ODŽACI – Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Evropska Komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima. Aktivnosti koje Crveni krst sprovodi imaju veliki preventivni značaj, jer su usmerene na decu i mlade, kao posebno ugrožene ciljne grupe, ali i na profesionalce koji, u svom radu, mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima.

MESEC SOLIDARNOSTI I 17. OKTOBAR – MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

Prema Kalendaru najznačajnijih aktivnosti Crvenog krsta Srbije u periodu od 14. septembra do 17. oktobra obeležava se Mesec solidarnosti, u okviru čijeg obeležavanja se sprovode aktivnosti sa ciljem da se zajednica mobiliše na uzajamnu solidarnost.

Poziv – kreativni kutak Crvenog krsta Vrbas

Pozivamo Vas na obeležavanje godišnjice rada Kreativnog kutka Zajedničkog programa za inkluziju Crvenog krsta Vrbas, u prostorijama Crvenog krsta Vrbas, 19.10.2021.godine od 15 časova.

U subotu u Kruščiću „Miholjski susreti sela“

Selo Kruščić uključiće se u pilot projekat Ministarstva za brigu o selu, pod nazivom "Miholjski susreti sela", manifestaciju koja ima za cilj afirmaciju ruralnih područja i njihovih običaja.

Kula u znaku bundeve, manifestacija oduševila posetioce

Uz bogat program eko radionice, degustacije, zabavne igrice za najmlađe, uz muziku lokalnih bendova i još mnogo iznenađenja Udruženje žena "Eko Kula" i Turistička organizacija opštine Kula obradovali su i ove godine posetioce manifestacije Dani bundeve koja se po 7. put danas održava u Kuli.

VRBAS – Ekološka radionica o vodi među predškolcima

Projekat o „Vodi“ koji su osmislile četiri vaspitačice u PU „Boško Buha“ zajedno sa predškolcima bio je prilika da stupe u saradnju sa vrbaskim JKP „Komunalac“ kako bi zajedničkim snagama deci približili priču o vodi.

Zonska smotra likovnih stvaralaca u petak u Kuli

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli u petak, 15. oktobra biće otvorena 22. Zonska smotra likovnih stvaralaca Zapadnobačkog okruga. Četrdeset likovnih stvaralaca iz Grada Sombora i opština Apatin, Odžaci i Kula izložiće svoje radove, a selektor smotre Mile Ignjatović, istoričar umetnosti iz Novog Sada odabraće najbolje radove, koji će se naći na Pokrajinskoj smotri u Novom Bečeju.

STO SONETA SVETLOSTI

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, u utorak, 19. oktobra, u Sali Dečjeg odeljenja Biblioteke, organizuje predstavljanje knjige STO SONETA SVETLOSTI, Nikole Krivokuće. U programu učestvuju: Zoran M. Mandić, Borislav Kosanović i Nikola Krivokuća.

11. oktobar Međunarodni dan devojčica

Ujedinjene nacije usvojile su datum 11. oktobar kao Međunarodni dan devojčica u decembru 2011. godine kao globalni datum kako za slavljenje i isticanje prava devojčica tako i prepreka na koje one tokom života nailaze.

SIVAC – U petak je održana predstava „Džandrljivi muž“ u Domu kulture u Bačkoj...

Članovi dramske sekcije Doma kulture Sivac, "Velimir Sandić Veljko ", odigrali su u petak 8. oktobra 2021. godine predstavu " Džandrljivi muž" Jovana Sterije Popovića u Domu kulture u Bačkoj Topoli. Veliko hvala domaćinima na toplom prijemu i publici na lepom odazivu.

U subotu Jesenji festival „7. Dani bundeve 2021“

Jesenji festival „7. Dani bundeve 2021“ održaće se 16. oktobra u velikom parku (prekoputa Pošte) u Kuli od 10 do 17 sati. Organizatori su pripremili slatke i slane specijalitete od bundeve, izložbu i prodaju rukotvorina i domaćih proizvoda, a sve to će pratiti živa muzika. Uz bogat program, 70 izlagača proizvođača zdrave hrane gazdinstava i udruženja predstaviće svoje proizvode posetiocima manifestacije, a za najmlađe učesnike pripremljene su eko radionice i takmičenja uz lepe nagrade za sve učesnike.

VRBAS – KOMUNALCI I DECA PRIČALI O EKOLOŠKIM PRAVIMA I OBAVEZAMA

U sklopu Dečije nedelje predstavnici JKP „Komunalac“ posetili su vrtić „Zvezdica“ PU „Boško Buha“ u Vrbasu gde su sa predškolcima pričali o dečijim ekološkim pravima i obavezama. Više od stotinu dece koja pohađaju ovaj objekat, „Komunalac“ je obradovao slatkišima.

Otvoren sajam starih zanata u Ruskom Krsturu

U organizaciji Udruženja Zanatlija i Udruženja Bajka iz Ruskog Krstura danas je otvoren Krsturski sajam 2021. Svi ljubitelji starih zanata danas mogu da uživaju u prezentacijama, radionicama na otvorenom i gotovim proizvodima preduzetnika, članova udruženja zanatlija iz Ruskog Krstura kao i gostiju iz okolnih mesta.

Predsednik opštine Vrbas primio učenike svih vrbaskih škola povodom Dečije nedelje

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević primio je danas povodom Dečije nedelje učenike svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije Vrbasa. Rojević je tokom razgovora s vrbaskim učenicima istakao da je Dečja nedelja izuzetna prilika za promovisanje prava dece i mladih i za afirmaciju njihovih potreba i uloge u društvu.

NAGRADNI KONKURS ZA IDEJNO REŠENJE BICIKLISTIČKIH PARKINGA U KULI

Osmisli i izradi dizajn parkinga za bicikla koji će zadovoljavati potrebe građana opštine Kula, koji u škole i na posao dolaze ovim prevoznim sredstvom. Rešenje treba da bude funkcionalno, izvodljivo od materijala i sa tehničkim mogućnostima koji se mogu naći u Republici Srbiji. Obratiti pažnju na način oblikovanja i materijalizaciju elemenata, dimenzionisanje parking mesta.

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki obeležila Međunarodni dan starijih osoba

U petak, 1. oktobra, povodom Međunarodnog dana starijih, na Pozajmnom odeljenju Biblioteke raealizovane su dve aktivnosti namenjene ovoj kategoriji članova.

Poslovni adresar