PUTARINA JEFTINIJA UZ ELEKTRONSKU NAPLATU: Od ponedeljka tag uređaje građani mogu da kupe i...

JP “Pošta Srbije” i JP “Putevi Srbije” u nedelju će potpisati ugovor o poslovnoj saradnji koji će omogućiti prodaju uređaja za elektronsku naplatu putarine (ENP) na šalterima u pošti već od ponedeljka.

Put će spojiti Stapar i Sivac

Dok se na gradskom području ekspeditivno privodi kraju ekspropirijacija zemljišta zarad sve bližeg početka gradnje „Vojvođanskog osmeha”, odnosno brze saobraćajnice Sombor-Kikinda, uveliko se radi i na drugim saobraćajnim projektima.

Dan sećanja na stradale u NATO agresiji: U Somboru održana svečana ceremonija

Na Trgu Svetog Đorđa u Somboru je održana centralna manifestacija ovogodišnjeg Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja 1999. godine. Patrijarh Spske pravoslavne crkve Porfirije služi pomen žrtvama, a skup kome je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vućić održava se sa porukom “Oprostićemo ako budemo mogli, a zaboraviti samo ako nas ne bude bilo”.

Održana 55. opštinska smotra recitovanja u Kruščiću

Sinoć je, u sali KUD ,,Kruščić“ u Kruščiću, održana 55. opštinska smotra recitovanja ,,Maksim Jeknić“. Selektor smotre bio je glumac Miodrag Petrović, prvak Srpskog narodnog pozorišta, a gost smotre bio je književnik Milan Mrdalj.

Danas se obeležava 24 godine od početka NATO agresije na Srbiju

Pre 24 godine, 24. marta 1999. godine, započela je agresija NATO na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju. Naredbu za napad dao je Havijer Solana u to vreme Generalni sekretar NATO-a, tadašnjem komandantu savezničkih snaga, generalu SAD Vesliju Klarku, iako nije postojalo odobrenje Saveta bezbednosti UN.

U subotu u Kuli „Veče sećanja na Tarasa Ševčenka“

Tradicionalna manifestacija „Veče sećanja na Tarasa Ševčenka“ održaće se u subotu, 25. marta, sa početkom u 17 časova, u Svečanoj sali Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli. Taras Ševčenko bio je jedan od najvećih ukrajinskih pesnika i njegovo književno nasleđe smatra se temeljom novije ukrajinske književnosti.

Uspešno sprovedena stručna praksa u Solunu za učenike turističkog smera “Petro Kuzmjak” škole

Stručna praksa u Solunu za 16 učenika smera turističko-hotelijerski tehničar, uspešno je privedena kraju.

Koncert ,,Srpska solo pesma kroz vekove“ u ponedeljak u Kuli

U ponedeljak, 27. marta, u 19 časova, u koncertnoj sali Muzičke škole u Kuli, održaće se koncert pod nazivom ,,Srpska solo pesma kroz vekove“ u izvođenju mecosoprana, Jelene Končar i pijaniste, Strahinje Đokića, koji će izvoditi dela Marinkovića, Bajića, Milojevića i Konjovića.

Opštini Kula 15 miliona dinara za izgradnju fekalne kanalizacije

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je Odluku o raspodeli sredstava u ukupnom iznosu od 490 miliona dinara. Finansijski je podržano četrdesetak projekata, a među njima je i jedan projekat opštine Kula. U pitanju je izvođenje radova na izgradnji dela fekalne kanalizacije u naselju Crvenka (ulica Arsenija Čarnojevića, Nova, Moše Pijade i priključak u ulici Lenjinova), a za ovaj projekat ukupno je opredeljeno 15 miliona dinara. Navedena sredstva predstavljaju učešće u obezbeđivanju nedostajućeg dela sredstava u punom ili delimičnom iznosu, za realizaciju novih ili završetak započetih projekata koji se finansiraju iz budžeta jedinice lokalne samouprave, a od posebnog su značaja za jedinice lokalne samouprave, lokalni ekonomski razvoj, investicije i zapošljavanje u jedinici lokalne samouprave.

Održana osma sednica Skupštine opštine Kula

Nakon utvrđenja kvoruma, sa zasedanjem je počela osma sednica Skupštine opštine Kula. Prva tačka odnosila se na potvrđivanje mandata odbornika Skupštine opštine Kula, te je tako mandat potvrđen Borisu Todoroviću iz odborničke grupe „Kuljani i naš grad-Ujedinjeni za pobedu Kule“. Takođe, usled usmene ostavke, konstatovan je prestanak mandata odbornici Biljani Kilić iz odborničke grupe „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve“.

Pokrajinska vlada utvrdila predlog plana razvoja Vojvodine

Pokrajinska vlada utvrdila je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o donošenju Plana razvoja AP Vojvodine 2023–2030. godine, o kom će se izjasniti poslanici na sednici Skupštine Vojvodine.

Za vikend prelazimo na letnje računanje vremena

Letnje računanje vremena počinje u noći između subote i nedelje 26. marta pomeranjem časovnika za sat unapred, saopštila je danas Direkcija za mere i dragocene metale pomeranjem časovnika za jedan čas unapred, vreme u 2:00 računaće se kao 3:00. Letnje računanje vremena traje do poslednjeg vikenda u oktobru.

Otvaranje izložbe Ane Frank

Putujuća izložba „Ana Frank – istorija za sadašnjost“ na tridesetak izložbenih panela donosi brojne detalje iz života jevrejske devojčice i njene porodice sa kraja Drugog svetskog rata, ali i aktualizuje pitanje ponovne pojave nacističke ideologije u savremenom svetu. Izložba u Srbiji takođe sadrži šest panela koji se bave lokalnom istorijom.

Pojačana kontrola saobraćaja od 23. do 26. marta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u cilju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, sprovešće u periodu od 23. do 26. marta na teritoriji Republike Srbije centralnu akciju pojačane kontrole saobraćaja.

U Kulturnom Centru u Kuli za vikend premijere predstava ,,Čežnja za superpovrćem“ i ,,Idioti“

U petak, subotu i nedelju, 24, 25. i 26. marta, u Kulturnom Centru u Kuli biće održane premijere dve pozorišne predstave.

Pokrajinska vlada: Ženama u Vojvodini bespovratno 45 miliona za kupovinu nekretnina

Pokrajinska vlada donela je odluku o dodeli 45 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji AP Vojvodine u 2023. godini za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena.

Poslovni adresar