Potpisana četiri nova ugovora za kuću na selu

U prostorijama Ministarstva za brigu o selu danas je potpisano još četiri ugovora za kupovinu kuće na selu. Kuću na poklon u seoskim sredinama opštine Kula dobili su bračni parovi: Stanka Končar i Slobodan Končar iz Crvenke, Gordana Ćosić i Rade Ćosić iz Kule, koji su odlučili da kupe kuću u Ruskom Krsturu, kao i mladi poljoprivrednik Miroslav Čizmar iz Ruskog Krstura i Ana Marčetić iz Lipara samohrani roditelj.

JKP “Vode Vojvodine”: Revitalizacija deonice Velikog bačkog kanala kod Sombora

JKP “Vode Vojvodine” krenulo je krajem septembra sa revitalizacijom Velikog bačkog kanala kod Sombora. Radovi obuhvataju deonicu od 820 metara, uzvodno od Apatinskog mosta. Odvijaju se na suprotnoj obali od poznatog somborskog Štranda, koji je napravljen tako da se voda iz kanala koristi za kupanje.

“Sunoko”: Krenulo ugovaranje 30.000 hektara repe za 2022 godinu

Na repištima u Vojvodini u toku je kampanja vađenja i prerade šećerne repe koja je posejana, na oko 38.000 hiljada hektara. Nakon kišnog perioda zemljište se u dobrom delu prosušilo tako da je poljoprivrednicima vađenje repe trenutno znatno olakšano.

Stručnim službama u pokrajini 10 miliona dinara za analize poljoprivrednog zemljišta

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je javni poziv za poljoprivredne stručne službe s teritorije AP Vojvodine za obavljanje kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta. Realizacija zemljišta u državnom vlasništvu finansiraće se u celosti iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za šta su predviđena sredstva u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara dinara.

SOMBOR – UHAPŠEN zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su M. Š. (1968) iz Sombora zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

ODŽACI – Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Evropska Komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima. Aktivnosti koje Crveni krst sprovodi imaju veliki preventivni značaj, jer su usmerene na decu i mlade, kao posebno ugrožene ciljne grupe, ali i na profesionalce koji, u svom radu, mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima.

MESEC SOLIDARNOSTI I 17. OKTOBAR – MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

Prema Kalendaru najznačajnijih aktivnosti Crvenog krsta Srbije u periodu od 14. septembra do 17. oktobra obeležava se Mesec solidarnosti, u okviru čijeg obeležavanja se sprovode aktivnosti sa ciljem da se zajednica mobiliše na uzajamnu solidarnost.

Poziv – kreativni kutak Crvenog krsta Vrbas

Pozivamo Vas na obeležavanje godišnjice rada Kreativnog kutka Zajedničkog programa za inkluziju Crvenog krsta Vrbas, u prostorijama Crvenog krsta Vrbas, 19.10.2021.godine od 15 časova.

U subotu u Kruščiću „Miholjski susreti sela“

Selo Kruščić uključiće se u pilot projekat Ministarstva za brigu o selu, pod nazivom "Miholjski susreti sela", manifestaciju koja ima za cilj afirmaciju ruralnih područja i njihovih običaja.

Kakvo nas vreme čeka narednih dana?

Ovu nedelju započinjemo sunčanim danima. Očekuju nas najviše dnevne temperature od 17 do 23 stepeni.

PRODUKTNA BERZA: Cena mineralnog đubriva zasenila žitarice

Ukupan prošlonedeljni promet na novosadskoj Produktnoj berzi bio je 6.790 tona robe čija finansijska vrednost je iznosila 321.425.200,00 dinara.

Kula u znaku bundeve, manifestacija oduševila posetioce

Uz bogat program eko radionice, degustacije, zabavne igrice za najmlađe, uz muziku lokalnih bendova i još mnogo iznenađenja Udruženje žena "Eko Kula" i Turistička organizacija opštine Kula obradovali su i ove godine posetioce manifestacije Dani bundeve koja se po 7. put danas održava u Kuli.

Ministarstvo poljoprivrede: U vinski sektor uloženo 14 miliona evra

Vinski sektor je strateški važan za Srbiju, a to pokazuju i podsticaji od 14 miliona evra koji su realizovani u ovoj oblasti u poslednjih godinu dana, rekao je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Velimir Stanojević na konferenciji povodom obeležavanja šestog Međunarodnog Dana prokupca u Prokupcu.

Rukotvorine sa geografskim poreklom dobijaju kolektivni žig Etno mreže

Dva proizvoda sa geografskom oznakom, pirotski ćilim i tekeriški peškir, kao i – pustovana lopta rađena ručnim valjanjem životinjske dlake i tkana prostirka, tradicionalne su rukotvorine iz Srbije koje će uskoro dobiti kolektivni žig Etno mreže naše zemlje, kojim će se potvrditi njihov kvalitet. U mnoštvu kopija i falsifikata ovaj žig će biti garancija da su ovi proizvodi dobijeni ručnim tkanjem članica Etno mreže Srbije.

Poruke “Dana jabuke” u Rumi: Samo udruženi voćari mogu opstati na tržištu

Savremeno tržište zahteva sve tešnje grupisanje proizvođača, povećanje kvaliteta, uvođenje standarda kao i veće ulaganje u tretiranje plodova nakon berbe, sortiranje, pakovanje, brendiranje, marketing i promociju. Zbog toga je lakše ako se udruže, poruka je sa ovogodišnjih “Dana Jabuke” u Rumi.

Specijalni rezervat “Carska bara” predat na upravljanje gradu Zrenjaninu

Specijalni rezervat “Carska bara”, odlukom Vlade Srbije, dat je na upravljanje gradu Zrenjaninu. Do promene staratelja rezervata došlo je nakon što je “Mirotin grupa” iz Vrbasa, vlasnik Ribarskog gazdinstva “Ečka” i hotela “Sibila”, prodala svoju celokupnu imovinu kompaniji “Matijević”. Time je faktički prestalo njihovo upravljanje Specijalnim rezervatom prirode “Carska bara” koje je pod zaštitom države.

Poslovni adresar