U nedelju se pali prva sveća na adventskom vencu u dvorištu Katoličke crkve u...

U nedelju se pali prva sveća na adventskom vencu u dvorištu Katoličke crkve u Kuli. Za vernike koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru ove godine Advent počinje 3. decembra i traje do 24. decembra.

U Kuli otvoren objekat za domski smeštaj odraslih osoba sa mentalnim teškoćama ,,Mileva Agić“

U Kuli je danas, u okviru Udruženja za pomoć MNRO ,,Plava ptica'' u Kuli otvoren rekonstruisan i proširen objekat za domski smeštaj odraslih osoba sa mentalnim teškoćama ,,Mileva Agić''.

Početkom decembra proslavljanje Mikulaša

Sveti Nikola, svetac katoličke i pravoslavne Crkve, biskup, zaštitnik dece i pomoraca obeležava se po gregorijanskom kalendaru, šestog decembra. Ovaj svetac poznat je po darivanju dece poklon paketima.

Humanitarna izložba radova u petak u Likovnoj galeriji

Pozivamo vas da prisustvujete humanitarnoj izložbi radova pod nazivom ,,Ogledala duše'' u organizaciji Udruženja obolelih od multipla skleroze ,,Zapadna Bačka'' iz Sombora, na čelu sa predsednikom Udruženja Živkom Radmilom.

U subotu 12. Festival ukrajinskog dečijeg stvaralaštva u Kuli

U subotu 2. decembra od 15 časova u sali Kulturnog centra u Kuli održaće se 12. Festival ukrajinskog dečijeg stvaralaštva u Kuli.

Galerija Vrbas – Otvaranje izložbe Fragmenti prostora, Danijele Dimković

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe Fragmenti prostora, Danijele Dimković, umetnice iz Beograda, u utorak 5.decembra 2023.godine u 19 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa.

Igor Sakač iz Novog Sada pobednik 39. FAMUS-a

39. Festival akustičarske muzike u Sivcu, nadaleko poznati FAMUS, održan je proteklog vikenda. Učešće je obezbedilo 13 takmičara, među kojima i učesnici iz Slovenije i Hrvatske, pa je tako Festival imao i međunarodni karakter.

Održana promocija monografije o Svetonikolajevskom hramu u Sivcu autora Zorana O. Peruničića

Večernjim bogosluženjem u Svetonikolajevskom hramu u Sivcu i svečanošću u Domu kulture, održana je promocija monografije o Svetonikolajevskom hramu u Sivcu, autora Zorana O. Peruničića.

Održani “Tradicionalni dani svinjokolja” u Kuli

Mađarski kulturni centar “Nepker” bio je domaćin “Tradicionalnih dana svinjokolja”. Ova manifestacija održana je po treći put, sa ciljem očuvanja tradicije i običaja ovog podneblja i naroda.

Vršačka predstava ,,Don Žuan“ pobednik 3. Festivala ,,Publikum“

Završen je još jedan, treći po redu, Festival profesionalnih pozorišta ,,Publikum''. Tokom pet festivalskih dana Kulturni centar u Kuli vrveo je od posetilaca, pa se gotovo svakog dana tražila karta više, čime se još jednom dokazalo da publika voli, poznaje i želi pozorište. Koncept Festivala je takav da o kvalitetu predstava i pobedniku odlučuje publika koja, nakon svake predstave, u kutije označene brojevima od 1 do 5, ubacuje svoje karte i na taj način vrednuje kvalitet odgledanog.

3. Festival ,,Publikum“: Odigrana predstava ,,Laža i paralaža“, večeras na repertoaru ,,Don Žuan“

Druge festivalske večeri, u okviru Festivala ,,Publikum'' koji se treći put organizuje u Kuli, odigrana je Sterijina predstava ,,Laža i Paralaža'' u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, a u režiji Slobodana Brankovića.

Sutra tradicionalni svinjokolj u organizaciji MKC ,,Nepker“

U subotu 25. novembra Mađarski kulturni centar ,,Nepker“ po treći put organizuje tradicionalni svinjokolj koji ima za cilj da oživi tradiciju svinjokolja, u okviru celodnevnog porodičnog programa.

39. ,,Famus“ u subotu u Sivcu, karte u prodaji

U subotu 25. novembra sa početkom u 19 časova u Domu kulture u Sivcu održaće se 39. Festival akustičarske muzike ,,Famus''. Karte po ceni od 300 dinara su u prodaji.

Počeo 3. Festival ,,Publikum“: Večeras predstava ,,Laža i Paralaža“ Srpskog narodnog pozorišta

U pozorišnoj sali Kulturnog centra u Kuli po treći put je otvoren Festival profesionalnih pozorišta ,,Publikum''.

U subotu obeležavanje 77 godina od kolonizacije naroda iz Crne Gore u Kulu

Udruženje građana kolonista i potomaka iz Crne Gore organizuje svečanost povodom 77 godina od doseljavanja kolonista iz Crne Gore u Kulu. Program će se održati u subotu, 25. novembra, sa početkom u 11 časova, u prostorijama spomen sobe kolonista i na otvorenom prostoru ispred vagona, u krugu firme „Žito Media“, ulica Josipa Kramera bb. U programu učestvuju Kulturno-umetničko društvo „Durmitor“ i Kulturno-umetničko društvo guslara „Marko Miljanov“, kao recitatori. Pored kulturno-umetničkog programa i obilaska spomen sobe, predviđen je i koktel koji priređuju pokrovitelji manifestacije: Opština Kula i kompanije „Žito Media“ i „Pelapo Plus“.

Počinje 3. Festival ,,Publikum“: Večeras zrenjaninska predstava ,,Šta će biti sa svima nama“

Treći Festival profesionalnih pozorišta ,,Publikum“ počinje večeras, a publika će do nedelje 26. novembra moći da pogleda 5 predstava. Predstave će biti izvođene u Kulturnom centru u Kuli svake večeri od 20 časova, a ulaz je slobodan.

Poslovni adresar