1. OKTOBAR – MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

Međunarodni dan starijih osoba se u svetu i kod nas obeležava 1. oktobra, u skladu sa Rezolucijom 45/106 koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 14. decembra 1990. godine, sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba.

ODŽACI – SVETSKI DAN SRCA 29. SEPTEMBAR

Ove godine Svetski dan srca obeležava se pod sloganom: „Poveži se srcem“.

VRBAS – Promena računa za uplatu komunalnih usluga

Obaveštavamo Vas da je promenjen račun za uplatu komunalnih usluga.

Obeležava se Svetski dan prve pomoći pod sloganom „PRVA POMOĆ DECI – PRVA POMOĆ...

Svetski dan prve pomoći ove godine se obeležava u subotu 11. septembra. Namera nam je da na ovaj dan skrenemo pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu. Godišnje više od 14 miliona ljudi širom sveta nauči kako da pruži prvu pomoć u okviru organizacije Crvenog krsta. Prva pomoć je prepoznatljiv simbol organizacije Crvenog krsta i jedna od važnih oblasti delovanja Crvenog krsta u celom svetu.

Humanitarna akcija za Lava Pavičića iz Crvenke

Lav je troipogodišnji dečak iz Crvenke kome je dijagnostifikovana spastična cerebralna paraliza. Lav još uvek ne sedi samostalno, ne puzi i ne stoji. Ima poteškoće i sa govorom. Tretmani koji su mu potrebni se rade u privatnim ordinacijama. Roditelji su do sada sve finansijske troškove finansirali sami. Za dalje im je potrebna naša pomoć.

Aljoša Pinterić – učenik Osnovne škole „Petefi brigada“ ostvario izvanredan uspeh na Republičkom...

Republičko takmičenje iz srpskog jezika za učenike osmog razreda održano je prethodnog vikenda na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Humanitarni bazar za Milana u Kruščiću

U Kruščiću će u ponedeljak 03. maja 2021. godine biti održan humanitarni bazar. Sredstva prikupljena na ovoj humanitarnoj akciji biće uplaćena za lečenje Milana Bijelića.

Uključite se u projekat Dan devojčica u IKT sektoru 2021.

Međunarodni Dan devojčica u IKT sektoru/ Girls in ICT Day biće obeležen jedanaesti put u organizaciji UPŽ Srbije, i ove godine uz institucionalnu podršku Vlade RS i počasno pokroviteljstvo predsednice Vlade, gospođe Ane Brnabić, kao i uz institucionalnu podršku Ministarstva privrede, Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, ostalih resornih ministarstava, organizacije UN Women, Međunarodne unije za telekomunikaciju ITU i portala European SME Week. Tokom proteklih 10 godina preko 8.000 učenica završnih razreda osnovne škole bilo je uključeno u različite aktivnosti koje je Udruženje organizovalo.

INTERVJU: Slobodan Nogavica o ulozi u novoj seriji „Tri muškarca i tetka”

„Tri muškarca i tetka” je srpska komedija situacije bazirana na seriji „Dva i po muškarca”, koja je počela sa emitovanjem u nedelju, 21. februara 2021. na TV kanalu Prva. U ovoj seriji glumi naš sugrađanin Slobodan Nogavica. Za naš portal je otkrio kako mu je bilo na snimanju, koga je sve upoznao, prokomentarisao je svoje dosadašnje uspehe i svoj rad sa decom.

Poljoprivrednici pet vojvođanskih opština podacima iz meteo stanica čuvaju zemljište i useve

U Vojvodini se krenulo sa primenom projekata digitalizacije upravljanja zemljištem. Oko 20.000 poljoprivrednih proizvođača iz Sombora, Vrbasa, Inđije, Bačke Topole i Subotice, upotrebom AgroLIFE softvera, sada imaju mogućnost da se, uz pomoć najsavremenijih meteo-stanica, informišu o vremenskim nepogodama, kao i pojavi bolesti i insekata koji prete njihovim usevima.

APEL za pomoć! Pomozimo našem maratoncu Čupiki!

Jožef Čuport je maratonac iz Kule koji živi sam sa rođenim bratom. Obojica su bolesni i žive od Jožefove socijalne pomoći od 10.500 dinara.

Poljoprivrednici u pokrajini naknadu za odvodnjavanje plaćaju kvartalno

Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ na svom oficijelnom sajtu obavestilo je sve obveznike, od kojih su većina poljoprivredni proizvođači, da se naknada za odvodnjavanje za 2021. godinu plaća u jednakim tromesečnim ratama.

Cena soje na novosadskoj Produktnoj berzi 60 dinara kilogram

Na novosadskoj Produktnoj berzi protekle nedelje soja je bila vodeća ratarska kultura po rastu cena. Ukupan promet ove žitarice iznosio je 7.899 tona, a finansijska vrednost 325 miliona dinara.

Šta se zbiva sa blagom Srbije? Ko su organizatori najavljenog protesta na Fruškoj gori?

U sredu, 17. februara, biće održan protest ispred sedišta preduzeća koje upravlja Nacionalnim parkom Fruška Gora.

Presuda u korist brata predsednika Vučića: Aleksić zbog Jovanjice plaća odštetu Andreju Vučiću

Prvi osnovni sud u Beogradu presudom je obavezao potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da Andreju Vučiću, bratu predsednika Srbije, plati odštetu od 300.000 dinara jer mu je neistinitim navodima u vezi slučaja "Jovanjica" povredio čast i ugled, potvrdio je Tanjugu Vučićev punomoćnik, advokat Vladimir Đukanović.

Mladima opredeljnim za plantažni uzgoj voća neohodna podrška i pomoć stručnjaka

Poslednjih godina najveći napredak u srpskom agraru beleži voćarstvo koje donosi značajan devizni priliv. Samo od izvoza malina i jabuka godišnje devizni prihod kreće se oko 300 miliona dolara. Ipak, voćnjaci u našoj zemlji zauzimaju svega 183.602 hektara odnosno 4,8 odsto ukupno raspoloživog poljoprivrednog zemljišta. To je, s obzirom na povoljne zemljišne i klimatske uslove za gajanje vоća, dosta skromno.

Poslovni adresar