Održan koncert “Zvuci tambura za Lenku“

Sinoć je u Kulturnom centru Kule održan humanitarni koncert ''Zvuci tambura za Lenku''. Prisutni Kuljani uživali su u muzici tamburaškog orkestra ''Muštuluk'', pod rukovodstvom Strahinje Rašića, soliste na harmonici Jovana Povića i glasu dramskog soprana Zorane Iđuški.

Besplatan upis u Narodnu biblioteku Kula

Direktorka Narodne biblioteke Kula, Dragana Durković, je u susret školskoj slavi Sveti Sava koja se proslavlja 27. januara najavila akciju besplatnog učlanjenja. Ovo je samo jedna u nizu akcija koju biblioteka sprovodi, kako bi svim svojim sugrađanima bez obzira na uzrast omogućila da koriste preko 30000 naslova na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku.

Čvarak fest petog februara u Sivcu

Sada već tradicionalni, Čvarak fest, ove godine održaće se 5. februara u Sivcu. Organizatori festivala su i ove godine Opština Kula, Turistička organizacija Kula i MZ Sivac, dok je prijatelj festivala mesara Milkomes. Ove godine na festivalu takmičare očekuje bogat nagradni fond, a posetioce zabavni program uz degustaciju i prodaju vrhunskih vojvođanskih čvaraka i suhomesnatih proizvoda.

Uskoro počinje rad besplatnog klizališta u Kuli

Kao i predhodne tri godine na istom mestu, u dvorištu OŠ ''Isa Bajić'', priprema se klizalište. Tim povodom pitali smo predsednika opštine, Damjana Miljanića, da nas uputi u detalje vezane za pripremne radove i otvaranje klizališta.

Predstavnici mesnih zajednica podelili paketiće deci u vrtićima

U susret predstojećim novogodišnjim praznicima predstavnici Saveta MZ ''Donji grad'' su u saradnji sa fabrikom '' Jafa'' iz Crvenke i predsednikom opštine Kula Damjanom Miljanićem podelili su danas paketiće deci u vrtićima ''Maslačak'' i ''Bubamara'' koji teritorijalno i pripadaju ovoj Mesnoj zajednici.

Otvoren prvi Novogodišnji vašar u Kuli

U Kuli je sinoć otvoren prvi Novogodišnji vašar na trgu ispre Pošte u Kuli i trajaće sve do 8. januara 2022. godine. Vašar je namenjen svim uzrastima, od najmlađih do najstarijih. Pored zabavnog sadržaja za decu i odrasle, na vašaru će biti i promocija rukotvorina, ručnih radova ali i starih zanata.

VRBAS – Otvaranje izložbe 47. Palete mladih

Otvaranje izložbe 47. Palete mladih, u sredu 22. decembra 2021.godine u 18 časova (pomerena satnica zbog umetnika putnika) u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa.

Ljupka Malacko iz krsturske škole osvojila prvu nagradu za rad „Učenički kuvar –...

Osnovna i srednja škola „Petro Kuzmjak“, Ruski Krstur nastavlja da niže uspehe i da na najbolji način predstavlja našu Opštinu. U okviru konkursa „Saznali na seminaru – primenili u praksi“, prvu nagradu za rad „Učenički kuvar – Moje omiljeno jelo“ dobila je profesorica ove škole Ljupka Malacko. Konkurs je organizovao Centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Zaposleni u obrazovanju i vaspitanju uložili su trud da, pored otežanih uslova za rad u uslovima i merama prevencije zbog epidemije virusa COVID-19, primene stečena znanja i veštine sa seminara i dostave primere dobre prakse.

Društvo za sport i rekreaciju invalida Kula je danas obeležilo Međunarodni dan inavalida

Društvo za sport i rekreaciju invalida Kula je danas obeležilo Međunarodni dan invalida, organizacije kojoj i sami pripadaju. Današnji dan je iskorišćen kako bi se sumirali rezultati koje su sportisti invalidi iz naše opštine ostvarili u godini koja je na izmaku. Konstatovano je da je uprkos teškoćama prouzrokovanim aktuelnom epidemiološkom situacijom ponovljen rezultat koji je ostvaren prošle godine, kada je Društvo za sport i rekreaciju invalida Kula, među dvanaest organizacija u Pokrajini, u generalnom plasmanu zauzelo treće mesto.

CRVENKA – Likovna kolonija EKG

U organizaciji Udruzenja Crnogoraca Crvenka iz Crvenke Likovna kolonija “Iza horizontal ili Crnogorski EKG II, cetvrti put okupiće likovne umetnike iz Danilovgrada i likovne umetnike iz Crvenke, koji su poreklom iz Sreza Danilovgradskog od 10 do 12. decembra 2021. godine.

Radnici JKP-a na teritoriji kulske Opštine spremno dočekali prvi sneg

Radnici JKP-a iz kulske Opštine izasli su na teren kako bi centar i prilaze oko javnih ustanova učinili prohodnim i bacili rizlu na njih. Očišćeni su i prilazi oko vrtića, autobuskih stanica, domova zdravlja, apoteka, šetališta, škola....

„The bad week“ iz Novog Sada pobednici 37. FAMUS-a

Festival akustičarske muzike u Sivcu – FAMUS, ponovo se vratio među publiku. U renoviranoj velikoj sali Doma kulture Sivac sinoć su se predstavili akustičari iz Srbije, dok su se putem video linka predstavili kantautori iz Slovenije, Španije i Bugarske, tako da je i ovaj, 37. po redu FAMUS imao međunarodni karakter.

Susret vinogradara na promociji Telečkog vinogorja u „Vinariji Milisavljević“

U cilju razvoja turizma Turistička organizacija opštine Kula juče je u „Vinariji Milisavljević“ u Liparu priredila „Dan vina“ kroz promociju Telečkog vinogorja. Telečka visoravan se prostire u centralnom delu Bačke, a Telečko vinogorje je za sada veliko 115 hektara, a vinogradarstvom se bave 344 gazdinstva.

Građani i deca u akciji „Posadi svoj hlad“

Opština Kula se pridružila akciji „Posadi svoj hlad“. Tako su se juče građanima delile sadnice belog u Liparu i Kruščiću ispred mesnih zajednica, a deo sadnica je podeljen i osnovnim školama “Nikola Tesla” i “Veljko Vlahović”.

Sutra podela besplatnih sadnica u Liparu i Kruščiću

Opština Kula se pridružila akciji posadi svoj hlad koja je do sada realizovana u naseljenim mestima Kula i Crvenka. Podela sadnica građanima će se vršiti ovog puta u Liparu i Kruščiću ispred mesnih zajednica u podne 10.decembra, a deo sadnica će biti podeljen i osnovnim školama “Nikola Tesla” i “Veljko Vlahović”.

KULA – HUMANITARNA IZLOŽBA ZA LENKU I NAĐU

U saradnji sa Narodnom bibliotekom u Kuli, otvorena je humanitarna izložba kreativnih radova učenika III-3 razreda, Osnovne škole "Petefi brigada" Kula, učiteljice Marijane Kolarić, u sklopu projekta "Naše malo, nekome mnogo znači" koji je deo projekta "Upoznaj filantropiju".

Poslovni adresar