DRUGI HUMANITARNI turnir u „Maloj školi“ u basketu 3×3

Vrbaški trening centar, Humani Vrbas i udruženje osmeh u subotu i nedelju 3,4 juna organizuje DRUGI HUMANITARNI turnir u "Maloj školi" u basketu 3x3. Pored turnira igraće se i bogata tombola od 70 nagrada vrednosti od 2000 do 30.000din.

U Kuli održane „Sportske igre mladih“

Paljenjem plamena prijateljstva počele su „Dunav osiguranje Sportske igre mladih“. Za razliku od prošle godine, kada je čitava manifestacija održana u dvorištu Osnovne škole „Isa Bajić“, ove godine program je, sa izuzetkom basketa 3 na 3, održan na stadionu „Milan Sredanović“.

Održana karting trka „Nagrada Kule 1“

Sportski vikend u opštini Kula bio je veoma bogat, te je tako i karting bio takmičarski zastupljen.

Kula je bila domaćin jednog od najvećih regionalnih takmičenja u Brazilskoj Džiu Džici

U nedelju, 28. Maja 2023. Kula je bila domaćin jednog od najvećih regionalnih takmičenja u Brazilskoj Džiu Džici u disciplini Kimono- Stronghold Jiu Jitsu Series.

Odbojkaški savez Srbije testirao 30 najtalentovanijih učenika iz Opštine Vrbas

Odbojkaški savez Srbije je potpisao ugovor sa trojicom profesora fizičkog vaspitanja Milošem Bjelicom, Velimirom Miličkovićem i Milanom Ivanićem iz osnovnih škola "Branko Radičević" iz Ravnog i Savinog Sela i "Jovan Jovanović Zmaj" iz Zmajeva. U projektu "Moj prvi smeč" besplatno trenira već par meseci oko 80 momaka iz Opštine Vrbas.

Veliki uspeh karatista Hajduka na Roda Kupu, Krnajac u Tunisu

U Nedelju (21.05.2023.) u Beogradu u sportskoj dvorani "Ranko Žeravica" održan je prestižni međunarodni tradicionalni turnir "Roda Kup 2023". Na turniru je nastupilo 1.200 takmičara iz Nemačke, Republike Kongo, Bugarske, Slovačke, Severne Makedonije, Crne Gore, BiH i Srbije. Karate klub "Hajduk" je nastupio sa čak 26 pojedinačnih nastupa i sa 6 ekipa i postignuti su sjajni rezultati. Osvojeno je ukupno 17 medalja od čega 3 zlatne, 5 srebrnih i 9 bronzanih.

Održan humanitarni turnir u basketu za Iliju Ljubišića

Na školskom terenu u Novoj Crvenki, u subotu, 21. maja 2023. godine, održan je humanitarni turnir u basketu 3 na 3 za Iliju Ljubišića pod sloganom ,,Humanitarni turnir za Iliju Ljubišića i njegovo bolje sutra”. Dan je bio lep, pa se samim tim odazvao veliki broj kako takmičara, tako i gledalaca, koji su podržali ovu akciju, kroz učešće ili kroz dobrovoljni prilog. U opštini Kula pokrenute su akcije za pomoć Iliji Ljubišiću, koji je posle nesrećnog slučaja na porodičnom izletu ostao nepokretan. Svi koji žele da pomognu da se Ilija izbori sa kvadriplegijom mogu svoje priloge da uplate na dinarski račun NLB Komercijalne banke 205-9001030898795-10, na ime Jelena Ljubišić.

Humanitarni turnir u Novoj Crvenki za Iliju Ljubišića

Na školskom terenu u Novoj Crvenki, 21. maja 2023. godine sa početkom od 10 časova biće održan humanitarni turnir u basketu 3 na 3 za Iliju Ljubišića pod sloganom “Humanitsrni turnir za Iliju Ljubišića i njegovo bolje sutra”.

Održan 4. memorijalni turnir „Milan Sredanović“ u Kuli

Na stadionu u Kuli održan je četvrti po redu memorijalni turnir u fudbalu za mlađe kategorije „Milan Sredanović“. Turnir je okupio mališane iz čitave Srbije, a ovo izdanje će ostati upamćeno iz dva razloga: prvo odličje „Hajduka“ ikada na turniru i suverena dominacija novosadske „Vojvodine“ i titula u sve četiri kategorije. Na turniru su učestvovala deca rođena 2011, 2012, 2013 i 2014 godine, a bilans onih najboljih je sledeći: u generaciji 2011, treći je „Hajduk 1912“, druga „Akademija fudbala Sombor“, dok je prvo mesto, kao što je i napomenuto, pripalo „Vojvodini“.

KARATISTI CRVENKE NA TURNIRU „KUP MLADOST 2023“ U PANČEVU 14.05.2023. GODINE

U nedelju 14. MAJA 2023. godine u Pančevu (Sportska hala “Strelište”) u organizaciji Karate kluba „Mladost“ Pančevo i Karate saveza Vojvodine je održan međunarodni turnir: „Kup mladost 2023“.

MASTER T&M iz Kule – 3 medalje sa prvenstva Srbije

U organizaciji Karate Unije Srbije 14. maja 2023. godine u Osečini se održalo 25. prvenstvo Srbije. Na ovom takmičenju karate klub MASTER T&M iz Kule nastupio je sa 3 svoja takmičara u takmičarskoj disciplini KATE.

Fudbalski vikend spektakl: 4. Memorijalni turnir „Milan Sredanović“

Tradicionalni memorijalni turnir mlađih kategorija u fudbalu „Milan Sredanović“ održaće se četvrti put po redu u subotu, 13. i nedelju, 14. maja. Na teren stadiona u Kuli, istoimenog kao i turnir, istrčaće deca rođena 2011. 2012. 2013. i 2014. godine, a nastupiće renomirani fudbalski klubovi iz čitave Srbije. Neki od učesnika su: novosadska „Vojvodina“, „Rad“ iz Beograda, „Tekstilac“ iz Odžaka, „Spartak“ iz Subotice, „Dunav“ iz Bačke Palanke i mnogi drugi. Organizator turnira je fudbalski klub „Hajduk 1912“, uz podršku Opštine Kula i Sportskog saveza Srbije, a svoj doprinos u organizaciji turnira dali su i Sportski centar Kula, „Sigma“ Crvenka, Klub „Sinema“ Kula, „Keš end keri“ Kula, „Jafa“ Crvenka i Pixellot.

Obeležen Međunarodni dan fizičke aktivnosti u centru Kule

Dom zdravlja Kula, u saradnji sa opštinom Kula i mnogobrojnim pokroviteljima, organizovao je u parku u centru Kule obeležavanje Međunarodnog dana fizičke aktivnosti. Osim prikaza fizičkih vežbi i vežbi disanja, prisutni su mogli da vide i promociju mlađih kategorija sportskih kolektiva, a takođe su mogli da izmere i procenat vitamina i minerala u svom organizmu.

NOVE MEDALJE KARATISTA CRVENKE NA TROFEJU SRBIJE – DUNAV KUPU U BEOČINU 07.05.2023. GODINE

U nedelju 7. MAJA 2023. godine u Beočinu u organizaciji Karate federacije Srbije i Karate saveza Vojvodine za mlađe kategorije je održan tradicionalni međunarodni i selektivni turnir za članove Reprezentacije:Trofej Srbije – Dunav kup.

Juniori Hajduka šampioni Kupa Srbije, Krnajcu dve titule

U subotu (06.05.2023.) u Beočinu je održan Kup Srbije za kadete, juniore i seniore, a u nedelju (07.05.2023.) takođe u Beočinu je održan tradicionalni međunarodni turnir "Dunav Kup". Karate klub "Hajduk" je na oba takmičenja uzeo učešće sa ukupno 33 pojedinačna nastupa i 7 ekipnih i postignuti su fantastični rezultati oba dana.

Prvi Reli Kros „Nagrada Kule 2023“ ispunio sva očekivanja

Na platou „Kulatransa“ u Kuli viđen je nesvakidašnji spektakl za sve ljubitelje adrenalina i brze vožnje.

Poslovni adresar