KULA – Proglašena vanredna situacija u opštini Kula

Štab za vanredne situacije opštine Kula doneo je odluku o uvođenju vanredne situacije na teritoriji opštine Kula.

Pokrenut projekat brze saobraćajnice koja će spojiti Bačku i Banat – Od mađarske do...

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine oglasio je rani javni uvid u materijal za izradu Prostornog plana područja posebne namene (PPPPN) infrastrukturnog koridora granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg)-Sombor-Kula-Vrbas-Srbobran-Bečej-Kikinda-granični prelaz sa Rumunijom (Nakovo).

U Zapadnobačkom okrugu 1.456 zaraženih korona virusom

Prema poslednjim podacima u Zapadnobačkom okrugu je 1.456 inficiranih koronavirusom, a Sombor i Odžaci su na svojim teritorijama prvi u okrugu uveli vanrednu situaciju. Na Odeljenju za kovid u Opštoj bolnici "dr Radivoj Simonović" leči se 82 pacijenta, a šest je na mehaničkoj ventilaciji.

Ovo su NOVE MERE koje stupaju na snagu od PETKA

Od petka, 4. decembra, stupaju na snagu nove mere – ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti, među kojima i tržni centri, moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade, saznaje RTS. Nova ograničenja radnog vremena i za kozmetičke i frizerske salone, kao i za teretane.

U Somboru proglašena vanredna situacija. U somborskoj bolnici PET pacijenata na respiratoru.

Zbog povećanja broja zaraženih i izrazito nepovoljne epidemiološke situacije na osnovu dostavljenog izveštaja Zavoda za javno zdravlje Sombor, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji Grada Sombora.

VRBAS – Dve plivačice Pk”Bjelica” na kampu perspektivnih plivača

Posle održanog prvenstva Vojvodine i odličnih rezultata Pk “Bjelica” Vrbas dve plivačice iz kluba pozvane se na kamp perspektivnih plivača. Pored Lenke Kozomore pozvana je i Marija Krajinović, one ce biti tri dana na testiranju u Beogradu sa najperspektivnijim plivačima. Kamp je u organizaciji plivačkog Saveza Vojvodine i Srbije .

VRBAS – Akcija odnošenja biljnog otpada

Ekipe PJ „Čistoća“ JKP „Komunalac“ Vrbas u subotu, 05. decembra, odnosiće biljni otpad iz domaćinstava na teritoriji grada Vrbasa. Ovo je prva ovogodišnja akcija odnošenja biljnog otpada.

ODŽACI – 5. sednica Skupštine opštine Odžaci zakazana za utorak

Sednica Skupštine opštine Odžaci održaće se 01. decembra 2020. godine. Početak sednice koja će se održati u velikoj sali Sportsko centra Odžaci, zakazan je za 12 časova.

Superliga: Crvenčani poraženi u Subotici

Crvenka je u subotu poražena od strane ekipe Spartaka u gostima. Mladim Crvenčanima je nedostajalo sportske sreće. Poraženi su golom razlike.

Kakvo nas vreme čeka narednih dana?

Ove nedelje očekuju nas znatno hladniji dani u odnosu na prethodne. Temperature će se kretati od 11 pa sve do -2 stepena.

VRBAS – Kapaciteti bolnice na granici popunjenosti, zaraženi zdravstveni radnici

U opštini Vrbas već deset dana je na snazi vanredna situacija, zbog velikog broja obolelih od kovida 19. U Vrbasu se nalazi i kovid bolnica, kao i opšta bolnica za sekundarnu zaštitu više od 200 hiljada pacijenata iz Južnobačkog okruga.

KULA – Izmena u obustavi saobraćaja

U subotu, 28. novembra će doći do potpune obustave saobraćaja u periodu od 07:00 do 17:00 časova. Deonica koja će biti potpuno obustavljena i koji će biti alternativni pravci možete pogledati na karti.

KULA – U subotu ZATVOREN put od nadvožnjaka do robne kuće

Na delu državnog puta IB 15, od km 65+052.00 do km 67+900.00, biće na snazi potpuna obustava saobraćaja u subotu, 28. novembra 2020. godine.

ODŽACI – Sastanak Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Odžaci

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Odžaci održao je sastanak na kojem je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija na teritoriji opštine Odžaci.

U Vojvodini 1.755 novozaraženih. Poštovanje mera važnije nego ikad!

Od početka epidemije koronavirus je u Srbiji potvrđen kod 140.608 osoba, a od posledica zaraze preminulo je 1.315 ljudi. U bolnicama je više od 6.500 pacijenata, a na respiratorima 223 osobe.

VRBAS – Radnici Komunalca dezinfikuju škole

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac Vrbas“ danas su počeli sa dezinfekcijom obrazovnih ustanova. Ovaj posao obavlja se u skladu sa merama Opštinskog štaba za vanredne situacije Vrbas i uputstvu o merama zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama tokom trajanja pandemije COVID-19, dobijenim od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja škola. Dezinfekciju, uz sve mere predostrožnosti, vrše za ovaj posao obučene ekipe radnika dezinfekcionim sredstvom natrijum hipohlorit.

Poslovni adresar