Veliki odziv na preventivne preglede štitne žlezde, u nedelju novi pregledi u Kuli

Preventivni pregledi štitne žlezde, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, Ministarstva zdravlja, Doma zdravlja Kula i Udruženja ,,Heroine'', održani su juče u Kuli i tom prilikom pregledano je 111 žena. Pregledi se nastavljaju u Sivcu, pa će tako žene moći da se pregledaju danas između 13.30 i 18.30 časova.

Održana godišnja skupština Opštinske organizacije invalida rada Kula

Redovna godišnja skupština Opštinske organizacije invalida rada Kula održana je danas u Mesnoj zajednici Gornji grad.

Rekonstrukcija Velikog parka u Kuli tema aktuelne diskusije

U poslednjem medijskom obraćanju predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić, rekao je da će Veliki park u centru Kule biti proširen i da će u posao oko zamene bolesnog drveća biti uključeni eminentni stručnjaci, uz saglasnost lokalne samouprave, komunalnog preduzeća ali i nevladinih organizacija.

Večeras u Kuli svečano otvaranje 65. Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije

65. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije počinje večeras i trajaće do subote, 22. juna.

Mesno udruženje penzionera Kula proslavilo Spasovdan

Članovi Mesnog udruženja penzionera Kula upriličili su tradicionalnu proslavu svog Udruženja, Spasovdan.

Dodeljeno još 155 kuća u selima, 5 u opštini Kula

U Palati Srbija dodeljeno je još 155 kuća sa okućnicom u selima širom Srbije. Ovoga puta useljavaju se kuće u selima 49 lokalnih samouprava, gde prednjače Sombor na severu i Vladičin Han, Surdilica i Merošina na jugu.

Vremenska prognoza i biometeorološka prognoza za petak, 14. jun

Danas u Kuli uglavnom sunčano. Maksimalna dnevna temperatura 25 stepeni, vlažnost vazduha 54 procenta, vazdušni pritisak 1016 milibara, a duva severozapadni vetar brzinom od 2 metra u sekundi.

Sutra kraj školske godine za osnovce, sledeće nedelje polaganje završnog ispita

Za đake osnovnih škola na teritoriji Srbije školska 2023/2024. godina završava se sutra, 14. juna, a u školske klupe vratiće se nakon letnjeg raspusta, 2. septembra.

PU Sombor: Na području opštine Kula evidentirane dve saobraćajne nezgode

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba poginula, a šest je lakše povređeno. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je osam vozača, zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci tri, a zbog nasilničke vožnje dva vozača.

Vremenska prognoza i biometeorološka prognoza za četvrtak, 13. jun

Danas u Kuli oblačno sa pljuskovima u popodnevnim časovima. Maksimalna dnevna temperatura 20 stepeni, vlažnost vazduha 79 procenata, vazdušni pritisak 1015 milibara, a duva zapadni vetar brzinom od 2 metra u sekundi.

U toku akcija prikupljanja stare hartije i udžbenika za pomoć Stefanu

Osnovna škole ,,Petefi brigada'' u Kuli pokrenula je akciju sakupljanja stare hartije, kartona i nepotrebnih udžbenika kako bi novac usmerili u humanitarne svrhe, ovoga puta za pomoć učeniku njihove škole, Stefanu Šafariku kojem je otkriven tumor na mozgu.

Vremenska prognoza i biometeorološka prognoza za sredu, 12. jun

Danas u Kuli uglavnom oblačno sa povremenom kišom. Maksimalna dnevna temperatura 20 stepeni, vlažnost vazduha 86 procenata, vazdušni pritisak 1013 milibara, a duva istočni vetar brzinom od 1 metar u sekundi.

Besplatna kontrola plodnosti poljoprivrednog zemljišta

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Vrbas obaveštava poljoprivredne proizvođače da će u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede vršiti kontrolu plodnosti poljoprivrednog zemljišta – besplatna NPK agrohemijska analiza zemljišta, sa davanjem preporuka za upotrebu mineralnog đubriva, nakon žetve strnih žita i jarih useva.

Preventivni pregledi štitne žlezde u četvrtak u Kuli i u petak u Sivcu

U četvrtak, 13. juna, u periodu od 13.30 do 18.30 časova u Kuli, na platou ispred Pošte, sprovešće se preventivni ultrazvučni pregledi štitne žlezde pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, Ministarstva zdravlja i Doma zdravlja Kula. Zakazivanje je od 12.30 do 13 časova, uz podelu brojeva prema satnici.

Vremenska prognoza i biometeorološka prognoza za utorak, 11. jun

Danas u Kuli uglavnom oblačno sa povremenom kišom. Maksimalna dnevna temperatura 25 stepeni, vlažnost vazduha 73 procenta, vazdušni pritisak 1007 milibara, a duva severozapadni vetar brzinom od 3 metra u sekundi.

UKLONjEN NELEGALNO LAGEROVAN OTPAD U KUCURI I VRBASU

Na osnovu rešenja Odeljenja za inspekcijske poslove OU Vrbas, očišćene su deponije građevisnkog materijala u Kucuri i Vrbasu. Zabranjeno je deponovanje otpada na svim smetlištima u opštini Vrbas, osim na Gradskoj deponiji koja se nalazi na Srbobranskom putu.

Poslovni adresar