka Ćopića

VRBAS - Nagrada Zadužbine Branka Ćopića dodeljena je pesniku iz Vrbasa Blagoju Bakoviću za poemu "Kako vrabac peva".

Prestižna književna nagrada Zlatna sova pripala Vrbašaninu Goranu Labudoviću Šarlu

VRBAS - Vrbaski pisac Goran Labudović Šarlo dobitnik je nagrade "Zlatna sova" za 2019. godinu, za roman "Vetruška u danima neba".

Počinje četvrti Somborski književni festival

SOMBOR - Četvrti Somborski književni festival biće održan 10. i 11. maja u organizaciji Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Skupštine grada Sombora i Kulturnog centra "Laza Kostić".

Pesnik Branislav Zubović dobitnik nagrade Ravaničanin

VRBAS - Pesnik Branislav Zubović dobitnik je nagrade "Ravaničanin" koju dodeljuje Savet Srpske duhovne akademije iz Paraćina, pod pokroviteljstvom Udruženja književnika Srbije.

Vule Žurić dobitnik Vitalove književne nagrade „Zlatni suncokret“

VRBAS - Žiri za dodelu Vitalove književne nagrade "Zlatni suncokret" doneo je odluku da nagrada za 2018. godinu pripadne Vuletu Žuriću za roman "Pomor i strah" u izdanju Lagune.

U uži izbor za Vitalovu nagradu ušlo petnaest književnih dela

VRBAS - Kompanija "Vital" dodeliće ove godine po 22. put nagradu "Zlatni suncokret" za najbolje književno ostvarenje na srpskom govornom području.

Milutin Ž. Pavlov prvi dobitnik novoustanovljene književne nagrade „Nebojša Devetak“

VRBAS - Narodna biblioteka "Danilo Kiš" u Vrbasu ustanovila je književnu nagradu "Nebojša Devetak" u znak sećanja na kolegu, pesnika i glavnog i odgovornog urednika časopisa "Trag".

RAZGOVOR sa Stefanom Simićem: U susret književnoj večeri

KULA - Razgovarali smo sa Stefanom Simićem, piscem iz Beograda koji će održati književno veče u klubu Kulturnog centra u Kuli u petak u 19h. U susret toj književnoj večeri se i desio ovaj razgovor, a kako je on protekao i šta možete očekivati u petak, možete pročitati ovde.

Književno veče sa Stefanom Simićem u petak u Kulturnom centru Kula

KULA - U petak će se u Kulturnom centru u Kuli sa početkom od 19h održati književno veče sa Stefanom Simićem, piscem iz Beograda. Književno veče organizuju portal Naše Mesto i Kulturni centar Kula.

Poslovni adresar