Otvoren festival „Somborske muzičke svečanosti“ (SOMUS)

U Gradskoj kući Sombor pred prepunom salom otvoren je X jubilarni SOMUS. Na otvaranju je goste i vernu publiku pozdravila Vesna Šašić direktorica KC “Laza Kostić” ispred organizatora-

Opštinska smotra likovnog stvaralaštva neakademskih stvaralaca održaće se u subotu

U organizaciji Kulturno prosvetne zajednice opštine Kula u subotu, 1.oktobra 2022. godine u 18:00 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli biće upriličeno otvoranje 22. Opštinske smotre likovnog stvaralaštva neakademskih stvaralaca. Radove će izložiti šesnaest umetnika iz kulske opštine, među kojima su: Josip Kler,Zlatko Žekić, Slavica Pešikan, Miladin Šljukić, Stanija Vuković, Vladimir Tunguz, Rozalija Lazar, Neda Rajačić, Zorica Rac, Tomislav Božović, Mirjana Grbić, Željko Vorinski, Timon Tamaš, Dragan Marić, Gordana Bodnar i Snežana Davidović.

Slikarska kolonija u organizaciji slikarke Rac Zorice i Radmile Radulović u Domu kulture u...

Kolonija se održava 02. oktobra s početkom u 10.00 h u Domu kulture u Liparu. Biće prisutno oko 15. slikara, članova Ateljea 05 (Dragan Simić, Milosav Pavlović, Dragan Babović, Radomir Glušac, Tereza Vlaisavljević, Marija Nikolić, Ljiljana Radojičić, Karlo Konc), Dušica Lončar , Slavica Pešikan i Tomi Tamaš iz Kule, Josip Kler i Zorica Medić iz Crvenke, Radovan Moljski iz Novog Sada! Nakon kolonije biće realizovana i izložba u istom! Želja je i motiv da se skrene pažnja na žene i ljude oko nas koji u borbi sa životom, vode i borbu sa opakom bolešću i samim tim ovom kolonijom i izložbom posvećujemo svi zajedno i pružamo podršku da istraju i pobede!

Filmski karavan Slobodne zone Junior stiže u Sombor

U periodu od 4. do 6. oktobra sa početkom od 18h u Gradskoj biblioteci “Karlo Bijelicki” u Somboru (Dečje odeljenje Biblioteke, Trg cara Lazara 3), u okviru Filmskog karavana Slobodne zone Junior, biće organizovane projekcije kratkometražnih dokumentarnih filmova koji su nastali kao rezultat Kampa angažovanog filma za mlade Naše razlike su naša snaga.

SOMBOR – Međunarodni dan starijih osoba u somborskoj biblioteci

Drugu godinu za redom Gradska biblioteka Karlo Bijelicki organizuje obeležavanje Međunarodnog dana starijih osoba.

Na Panonskom vašaru u opštini Vrbas više od 1.300 učesnika

Na Panonskom vašaru koji se održava u na platou ispred Kulturnog centra Vrbas, od 23. do 25. septembra učestvuje 84 sastava sa 1.326 članova, iz više od 30 vojvođanskih opština. U okviru Panonskog vašara održava se 13. po redu Festival dečijih izvornih ansambala i 43. Festival folklornih tradicija Vojvodine, koji je otvorila Tijana Aleksić, zamenik predssednika opštine Vrbas.

Očišćeno 16500 kvadratnih metara divlje deponije u Kruščiću

Ministarstvo zaštite životne sredine početkom godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2022. godini, koji obuhvataju aktivnosti u vezi sa pružanjem podrške jedinicama lokalnih u sprečavanju nelegalnog deponovanja otpada i prevenciji nastajanja novih divljih deponija. Opština Kula je na ovom konkursu učestvovala sa projektom Prevencija nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje deponija na teritoriji opštine Kula.

SIVAC – Predstava BAJKA O SAOBRAĆAJU

U ponedeljak 26.9. sa početkom u 12h, Edukativni teatar iz Subotice odigraće dečiju predstavu BAJKA O SAOBRAĆAJU. Predstava je prilagođena uzrastu dece do 4. razreda OŠ. Ulaz 200 din!

Za „Dane bundeve“ preko 80 hiljada dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je Odluku o dodeljivanju sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine. Ukupno opredeljena sredstva iznose 10 miliona dinara, a ukupan broj odobrenih projekata je 106.

JESENJI FESTIVAL CVEĆA U KULI

Jesenji festival cveća održaće se u centru Kule 30 septembra. i 1. oktobra od 08:00 do 18:00 časova, kada će prostor od Pošte do mosta i veliki park, biti ispunjeni najlepšim bojama i mirisima.

Otvoren konkurs za 38. FAMUS

Raspisan je konkurs za autorske pesme koje će se naći na 38. po redu Festivalu akustičarske muzike u Sivcu – FAMUS. Potrebno je poslati autorsku pesmu, kratku biografiju i kontakt telefon. Audio-video snimak treba da bude snimljen zadnjom kamerom telefona u minimalnoj rezoluciji 1920h1080 (16:9), s tim što nije pogrešno ako je rezolucija veća.

Proslava Dana Nove Crvenke i Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u znaku...

Proslava Dana Nove Crvenke, a ujedno i centralna opštinska manifestacija obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležena je danas polaganjem venaca na spomenik solunskim dobrovoljcima i odavanjem pomena učesnicima u oslobodilačkim ratovima od 1912. do 1918. godine.

Učenici turističkog smera „Petro Kuzmjak“ škole obeležili „Dan pešačenja“ u turističkom duhu⁣

U toku nedelje na časovima vežbi učenici četvrte godine smera turističko-hotelijerski tehničar su uz mentorstvo nastavnica Mirković Jelene, Miljanić Bojane i Zorić Renate, pripremali i sproveli pešačku turu po Ruskom Krsturu za mlađe Kuzmjakovce.⁣

Obnovljen Sporazum o saradnji i u Kaloči

Proteklog vikenda u pobratimljenom gradu opštine Kula, Kaloči, održao se 31. ''Festival paprike'', koji je ujedno bio i povod da predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, i gradonačelnik Kaloče, Geza Filving, potpišu obnovljeni Sporazum o saradnji. Predsednik Miljanić i ovom prilikom istakao je da je ovo samo još jedna u nizu potvrda o saradnji koja je primer prave bratske saradnje dva grada iz dve različite države. Miljanić je dodao da će saradnja biti nastavljena istim smerom, ali da će biti intenzivnija na polju kulture, sporta, kao i na polju zajedničkih projekata sa Evropskom unijom, a uskoro se uspostavlja i privredna saradnja otvaranjem novog pogona u Kuli.

Otvaranje izložbe slika nastalih na Vidovdanskoj likovnoj koloniji

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula u utorak, 13.9.2022. godine, sa početkom od 19 sati biće upriličeno otvaranje izložbe slika nastalih na Vidovdanskoj likovnoj koloniji u Somboru. Pokret ratnih veterana Sombor organizator je kolonije na kojoj su slike nastale, a sve sa ciljem veće uključenosti ratnih veterana u društvo. Kolonija na kojoj su slike nastale organizovana je u saradnji sa MZ Crvenka i Sombor.

U nedelju karting spektakl u Kuli

Kartodrom u Kuli biće u nedelju domaćin finalne trke Šampionata Srbije u kartingu. Sportski auto i karting savez Srbije organizuje ovaj događaj, a Zlatko Dobrota ispred ovog saveza rekao je nešto više o propozicijama takmičenja, kao i o satnici održavanja:

Poslovni adresar