Ruska književnost koju volimo – klasici koji se brzo čitaju

Poznavaoci i ljubitelji ruske književnosti rado se upuštaju u čitalačku pustolovinu i ne zaziru od mnogobrojnih stranica romana. Opšte je poznato da su neka od najznačajnijih dela napisana na ruskom jeziku ujedno i najobimnija u svetskoj književnosti.

6 lekcija koje možete izvući iz marketinga

Da li ste znali da je marketing u današnje vreme postao jedna sasvim zasebna nauka? Pod marketingom se više ne podrazumeva samo reklamiranje, već čitav niz elemenata koji će vas dovesti do poslovnog uspeha i postizanja zadatog cilja.
karijera i roditeljstvo

Mogu li karijera i roditeljstvo zajedno?

Mnoge žene imaju problema da balansiraju između dve veoma ozbiljne uloge u životu: uloge majke i poslovne žene. To su dve veoma ozbiljne stvari i zato se često brinemo da nikako ne podbacimo u bilo kom od ovih važnih segmenata u životu. Zato se neke dame i opredele samo za jedno od ovih važnih životnih polja, znajući da neće moći na obe strane da daju svoj maksimum.
digitalizacija gradova SBB

SBB započeo digitalizaciju Kule i Vrbasa

Besplatan proces digitalizacije započet je u još četiri grada - Kuli, Vrbasu, Trsteniku i Novom Pazaru.

Bebiteka – bibliobata i biblioceka

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, u saradnji sa SINAGOGA D. O. O. i Opštom bolnicom Dr Radivoj Simnović i ove godine nastavlja akciju Bebiteka – bibliobata i biblioseka. Svakog meseca, prvorođenog dečaka i prvorođenu devojčicu, očekuju bebi paketići koji sadrže knjigu i opremu za bebe, kao i godišnja članarina u gradskoj Biblioteci za celu njihovu porodicu.

1. OKTOBAR – MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

Međunarodni dan starijih osoba se u svetu i kod nas obeležava 1. oktobra, u skladu sa Rezolucijom 45/106 koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 14. decembra 1990. godine, sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba.

ODŽACI – SVETSKI DAN SRCA 29. SEPTEMBAR

Ove godine Svetski dan srca obeležava se pod sloganom: „Poveži se srcem“.

VRBAS – Promena računa za uplatu komunalnih usluga

Obaveštavamo Vas da je promenjen račun za uplatu komunalnih usluga.

Obeležava se Svetski dan prve pomoći pod sloganom „PRVA POMOĆ DECI – PRVA POMOĆ...

Svetski dan prve pomoći ove godine se obeležava u subotu 11. septembra. Namera nam je da na ovaj dan skrenemo pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu. Godišnje više od 14 miliona ljudi širom sveta nauči kako da pruži prvu pomoć u okviru organizacije Crvenog krsta. Prva pomoć je prepoznatljiv simbol organizacije Crvenog krsta i jedna od važnih oblasti delovanja Crvenog krsta u celom svetu.

Humanitarna akcija za Lava Pavičića iz Crvenke

Lav je troipogodišnji dečak iz Crvenke kome je dijagnostifikovana spastična cerebralna paraliza. Lav još uvek ne sedi samostalno, ne puzi i ne stoji. Ima poteškoće i sa govorom. Tretmani koji su mu potrebni se rade u privatnim ordinacijama. Roditelji su do sada sve finansijske troškove finansirali sami. Za dalje im je potrebna naša pomoć.

Aljoša Pinterić – učenik Osnovne škole „Petefi brigada“ ostvario izvanredan uspeh na Republičkom...

Republičko takmičenje iz srpskog jezika za učenike osmog razreda održano je prethodnog vikenda na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Humanitarni bazar za Milana u Kruščiću

U Kruščiću će u ponedeljak 03. maja 2021. godine biti održan humanitarni bazar. Sredstva prikupljena na ovoj humanitarnoj akciji biće uplaćena za lečenje Milana Bijelića.

Uključite se u projekat Dan devojčica u IKT sektoru 2021.

Međunarodni Dan devojčica u IKT sektoru/ Girls in ICT Day biće obeležen jedanaesti put u organizaciji UPŽ Srbije, i ove godine uz institucionalnu podršku Vlade RS i počasno pokroviteljstvo predsednice Vlade, gospođe Ane Brnabić, kao i uz institucionalnu podršku Ministarstva privrede, Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, ostalih resornih ministarstava, organizacije UN Women, Međunarodne unije za telekomunikaciju ITU i portala European SME Week. Tokom proteklih 10 godina preko 8.000 učenica završnih razreda osnovne škole bilo je uključeno u različite aktivnosti koje je Udruženje organizovalo.

INTERVJU: Slobodan Nogavica o ulozi u novoj seriji „Tri muškarca i tetka”

„Tri muškarca i tetka” je srpska komedija situacije bazirana na seriji „Dva i po muškarca”, koja je počela sa emitovanjem u nedelju, 21. februara 2021. na TV kanalu Prva. U ovoj seriji glumi naš sugrađanin Slobodan Nogavica. Za naš portal je otkrio kako mu je bilo na snimanju, koga je sve upoznao, prokomentarisao je svoje dosadašnje uspehe i svoj rad sa decom.

Poljoprivrednici pet vojvođanskih opština podacima iz meteo stanica čuvaju zemljište i useve

U Vojvodini se krenulo sa primenom projekata digitalizacije upravljanja zemljištem. Oko 20.000 poljoprivrednih proizvođača iz Sombora, Vrbasa, Inđije, Bačke Topole i Subotice, upotrebom AgroLIFE softvera, sada imaju mogućnost da se, uz pomoć najsavremenijih meteo-stanica, informišu o vremenskim nepogodama, kao i pojavi bolesti i insekata koji prete njihovim usevima.

APEL za pomoć! Pomozimo našem maratoncu Čupiki!

Jožef Čuport je maratonac iz Kule koji živi sam sa rođenim bratom. Obojica su bolesni i žive od Jožefove socijalne pomoći od 10.500 dinara.

Poslovni adresar