Oprema potrebna za obavljanje poljoprivrednih poslova

Poljoprivreda, kao ključna industrija koja pruža hranu i resurse za globalnu populaciju, zahteva raznovrsnu i specijalizovanu opremu kako bi se postigli visoki nivoi produktivnosti i efikasnosti.

Saveti za jednostavnu i bezbednu kupovinu stana u Beogradu

Kupovina stana je značajna finansijska i životna odluka. Uključuje složen proces koji zahteva pažljivo razmatranje i temeljno istraživanje kako bi se obezbedila glatka i sigurna transakcija.

Koje cveće se najviše prodaje u Srbiji?

Cveće ima posebno mesto u srcima ljudi širom Srbije i često se koristi za izražavanje ljubavi, radosti, tuge ili zahvalnosti.

ODŽACI – 14.-21. SEPTEMBAR – „NEDELjA SOLIDARNOSTI“; 14.SEPTEMBAR – 17. OKTOBAR – „MESEC SOLIDARNOSTI“

Mesec septembar obiluje aktivnostima koje realizuje organizacija Crvenog krsta. Tradicionalno, uspešno realizujemo akciju „Bezbednost dece u saobraćaju“. Pred nama je nedelja solidarnosti i mesec solidarnosti i tada prvi princip naše organizacije – HUMANOST, dolazi do potpunog izražaja.

„Sportske igre mladih“ i ove godine na najvišem nivou, zapaženi takmičari iz Kule i...

„Dunav osiguranje Sportske igre mladih“ su takmičenje regionalnog karaktera i osnovni cilj nije samo razvijanje takmičarskog duha, već i duha tolerancije i fer pleja među decom.

Udruženje „1000za1000“ organizovalo humanitarno veče na bazenu u Kuli

Humanitarno udruženje „1000za1000“ organizovalo je humanitarno veče na bazenu Sportskog centra u Kuli. Nakon pozdravnih reči predsednice udruženja, Mirjane Tomišić i predsednika opštine Kula, Damjana Miljanića, usledila je ceremonija dodele zahvalnica pojedincima i kolektivima koji su dali svoj doprinos radu udruženja.

Krstarenje Mediteranom – letovanje kao vremeplov i opuštanje

Želite odmor koji je više od izležavanja na plaži i jurenja dobrog mesta pod suncobranom?

Preobrazite svoju terasu: 10 kreativnih ideja za zadivljujuću oazu na otvorenom

Terasa je više od otvorenog prostora u stanu ili kući - to je miran beg od užurbanosti svakodnevnog života.

KUD „Srbija“ vrši upis novih članova

Kulturno – umetničko društvo „Srbija“ iz Kule saopštilo je da je u toku upis novih članova svih uzrasta. Probe se održavaju u Omladinskom domu, u Ulici Đure Strugara 54, utorkom i četvrtkom od 18 časova.

VRBAS – Izložba radova nastalih na Likovnoj koloniji „Lovćenački koloriti“ 14 akademskih slikara

U Galeriji Kulturnog centra Vrbasa, u četvrtak 31. avgusta, biće otvorena izložba odabranih radova nastalih na Likovnoj koloniji „Lovćenački koloriti" 14 akademskih slikara iz Crne Gore, Srbije, Francuske i Śeverne Makedonije.

Održani izbori za Savet MZ Donji Grad

Održani su izbori za Savet Mesne zajednice Donji Grad, a birači su svoje pravo glasa mogli da iskoriste na pet biračkih mesta Biralo se 11 članova, koliko je i kandidata bilo na glasačkom listiću. Mandat Saveta traje četiri godine,a prema nezvaničnim rezultatima, podaci su sledeći: pravo glasa imalo je 4887 birača, od čega je svoje biračko pravo iskoristilo 1613 njih ili, u procentima, 33,01%.. Broj nevažećih glasova iznosi 9. Kada je reč o broju glasova za kandidate na glasačkom listiću, redosled glasi: Dragana Durković 1223, Aleksandar Mosorka 1221, Žolt Goga 1199, Saša Goločorbin 1153, Maćaš Selinger 1139, Zoltan Gonczlik 1128, Melinda Burić-Balint 1122, Predrag Zorić 1083, Žuvani Horn 1082, Mirjana Leđenac 1078 i Milenko Latinkin 1049 glasova.

Raspisan Konkurs za regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola

Odeljenje za društvene delatnosti Opštinskeuprave Kula raspisalo je Konkurs za ostvarivanje prava na regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola.

DANAS KREĆE PRIJAVA ZA POMOĆ DECI DO 16 GODINA! Potrebno uneti TRI podatka, evo...

Prijava majki za jednokratnu pomoć države od po 10.000 dinara za svako dete do 16 godina počela je u ponoć, a odvija se elektronski na portalu Uprave za trezor, na OVOJ adresi.

Nekoliko poklona koji će oduševiti svakog muškarca

Ako želite da ostavite poseban utisak na muškarca u svom životu, pokloni su jedan od najefektivnijih načina da to postignete.

Darija Omerović iz Kule prvoplasirana na međunarodnom turniru u šahu

U Tornjošu je održan međunarodni šahovski turnir na kojem je učešće uzeo i šahovski klub „Hajduk“ iz ​Kule. Nastupalo je osam njihovih takmičara, a osvojena je jedna zlatna medalja. Naime, Darija Omerović, šahistkinja „Hajduka“ osvojila je prvo mesto u konkurenciji do četvrtog razreda. Ovo je samo jedan u nizu ovogodišnjih uspeha kluba koji broji nekoliko desetina najmlađih takmičara i koji su, nesumnjivo, svetla šahovska budućnost u opštini Kula.

Sećanje na pisca Kornela Sentelekija 20. avgusta u Sivcu

U nedelju, 20. avgusta, u Sivcu će biti održana manifestacija u sećanje na pisca, pesnika, prozaistu, dramskog pisca, prevodioca i književnog, likovnog i pozorišnog kritičara, Kornela Sentelekija.

Poslovni adresar