13. Vojvođanski omladinski festival ,,Igor Stanić“ u subotu u Kuli

13. Vojvođanski omladinski festival ,,Igor Stanić'', koji se izvodi u formi maratona budući da se predstave igraju u toku jednog dana i da se izvode jedna za drugom, biće održan u subotu, 1. juna, u Kulturnom centru u Kuli, sa početkom u 16 časova.

Humanitarni javni čas u nedelju u Liparu

Kulturno-umetničko društvo ,,Lipar'' iz Lipara poziva sve građane velikog srca da prisustvuju Humanitarnom javnom času koji će se održati u nedelju, 2. juna, sa početkom u 19 časova u Domu kulture u Liparu.

U ČETVRTAK STARTUJU SPORTSKE IGRE MLADIH U APATINU, SVEČANO OTVARANjE U 10 ČASOVA NA...

Opština Apatin će ove godine drugi put učestvovati u najvećoj sportsko-amaterskoj manifestaciji u Evropi.

Maša i Stefan u poseti STŠ ,,Mihajlo Pupin“: Promocija zdravog načina života

Srednju tehničku školu ,,Mihajlo Pupin'' u Kuli posetili su Maša Kuprešanin i Stefan Nevistić, učesnici šou programa ,,Survajvor'' u kome je Stefan i odneo pobedu.

,,Trojka iz bloka“ posetila Kulu: Sportsko-humani spektakl ispunio očekivanja

Na školskom terenu Osnovne škole „Isa Bajić“ u Kuli održan je Humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki „Trojka iz bloka“, u organizaciji Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ i „Rodoljubivog kluba“ iz Kule.

,,Dani sela, dani žita“ za vikend u Kruščiću: Bogat program i koncert Goce Tržan

Tradicionalna manifestacija ,,Dani sela, dani žita'' biće održana predstojećeg vikenda, od 31. maja do 2. juna u Kruščiću. Za sva tri dana planiran je bogat program, prilagođen i najmlađima i najstarijima.

U Vrbasu otvoren 62. Muzički festival dece Vojvodine i koncert folklornih ansambala

U Vrbasu se održava 62. Muzički festival dece Vojvodine i koncert folklornih ansambala. Učestvuje 40 dečijih grupa iz cele Vojvodine, koji su učešće izborili na polufinalnoj smotri održanoj u Kuli pre 15 dana. Festival je otvorila zamenica predsednika opštine Vrbas Tijana Aleksić, koja je rekla da nije nimalo slučajno što će opština Vrbas od ove godine biti domaćin Festivala, koji se ranijih godina održavao u Bačkoj Topoli.

VRBAS – Premijera muzičko-scenskog dela ,,Džez Buba“, autorke Jelene Aleksić

Premijera muzičko - scenskog dela ,,Džez Buba'', u izvođenju hora ,,Mali bački pevači'', u utorak 28. maja 2024.godine u Bioskopu Jugoslavija, sa početkom u 19 časova.

Više od 100 trkača na 4. Kros trci ,,Carica“ na Malom Staparu

Proteklog vikenda na Malom Staparu održana je 4. Kros trka ,,Carica". Glavnoj trci, na 6,4 km, prethodila je dečija u kojoj je prva do cilja stigla Ana Novković, a za njom i Matija Šijan i Sofija Šišarica.

Održan 29. kongres društva BISKAP

Podizanjem zastave i intoniranjem himne društva „Bucin bećarac“ svečano je otvoren 29. Kongres društva BISKAP- Bivši i sadašnji konzumenti alkoholnih pića.

Tradicionalno obeležen „Dan mladosti“ na crvenačkom izletištu „Potok“

Turističko udruženje „Crvenka“ organizovalo je tradicionalnu proslavu Dana mladosti. Program je počeo dočekom štafete, koju je primio Vojislav Jokić i koji se prisutnima obratio sa par reči na temu ovog obeležavanja.

Održana promocija monografije o knezu Mihailu Obrenoviću

U Svečanoj sali Skupštine opštine Kula održana je promocija monografije „Knez Mihailo Obrenović 1823-1868“, autora Danka Leovca.

Nagrada za Slobodana Nogavicu: Najbolji pedagog u prethodnih deset godina

Na 55. Smotri recitatora Srbije ,,Pesniče naroda mog“ Slobodanu Nogavici dodeljena je nagrada za najboljeg pedagoga u prethodnih deset godina.

Dan Škole ,,Petro Kuzmjak“ obeležen Sajmom nauke i turizma i Okruglim stolom

U Osnovnoj i srednjoj školi sa domom učenika ,,Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu Sajmom nauke i Sajmom turizma, kao i Okruglim stolom na temu digitalne bezbednosti, danas je obeležen dan škole. Učenici su, ovom prilikom, u holu škole zainteresovanim drugarima prikazivali interesantne eksperimente koje su naučili u toku školske godine, a turistički tehničari pripremili su određene materijale i kratke videe koje su pravili samostalno ili uz pomoć mentora.

Tradicionalni „Moto susret“ početkom juna u Kuli

Tradicionalna bajkerska manifestacija „Moto susret“ počeće 7. juna i trajaće tri dana. Lokacija održavanja je Motodrom u Kuli, a prvog dana manifestacije, u 14 časova, je otvaranje kampa, potom u 20 časova je večera za sve goste, dok je u 21 čas rok koncert benda „Trilogy“.

Humanitarna predstava ,,Ženski razgovori“ u nedelju u Kuli

Kolektiv Vrbašanki iz vrtića ,,Poletarac'' u nedelju, 26. maja od 20 časova, odigraće humanitarnu predstavu ,,Ženski razgovori'' u Kulturnom centru u Kuli.

Poslovni adresar