Naslovna Ključne reči Lipar

Ključna reč: Lipar

Realizacija projekta ,,Igramo se i učimo, sa Teslom se družimo“ u OŠ ,,Nikola Tesla“...

Osnovna škola ,,Nikola Tesla“ u Liparu je, odlukom Ministarstva prosvete, izabrana za realizaciju pilot projekta ,,Igramo se i učimo, sa Teslom se družimo“. U projekat je uključeno 80 škola iz cele Srbije, a iz zapadnobačkog i severnobačkog okruga pet.

„Veverice“ nastavile pobednički niz, u Liparu viđeno 15 golova

U 23. kolu fudbalske Područne lige Sombor ekipe iz kulske opštine upisale su po pobedu, remi i poraz. Ekipa „Crvenke“ poražena je na gostovanju u Obrovcu od ekipe „Borac 46“ rezultatom 1:0.

Humanitarni bazar za Unu Vukanac 8. aprila u Liparu

Humanitarni bazar za Unu Vukanac održaće se 8. aprila, sa početkom od 9 časova, na platou ispred Doma penzionera u Liparu.

Veliki odziv na preventivne preglede u Liparu

U ambulanti u Liparu održani su preventivni pregledi stanovništva. Ovoj akciji odazvalo se pedesetak građana, koji su mogli da provere krvni pritisak i šećer u krvi, a od pregleda bili su zastupljeni EKG, ultrazvuk abdomena i pregled dermatologa. Iz Doma zdravlja najavljuju da će se ovakve akcije odvijati i ubuduće u svim ambulantama.

Dom zdravlja Kula organizuje preventivne preglede u Liparu

U Liparu, 11.marta u periodu od 08-12 časova će biti organizovani preventivni pregledi. Radiće se merenje krvnog pritiska,šećera u krvi, EKG, UZ abdomena i pregled dermatologa.Nije potrebno zakazivanje ili uput izabranog lekara. Mole se pacinenti koji će doći na pregled da popiju redovnu jutarnju terapiju, ali da ne doručkuju.

Lipar: Izgrađen eko park, renovirane prostorije fudbalskog kluba

U proteklom periodu velika investiciona i neimarska aktivnost preduzeta je u Liparu.

U toku radovi u Eko parku u Liparu i u vrtiću u Kuli

Ove nedelje obeležava se Dečija nedelja, a naša ekipa imala je priliku da poseti dve lokacije na kojima se vrše radovi koji imaju za cilj poboljšanje boravka i odrastanja dece. U naseljenom mestu Lipar u toku je izgradnja Eko parka, a radove je obišao predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je istakao da je izgradnja i renoviranje vrtića i parkova jedan od bitnijih zadataka lokalne samouprave:

UČEŠĆE OPŠTINE KULE NA MANIFESTACIJI DANI PORODICE U SRBIJI

“Dani porodice u Srbiji”, manifestacija koja se po drugi put organizuje u Perlezu, održana je u subotu 3. septembra, uz brojna goste i posetioce i uz učešće 40 gradova i opština iz Srbije koji su na štandovima predstavili svoje mere pronatalitetne politike i podrške porodici.

U Liparu položeni venci u čast slobode i istorije našeg naroda

Danas, na Veliku Gospojinu, u okviru trodnevne manifestacije u Liparu je obeležena slava ovog naseljenog mesta. Sa početkom od devet časova Svetom Liturgijom počela je svečanost koja je potom nastavljena polaganjem venaca na spomenik poginulima u Narodnooslobodilačkoj borbi i na spomenik osnivačima ovog sela. Vence su pored potomaka stradalih junaka položili predstavnici lokalne samouprave- predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić i zamenik predsednika opštine Karolj Valka, ali i predstavnici MZ Lipar. Tom prilikom predsednik opštine Kula istakao je da se venci godinama unazad polažu uz jaku simboliku, koja nije vezana samo za Lipar već i za celu Srbiju. Miljanić je naveo da je tokom istorije naš narod uvek bio na oslobodilačkoj strani- nikad okupatorskoj, boreći se za slobodu i time dao velike žrtve zahvaljujući kojima i Srbija i čitava Evropa danas uživaju u slobodi.

NTM Čikerija Subotica pobednik turnira u Liparu

Završen je tradicionalni turnir u malom fudbalu „Memorijal Goran Marčetić Mačak“ u Liparu. Pobednik turnira je ekipa NTM Čikerija Subotica, koja je u finalu savladala ekipu Malina iz Crvenke rezultatom 2:1. Kada je o trećem mestu reč, ono je pripalo ekipi Ku media Kula koja je službenim rezultatom pobedila 3:0, pošto se ekipa MM Gvožđara Kula nije pojavila. Kada je o individualnim priznanjima reč, najbolji igrač turnira je Ilija Jovanović iz pobedničke ekipe NTM Čikerija Subotica, dok je najbolji strelac Dušan Slijepčević iz ekipe Ku media Kula, koji je postigao 15 golova. Nagrade pobedničkoj ekipi, kao i najboljim pojedincima, uručila je supruga preminulog Gorana Marčetića, Biljana Marčetić. Kada je o nagradnom fondu reč. pobedniku je pripalo 150, drugoplasiranoj ekipi 70, a trećeplasiranoj 30 hiljada dinara. Generalni sponzor turnira u Liparu je Zemljoradnička zadruga „Sokolac“ , a organizaciju turnira su pomogli i Industrija mesa „Stork“ iz Lipara i Mesna zajednica Lipar.

U petak počinju „Velikogospojinski dani“ u Liparu

Tradicionalan program povodom Velike Gospojine, slave naseljenog mesta Lipar, počinje u petak, 26. avgusta. „Velikogospojinski dani“ počinju promocijom knjige Uroša Mikulića u Domu kulture. Promocija počinje u petak u 19 časova, a sat vremena kasnije počinje zabavni program sa živom muzikom na sportskom terenu Osnovne škole „Nikola Tesla“.

LIPAR – Planirana isključenja struje

U ponedeljak, 22. avgust 2022. godine će zbog planiranih radova na elektro mreži povremeno doći do isključenja struje u Liparu u periodu od 9 do 13 časova.

U subotu humanitarni bazar u Liparu

U centru Lipara, kod Doma penzionera, u subotu, 25. juna, u periodu od 10 do 15 časova, održaće se humanitarni bazar. Na bazaru se očekuje bogat program, a pored brojnih donatora biće i prodaja slanih peciva, pomfrita, slatkiša, krofna i šećerne vune, zatim će biti i animatori crtanja lica i pletenja pletenica, zatim prodaja cveća i program mađioničara. Prihod od bazara ide za lečenje bolesne dece iz Sivca: Maše Pleskonjić i Milana Bijelića, kojima je potrebna finansijska pomoć u daljem lečenju. Inicijativa je potekla od građana naše opštine koji nisu želeli da otkrivaju svoj identitet, ali koji imaju svest o opštem dobru i o budućnosti i zdravlju dece iz naše opštine.

Dodeljena sredstva za očuvanje zemljišta i uklanjanje otpada

Opština Kula dobila je sredstva za očuvanje zemljišta i za adekvatno odlaganje nelegalnog otpada. Ispred opštine Kula ugovor je potpisao Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula. Rok za realizaciju projekta očuvanja i zaštite zemljišta je 1. novembar. Ukupan iznos sredstava u ove svrhe iznosi oko 3,8 miliona dinara. Od tog broja Ministarstvo zaštite životne sredine dotira blizu 3 miliona dinara, dok izdvojena sredstva opštine Kula iznose oko 750 hiljada dinara. Kada je reč o Ugovoru o prevenciji nelegalnog odlaganja otpada, rok za realizaciju je mesec dana, od 15. juna do 15. jula. U ove svrhe ukupno je predviđeno 5,5 miliona dinara, od čega Ministarstvo izdvaja 3,5 miliona dinara, a opština Kula 2 miliona dinara. Kada je o konkretnim projektima reč, predviđeno je uređivanje deponije u Kruščiću i izgradnja eko parka u Liparu, u okviru kojeg će se nalaziti dečije igralište.

Najava isključenja struje u Liparu

Iz EPS-a najavljuju povremeno isključenje struje u toku sutrašnjeg dana u periodu od 9 do 14 časova na teritoriji Lipara. Do povremenog prekida doćiće usled rada na mreži.

LIPAR – predstava „BAŠ ČELIK“

U petak 1. aprila 2022. godine od 18 časova u Domu kulture u Liparu, dečija dramska sekcija "Velimir Sandić Veljko", odigraće predstavu "BAŠ ČELIK". Režija Milivoje Mlađenović,asistent reditelja Željko Varagić. Ulaz 200 dinara.

Poslovni adresar