Naslovna Ključne reči Nacionalne zajednice

Ključna reč: Nacionalne zajednice

KUD „Sirmai Karolj“ Vrbas organizuje svečanost u čast novog hleba

VRBAS - Kulturno-umetničko društvo "Sirmai Karolj" iz Vrbasa oranizovaće u subotu 27. jula svečanost u čast novog hleba, festival mađarske kuhinje i tradicije kod vrbaskog platana.

(FOTO) CKPD „Nikola I“ proslavilo Dan državnosti Crne Gore

VRBAS - Crnogorsko kulturno-prosvjetno društvo "Nikola I" iz Vrbasa je u četvrtak uveče svečanim koktelom u predivnom ambijentu crvenog salona CFK obeležilo 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.

Manifestacija „Kucurska žetva“ ove godine slavi četiri decenije

KUCURA - U Kucuri je održan sastanak Organizacionog odbora "Kucurske žetve" koja će se ove godine održati u petak i subotu, 12. i 13. jula.

Počinje 58. Festival rusinske kulture „Crvena ruža“

RUSKI KRSTUR - Ovogodišnji, 58. Festival rusinske kulture "Crvena ruža" počinje 28. juna, a gosti će moći da uživaju u tradicionalnom programu i pratećim manifestacijama.

Festival ukrajinske kulture „Kalina“ za vikend u Vrbasu

VRBAS - U Vrbasu će se u subotu i nedelju, 15. i 16. juna, održati 16. Festival ukrajinske kulture "Kalina".

Danas se obeležava Nacionalni praznik Rusina u Srbiji

RUSKI KRSTUR - Danas se obeležava Nacionalni praznik Rusina u Srbiji kao sećanje na dan kada je 1751. godine savetnik carice Marije Terezije i administrator Kraljevsko-državnog Bačkog distrikta u Somboru Franc Jozef de Redl potpisao Ugovor o naseljavanju 200 grkokatoličkih rusinskih porodica na tadašnju pustaru Veliki Krstur.

U nedelju proslava Dana Rusina u Vrbasu

VRBAS - U sali Kulturno-prosvetnog društva "Karpati" u Vrbasu će u nedelju, 13. januara, od 18:00 časova biti održan program kojim će se obeležiti Nacionalni praznik Rusina.

Objavljen program centralne proslave Nacionalnog praznika Rusina u Srbiji

RUSKI KRSTUR - U Ruskom Krsturu će u subotu, 19. januara biti održana centralna svečanost povodom obeležavanja Nacionalnog praznika Rusina u Srbiji.

Konstituisan Nacionalni savet Rusina u novom sazivu

RUSKI KRSTUR / KUCURA - U Domu kulture u Ruskom Krsturu održana je konstitutivna sednica novog saziva Nacionalnog saveta Rusina.

U Kuli se u subotu održava 8. Festival ukrajinskog dečjeg stvaralaštva Veselka

KULA - U Kuli će u subotu, 10. novembra biti održan osmi Festival ukrajinskog dečjeg stvaralaštva pod nazivom "Veselka".

Počinje 25. Kulturna manifestacija „Kosteljnikova jesen“

RUSKI KRSTUR / KUCURA / KULA - U Ruskom Krsturu, Kucuri, Kuli i Đurđevu će od 9. do 17. novembra biti održana 25. Kulturna manifestacija "Kosteljnikova jesen", čime će se obeležiti 70 godina od smrti Havrijila Kosteljnika, prvog značajnog rusinskog pisca i lingviste sa teritorije Vojvodine.

Republička izborna komisija objavila preliminarne rezultate izbora za nacionalne savete

SRBIJA - Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević održao je Prvu redovnu konferenciju za novinare na kojoj je predstavio privremene rezultate izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, koji su održani 4. novembra 2018. godine.

Nezvanični rezultati izbora za Nacionalni savet Rusina

RUSKI KRSTUR / KUCURA / VRBAS - U nedelju su pripadnici 18 nacionalnih zajednica imali priliku da biraju svoje nacionalne savete na neposrednim izborima, dok su četiri zajednice svoje predstavnike birali na elektorskoj skupštini.

Poslovni adresar