U Kuli održane „Sportske igre mladih“

Paljenjem plamena prijateljstva počele su „Dunav osiguranje Sportske igre mladih“. Za razliku od prošle godine, kada je čitava manifestacija održana u dvorištu Osnovne škole „Isa Bajić“, ove godine program je, sa izuzetkom basketa 3 na 3, održan na stadionu „Milan Sredanović“.

Manifestacija ,,Ukusi tradicije“ u subotu u Ruskom Krsturu

Manifestacija ,,Ukusi tradicije“ po drugi put će se održati u Ruskom Krsturu, u sportsko – školskoj hali, 3. juna 2023. godine.

Kula jedan od domaćina „Sportskih igara mladih“

Kraj maja i početak juna je period koji se vezuje za početak „Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“, a Kula će drugu godinu za redom biti jedan od domaćina ove manifestacije.

U SUBOTU 59. ZONSKA SMOTRA MUZIČKO-FOLKLORNOG STVARALAŠTVA

U subotu, 3. juna sa početkom od 17 časova u sali Doma kulture u Crvenki održaće se 59. Zonska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva. Na smotri će učestvovati solisti, pevačke i igračke grupe iz Kule, Ruskog Krstura, Crvenke, Sivca i Vrbasa.

Izložba pasa u subotu u Sivcu

U subotu, 3. juna, sa početkom u 10 časova, u organizaciji Kinološkog društva ,,Sivac'', na stadionu Fudbalskog kluba ,,Polet'', održaće se 16. nacionalna izložba pasa svih rasa.

Koncert tamburaša i gajdaša u četvrtak u Kuli

Sa blagoslovom Njegovog Presveštenstva Episkopa bačkog gospodina Irineja, 1. juna 2023. godine, u porti hrama Svetog apostola i jevanđelista Marka u Kuli, sa početkom u 18.00 časova, u okviru festivala „Svita srpske crkvene i narodne pesme'',biće održan koncert tamburaša i gajdaša pod nazivom „Elegija - Život pevaj srpskom rodu''.

Održana karting trka „Nagrada Kule 1“

Sportski vikend u opštini Kula bio je veoma bogat, te je tako i karting bio takmičarski zastupljen.

Kula je bila domaćin jednog od najvećih regionalnih takmičenja u Brazilskoj Džiu Džici

U nedelju, 28. Maja 2023. Kula je bila domaćin jednog od najvećih regionalnih takmičenja u Brazilskoj Džiu Džici u disciplini Kimono- Stronghold Jiu Jitsu Series.

Na Malom Staparu održana 3. kros trka Carica

U nedelju, 28. maja, na Malom Staparu je održana 3. kros trka Carica. Osim trkača koji su hrabro istrčali 6,4 km, trčala su i deca, pa su se tako prvo takmičila ona koja pohađaju 1. i 2 razred, zatim ona koja pohađaju 3. i 4. i naposletku deca od 5. do 8. razreda. Oni su nagrađeni medaljama i slatkišima, a potom su imali i zajedničko druženje.

U hramu Svetog Marka u Kuli održana Likovna kolonija ,,Pesma bez reči“

U okviru festivala ,,Svita srpske crkvene i narodne pesme“, u dvorištu hrama Svetog Marka u Kuli održana je Likovna kolonija pod nazivom ,,Pesma bez reči“, posvećena velikom kompozitoru i pesniku, Isidoru Bajiću.

Održan 28. Kongres BISKAP u „Staroj Kudeljari“

Podizanjem zastave i intoniranjem himne društva „Bucin bećarac“ svečano je otvoren 28. Kongres društva BISKAP- Bivši i sadašnji konzumenti alkoholnih pića.

Održan 12. vojvođanski omladinski pozorišni festival ,,Igor Stanić“

– U subotu, 27. maja, u sali Kulturnog centra u Kuli, održan je 12. vojvođanski omladinski pozorišni festival ,,Igor Stanić“.

Održana promocija poezije Milice Bojanić

U nedelju, 28. maja, u prostorijama Udruženja književnih i likovnih stvaralaca ,,Staze“ u Kuli, održana je promocija zbirke pesama ,,Volela bih da si tu“, mlade pesnikinje iz Kule, Milice Bojanić.

DOG SHOW – STADION FK „POLET“ SIVAC

U subotu, 03.6.2023 godine, sa početkom u 10 časova, u organizaciji Kinološkog društva "Sivac", na stadionu FK „Polet“ održaće se 16. nacionalna izložba pasa svih rasa. Kao i prethodnih godina Interesovanje je ogromno, a očekuje se preko 300 izlagača iz zemlje i inostranstva, najviše iz Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije ,Austrijei BIH.

Šesti Ravno Selo Film Festival od 22. do 25. juna

Ravno selo, Međunarodni festival prvog ili drugog filma biće održan ove godine od 22. do 25. juna. Festival je orijentisan ka mladima i predstavlja međunarodni festival za reditelje prvog ili drugog filma. Tradicionalno, već šestu godinu za redom, Ravno Selo Film Festival će imati glavni program, kao i studentski program, i naravno nastavlja sa selekcijom „Kratkih 100 minuta” u okviru koje će biti prikazani dokumentarni filmovi koji su privukli veliku pažnju kritike i javnosti u prethodnom periodu. Gost selektor glavnog programa i ove godine je Dragan Jeličić, dok je za dokumetnarni program zadužen Igor Toholj.

Karting trka „Nagrada Kule 1“ na programu u nedelju

Motodrom u Kuli biće domaćin karting trke „Nagrada Kule 1“. Organizator ove trke je Sporting auto i karting saveza Srbije, a uz podršku Turističke organizacije opštine Kula. Ova trka je izuzetan događaj za sve ljubitelje adrenalina, a publika će imati priliku da uživa u uzbudljivoj vožnji iskusnih vozača iz regiona. Kategorije su podeljene prema starosnoj dobi, kako bi se osigurala fer borba i pravi izazov za svakog takmičara. Trka je na programu u nedelju, 28. maja, od 12:30 do 18 časova.

Poslovni adresar