Agrar Vojvodine ostvario suficit od 43,2 odsto u spoljnotrgovinskoj razmeni

Prezentacija publikacije “Agrarna proizvodnja u Vojvodini u 2020. godini”, zbog obilja prezentovanih podataka, izazvala je veliku pažnju kako proizvođača, tako i agrarnih stručnjaka u pokrajini.

Pokrajina sa 60 miliona dinara sufinansira investicije u proizvodnju piva, vina i rakije

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurse za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju piva, vina i rakije na teritoriji AP Vojvodina u 2021. godini.

Još niste dobili 30 evra? Evo od čega zavisi redosled isplate

To što ste se za 60 evra državne pomoći prijavili prvog dana kada je počelo prijavljivanje, ne znači i da ćete prvi dobiti novac. Redosled isplate ne zavisi, naime, od dana kada ste podneli prijavu za novčanu pomoć, već od toga u kojoj banci ste prijavili račun.

U Vojvodini žitarice dominiraju, pad proizvodnje industrijskog bilja, voća i povrća

U Privrednoj komori Vojvodine predstvljena je studija „Agrarna proizvodnja u Vojvodini u 2020. godini“, autora prof. dr Branislava Vlahovića sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. U pet poglavlja urađena je detaljna analiza proizvodnje žitarica, industrijskog bilja, povrća i voća u pokrajini Vojvodini.

DANAS zaseda Krizni štab! Da li se polako vraćamo normalnom životu?

Od početka pandemije u Srbiji su na koronavirus testirane 3.977.053 osobe, registrovano je 704.398 obolelih građana, a preminulo je 6.629 pacijenata, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Takmičenje opština 2020: Glasanje za predloge projekata

Paralelno sa nagradnom igrom „Uzmi račun i pobedi 2020“ organizovano je takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova. Učešćem u nagradnoj igri građani se nisu borili samo za sebe - već i za grad u kojem žive, a svaki izdati račun ili slip predstavlja doprinos izgradnji boljeg i odgovornijeg društva.

Srbija uvela “Zeleni pasoš” za vakcinisane

Dok Evropska unija još pregovara o uvođenju tzv. zelenog sertifikata, odnosno Zelenog pasoša, Srbija je takav elektronski dokument uvela već danas.

Škola Petro Kuzmjak dobija pametni IT kabinet

Osnovna i srednja škola sa domom učenika "Petro Kuzmjak" u Ruskom Krsturu biće jedna od 30 škola u Srbiji koja će dobiti pametni IT kabinet namenjen za nastavu informatike i računarstva.

Sutra tretman suzbijanja komaraca

Preduzeće „Eko-san plus“ d.o.o obaveštava građane da će se dana 14.05.2021. godine izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji opštine Kula. Vreme početka tretmana je 08:00 časova.

„Dani poljoprivrede“ sa virtuelnim štandovima na Novosadskom sajmu od 18. do 21. maja

Na Novosadskom sajmu će od 18. do 21. maja biti održana onlajn manifestacija „Dani poljoprivrede“, saopštila je uprava najvećeg sajma u Jugoistočnoj Evropi.

Isplata posebne novčane naknade

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će u četvrtak 13. maja 2021. godine, isplatiti posebnu novčanu naknadu uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka, za april mesec 2021. godine.

Predsednik opštine Kula čestitao medicinskim sestrama njihov dan

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara, predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić posetio je medicinske sestre u kovid ambulanti Doma zdravlja u Kuli, koje već više od godinu dana ulažu maksimalne napore kako bi svi pacijenti koji dolaze u kovid ambulantu bili adekvatno zbrinuti.

KULA – Radovi u ulici Maršala Tita danas i sutra: Ulica Stevana Sremca ZATVORENA...

Danas (12. 05.) i sutra (13. 05.) od 06 do 18 časova izvodiće se radovi na asfaltiranju državnog puta IB 15 (ulica Maršala Tita, Kula).

Mladima i ženama na selu lakši puta do kredita i podsticaja za investicije

Fokus Ministarstva poljoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja, proteklih godina usmeren je ka sve većoj podršci ženama i mladima u agrobiznisu.

Pokrajina poklonila traktor Poljoprivredno-tehničkoj školi u Kanjiži

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić, uručio je Poljoprivredno-tehničkom srednjoškolskom centru “Besedeš Jožef” u Kanjiži ključeve traktora čija je nabavka finansirana preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

CRVENKA – “Bazar za Teodoru” 22. maja

U subotu, 22. maja na platou ispred Doma kulture u Crvenki biće održan „Bazar za Teodoru“. Reč je o humanitarnoj akciji u okviru koje će biti prikupljana sredstva za lečenje Teodore Neuročni iz Crvenke.

Poslovni adresar