NE POBEĐUJE SILA, NEGO UM I TEHNIKA! Nikola Joksović iz Sivca, jedan je od...

DEVET mečeva - osam pobeda, a poslednja spektakularna! To je dosadašnji skor Nikole Joksovića (27), jednog od najperspektivnijih MMA boraca na Balkanu.

Počeo turnir u odbojci na pesku na terenima SRC „Vašarište“

Prvi po redu turnir u odbojci na pesku počeo je na terenima Sportsko-rekreativnog centra „Vašarište“ u Kuli. Ekipe su formirane po miks formatu i čine ih dva momka i jedna devojka, a sistem takmičenja je po grupama, nakon čega sledi eliminaciona faza. Predsednik Odbojkaškog kluba „Hajduk“, koji je i organizator turnira, Milorad Lazić istakao je da ne sumnja da će turnir opravdati očekivanja i smatra da će on imati i tradicionalan karakter:

Završen 2. memorijalni turnir „Boban Damjanović“

Na igralištu fudbalskog kluba „Polet“ u Sivcu održan je drugi po redu memorijalni turnir u fudbalu „Boban Damjanović“. Turnir je otvorio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je poželeo svim učesnicima fer i korektno nadmetanje. Ova manifestacija ispunila je očekivanja, kako takmičara tako i publike, a Željko Varagić, predsednik fudbalskog kluba „Polet“, koji je organizator turnira, istakao je da je sve proteklo u fer i sportskom duhu i da očekuje da će sledeće godine turnir biti na još većem nivou:

Mladi rukometaši na prijemu kod predsednika opštine

Rukometni reprezentativci Srbije u kategoriji do 20 godina, Branko Predović i Marko Tasić, dočekani su kod predsednika opštine Kula. Rukometaši su bili deo državnog tima koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu koje je održano u Portugaliji. Nagrada za najboljeg defanzivca turnira otišla je u ruke Marka Tasića, koji je istakao da se i nije nadao ovoj nagradi, ali da svakako to imponuje:

Probuđeni div iz srca Bačke

Kada se kaže Kula, sigurno je to da je jedna od prvih asocijacija Hajduk. Klub sa višedecenijskim superligaškim iskustvom, kao i sa iskustvom igranja u Evropi, prestao je da postoji 2013. godine. Šok i neverica među ljubiteljima fudbala i „ponosa ravnice“ preovladao je, a skepticizam da više ništa neće biti kao pre nije jenjavao. Ipak, par godina kasnije neki novi „Hajduk“ se pojavio, ali obitavanje u područnom rangu nije zadovoljilo fudbalske apetite. Nedostatak ideje, volje, kao i nepostojanje neke konkretne energije, učinili su da „Hajduk“ bude zabetoniran u, najviše, petom rangu.

Memorijalni turnir “Boban Damjanović” počinje u subotu

Turnir u fudbalu „Boban Damjanović“ počinje u subotu, 30. jula, na stadionu FK „Polet“ u Sivcu. Na turniru nastupaju dečaci rođeni 2013. godine, a pored ekipe domaćina, nastupiće još i „Crvena Zvezda“, „Partizan“, novosadska „Vojvodina“, „TSC“ iz Bačke Topole i mnogi drugi. Kada je o fudbalskim kolektivima iz naše opštine reč, nastupiće „Hajduk“ i „Crvenka“. Takmičarski deo počinje u 9 časova, a ulaz je besplatan.

KULA – Mihajlu Krnajcu 5. mesto na Svetskoj Ligi Mladih

U periodu od 01. jula do 03. jula 2022. godine u hrvatskom gradu Poreču je održano prestižno međunarodno takmičenje "Svetska Liga Mladih" na kome je nastupio i takmičar Karate kluba "Hajduk" Krnajac Mihajlo u kategoriji kadeti (-57kg). S obzirom da se radi o jednom od najkvalitetnijih turnira gde nastupaju samo nacionalne selekcije iz celog sveta, Mihajlo je bio pozvan od strane selektora kao kadetski reprezentativac Srbije.

Članovi uprave KK „Hajduk“ na prijemu kod predsednika opštine

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, upriličio je prijem za članove uprave košarkaškog kluba „Hajduk“ iz Kule.

Održan turnir u basketu: „Detelinara“ pobednik

U dvorištu osnovne škole „Isa Bajić“ u Kuli održan je turnir u basketu 3 na 3. Ovaj, treći po redu, turnir posetio je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je rekao šta se sve desilo od manifestacija u prethodnom periodu, a takođe je i najavio predstojeće događaje:„Ovo je jedna od manifestacija za koju smo se trudili, u prethodnim mesecima, da adekvatno podržimo.

Obraćanje FK „Kula“

Fudbalski klub „Kula“ je sezonu u Somborskoj međuopštinskoj ligi završio na trećem mestu, a jedan od razloga što je to tako bilo je i oduzimanje već osvojenih bodova, pa se, tim povodom ovaj fudbalski klub javnosti obratio saopštenjem u kojem se kaže:

KULA – 13. TRKA PRIJATELJSTVA

Jedno od događanja po kojima je grad Kula prepoznatljiv je tradicionalna „Trka prijateljstva“. U subotu će, trinaesti put, Atletski klub „Hajduk Maraton tim“ prirediti pravi atletski hepening i svojim sugrađanima, ali i svim drugim ljuboteljima atletike darivati trinaestu po redu „Trku prijateljstva“, manifestaciju koja je Kulu definitivno učvrstila na atletsku mapu ne samo Srbije, već i regiona.

Revija lepih poteza i kvalitetnog fudbala na stadionu u Kuli

Na stadionu „Milan Sredanović“ u Kuli odigrana je prijateljska utakmica veteranskih selekcija „Hajduka 1912“ i „Radničkog“ iz Vranja. Ova utakmica je bila uzvratnog karaktera, pošto je prvi meč odigran u Vranju. Za ekipu gostiju nastupili su: Asanović, Demirović, Mamutović, Bekiri, Ajnur Ajetović, Kasemović, Zekić, Stajić, Elezović, Kurtiši, Jašarević, Nemanja Osmanović, Ajredinović, Aleks Ajetović, Azirović, Milorad Popović, Stevan Popović i igračka legenda, kako „Radničkog“ , tako i „Hajduka“: Dejan Osmanović.

„Kula S“ dvostruki šampion u Kaloči

Na memorijalnom turniru „Ištvan Lakatoš“ , koji je održan u mađarskom gradu Kaloči, škola fudbala „Kula S“ osvojila je šampionski pehar u kategorijama dece rođene 2010. i 2011. godine. Osim toga, dva igrača ove škole fudbala su u prvom timu turnira: Momčilo Grmuša u kategoriji dece rođene 2010. godine i Dušan Bataković, u godinu dana mlađoj kategoriji. Trener ekipe, Saša Goločorbin, izrazio je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima i istakao da je veoma ponosan na svoje dečake koji su pokazali borbenost i timsko zajedništvo.

Plivači PK „Hajduk“ Kula i PK “Bjelica” šampioni Vojvodine

Na otvorenom prvenstvu Vojvodine u plivanju koje je održano u Subotici u nedelju 5. juna 2022. Plivački klub "Hajduk" iz Kule postao je prvak Vojvodine u seniorskoj konkurenciji u štafeti 4x100m kraul. Članovi štafete bili su Stefan Đekić, Nikola Đekić, Milan Mrkić, Jovan Krajinović. Pk "Bjelica" je takođe bio veoma uspešan, osvojio je dve medalje. Marija Krajinović, takođe plivačica iz Kule postala je prvak Vojvodine na 50m leđa i viceprvak na 100m leđa. Svi ovi plivači iz PK "Hajduk" kao i veliki broj Kuljana pliva za PK "Bjelica" i godinama unazad ređaju izvanredne rezultate na prvenstvu Vojvodine i Srbije kao i na međunarodnim takmičenjima iako nemaju bazen.

KK „Hajduk“ – Mrdak i Đisalov vicešampioni Balkana, Krnajac pozvan na Evropski Šampionat

U Beogradu (03.-05.06.2022.) je održan Balkanski Šampionat za decu na kom je nastupilo čak 11 takmičara iz Karate kluba "Hajduk". Na šampionatu je nastupilo ukupno oko 1.300 takmičara iz 9 zemalja i to: Grčke, Rumunije, Slovenije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Severne Makedonije, Albanije i Srbije. Naši takmičari su ostvarili fenomenalne rezultate osvojivši 2 srebrne medalje. Osvajači medalja su Mrdak Miljan (pioniri 2012. -35kg) i Đisalov Marko (pioniri 2012. -30kg).

Turnir u basketu na terenima OŠ Isa Bajić

Na terenima OŠ ''Isa Bajić'' u nedelju, 19. juna, održaće se turnir u basketu 3 na 3. Kotizacija iznosi 5 hiljada dinara, a nagrade iznose 100 hiljada dinara za prvo mesto i 20 hiljada dinara za drugo mesto. Prijave su moguće do 17. juna na broj telefona: 065/528-26-80. Pokrovitelji turnira su Opština Kula, sportska kladionica Maksbet i Dunav osiguranje.

Poslovni adresar