Poljoprivredni sajam počinje u subotu

Najveća smotra agrara u regionu ponovo će biti održana u Novom Sadu u uobičajenom terminu između 21. i 27. maja. Održava se na uobičajen način, a izlagači će se predstaviti u zatvorenom i na otvorenom prostoru najstarije sajamske kuće u ovom delu Evrope.

Broj građevinskih dozvola veći za 35%

U martu ove godine izdato je 2.743 građevinskih dozvola, što je za 35,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS). Od ukupnog broja dozvola izdatih u martu, 76 odsto dozvola odnosi se na zgrade, a 24 odsto na ostale građevine. Ako se posmatraju samo zgrade, 75 odsto dozvola izdato je za stambene, a 25 odsto za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove.

28. MAJ – „POTOK“ CRVENKA

Na izletištu „Potok“ kod Crvenke u subotu, 28. maja, četrnaesti put za redom biće organizovan tradicionalni program povodom Dana mladosti. Posetioci iz kulske i okolnih opština, u organizaciji Turističkog udruženja Crvenka i podršku Turističke organizacije opštine Kula biće u prilici da proslave Dan mladosti uz bogat zabavni program, među kojima je i Memorijal „Ante Maras Maki“ takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, bogata tombola, a za sve posetioce je obezbeđen vojnički pasulj.

Promocija trilera Slamar

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, u sredu, 25. maja, organizuje promociju romana Slamar, našeg sugrađanina Vladimira Vujinovića. Promocija će biti održana u dvorištu kafea Salaš u srcu grada (Dositejeva 15) sa početkom u 18 časova. U promociji učestvuju Borislav Kosanović, pisac, Miloje Mikica Tomić, pesnik, Vladimir Vujinović, autor, a moderator programa je Miloš Uzelac.

U nedelju obeležavanje seoske slave u Sivcu

U nedelju, 22. maja, obeležava se seoska slava naseljenog mesta Sivac, posvećena svetom Nikoli. Sekretar Mesne zajednice Sivac, Milenko Rajić, najavio je bogat program povodom slave i iskoristio je priliku da pozove sve građane da dođu u Sivac:

Prva pomoć za zaposlene – Kako da reagujete prilikom nezgoda na radu?

Crveni krst u Srbiji realizuje obuke u prvoj pomoći za zaposlene u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu i važećim pravilnikom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o načinu i rokovima osposobljavanja zaposlenih u prvoj pomoći.

Klub nemačkih ovčara “Crvenka“ uručio plaketu predsedniku opštine

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, danas je ugostio Marka Jovovića, jednog od organizatora Prve specijalizovane izložbe nemačkih ovčara i vlasnika najčuvenije odgajivačnice ove rase pasa sa ovih prostora „Tim Panonian si“.

Učenici Muzičke škole iz Kule najbolji na dva prestižna takmičenja

Učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli još jednom su dokazali svoj talenat i izuzetan rad i to na dva prestižna takmičenja. Na 14. pijanističkom takmičenju „Slavenski“ održanom 13. maja 2022. godine, u Muzičkoj školi “Josip Slavenski“ u Novom Sadu, Balša Mučalica - učenik 2. razreda klavira Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli osvojio je 1. nagradu sa 94,80 bodova.

Poziv za podnošenje predloga godišnjih programa organizacija u oblasti sporta za 2023. godinu

Opština Kula je danas raspisala javni poziv za podnošenje predloga godišnjih programa organizacija u oblasti sporta za 2023. godinu, kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta. Predlog programa mogu podneti sve organizacije u oblasti sporta sa teritorije opštine Kula.

Obeležavanje slave u Sivcu u znaku dobre zabave

U sklopu obeležavanja seoske slave posvećene Svetom Nikoli letnjem, koja se održava u Sivcu, u zabavnom delu programa pored nastupa DJ Box-a i tamburaškog orkestra nastupiće i Dejan Matić . Ovaj slavni pevač nastupiće u nedelju, 22.maja. 2022. godine sa početkom od 21 sat. Pokrovitelji manifestacije su Opština Kula, MZ Sivac i Turistička organizacija opštine Kula.

Recitatorke KC Kula zapažene na Republičkoj smotri

Na Republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“, koja je održana u Valjevu, Kulturni centar Kula je imao dve predstavnice: Biljanu Mitrić i Ljiljanu Knežević, koje su samim plasmanom obezbedile svoje mesto među 35 najboljih recitatorki u državi. Ipak, tu uspehu nije bio kraj, pošto je Biljana Mitrić osvojila prvo mesto u kategoriji starijeg usrasta i time je postala apsolutna pobednica smotre i njoj je pripala plaketa „dr. Branivoj Đorđević“.

Festival “Slatki dani u srcu Bačke“ nadmašio sva očekivanja

U subotu sa početkom od 11 časova Crvenka je po peti put opravdala legendu ''najslađeg mesta'' svečanim otvaranjem manifestacije ''Slatki dani u srcu Bačke''. Ova tradicionalna i više nego spektakularna manifestacija promoviše lokalnu nestereotipnost kroz sport, kulturu, tradicionalne igre i pesme, ali i kroz zabavni program posvećen svim generacijama.

Održan 3. Memorijalni turnir „Milan Sredanović“

Proteklog vikenda u Kuli je održan treći po redu Memorijalni turnir "Milan Sredanović". Organizatori turnira su FK "Hajduk 1912" i Opština Kula, a turnir se organizuje u znak sećanja na nekadašnjeg istaknutog golmana i fudbalskog radnika, Milana Sredanovića, čije ime nosi i stadion na kojem je turnir odigran. Učestvovalo je 64 ekipe, a prvi put turnir je imao internacionalni karakter, pošto je učestvovala i ekipa "Proletera" iz Teslića (RS). Na turniru su igrale generacije dečaka rođene 2010,2011,2012 i 2013. godine. U generaciji rođenoj 2010. godine prvo mesto osvojila je ekipa "Meridijana" iz Novog Sada, drugo mesto osvojila je Škola fudbala "Petrika" iz Novog Sada, a trećeplasirana ekipa je takođe iz "Srpske Atine", ekipa "Vojvodine". Kod godinu dana mlađih dečaka, prvak je ekipa "Vojvodine" iz Novog Sada, druga je ekipa "OFK Odžaci", a treće mesto pripalo je "Olimpiku" iz Beograda. U konkurenciji dece rođene 2012. godine prvo mesto je osvojio "Rad" iz Beograda, drugo "Žarkovo", takođe iz Beograda, a treća je ekipa "Krila Krajine" iz Bačke Palanke. U najmlađoj kategoriji dece rođene 2013. godine, šampion je Škola fudbala "GDM" iz Novog Sada, drugo mesto zauzela je ekipa "Meridijana", takođe iz Novog Sada, a treće mesto je pripalo ekipi "CFK" iz Vrbasa. Priznanja najuspešnijim ekipama i pojedincima uručili su Jelena Sredanović, ćerka pokojnog Milana Sredanovića, i Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula. Kao i prethodnih godina, turnir je besprekorno organizovan i protekao je u fer i sportskoj atmosferi.

Lokalni akcioni planovi u Kuli

Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Kula raspisali su Javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2022. godini na teritoriji opštine Kula. Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 300.000,00 dinara, odnosno, 330.000,00 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva , kao i osnivanje privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

SOMBOR – Promocija knjige poema Danijele Repman

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki u Somboru, organizuje promociju knjige poema "Šećer led i varikina" u izdanju Treći Trg i Srebrno drvo iz Beograda, autorke Danijele Repman. O knjizi će govoriti Dejan Matić, glavni urednik Trećeg Trga, Branko Ćurčić, književnik i književni kritičar i autorka.

SIVAC – PROJEKCIJA FILMA „SVETI VASILIJE OSTROŠKI SVEDOK VASKRSENJA“

Sreda,18. maja 2022. godine u 19 časova, velika sala Doma kulture, PROJEKCIJA FILMA "SVETI VASILIJE OSTROŠKI SVEDOK VASKRSENJA". Čekamo Vas.

Poslovni adresar