Sutra počinje jesen

Jesen 2023. dolazi u subotu pre podne, 23. septembra, u 8.50 po srednjoevropskom vremenu, i trajaće do 22. decembra do 4.27, kada počinje zima.

Cene goriva u narednih nedelju dana ostaju nepromenjene

Cene benzina i dizela ostaće nepromenjene u narednih nedelju dana.

Održana manifestacija „LAGDANI 2023“

Treća po redu manifestacija „LAGDANI 2023“ održana je na platou kluba „Sinema“ u Kuli. Cilj ove manifestacije jeste promocija lider principa i lokalnih akcionih grupa u Srbiji.

U vrtićima u okviru Predškolske ustanove ,,Bambi“ obeležena Evropska nedelja mobilnosti

Evropska nedelja mobilnosti, tokom koje su deca u vrtićima u okviru Predškolske ustanove ,,Bambi'' imala razne aktivnosti, okončava se danas, a u Kruščiću su deca, u društvu vaspitača i roditelja, na improvizovanom poligonu u školskom dvorištu, vozila bicikle i trotinete i tako ukazala na značaj ljudskog zdravlja i očuvanja ekologije.

Vremenska prognoza i biometeorološka prognoza za petak, 22. septembar

Danas u Kuli delimično oblačno. Maksimalna dnevna temperatura 33 stepena, vlažnost vazduha 44 procenta, vazdušni pritisak 1010 milibara, a duva južni vetar brzinom od 4 metra u sekundi.

Isplata redovne i privremene novčane naknade za avgust

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Banke Poštanska štedionica isplatiti redovnu i privremenu novčanu naknadu za mesec avgust 2023. godine.

Vremenska prognoza i biometeorološka prognoza za četvrtak, 21. septembar

Danas u Kuli uglavnom oblačno, sa slabom kišom u popodnevnim časovima. Maksimalna dnevna temperatura 31 stepen, vlažnost vazduha 47 procenata, vazdušni pritisak 1014 milibara, a duva južni vetar brzinom od 3 metra u sekundi.

Danas je Mala Gospojina

Srpska pravoslavna crkva slavi Rođenje Presvete Bogorodice, praznik u narodu poznat kao Mala Gospojina.

Predstava ,,Voz“, Doma kulture Sivac, odigrana u Kovilju

Na poziv i u organizaciji Kulturnog centra iz Kovilja, Dramska sekcija ,,Velimir Sandić-Veljko", Doma kulture Sivac, odigrala je predstavu ,,Voz" koju je još davne 1996. godine režirao Vladimir Ris.

Održana 11. sednica Skupštine opštine Kula: budžet stabilan sa izvesnim suficitom

Prva tačka 11. sednice Skupštine opštine Kula bio je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Kula za period od 1.januara do 30. juna tekuće godine i nju je obrazložio rukovodilac Odeljenja za finansije i privredu, Zoran Vignjević.

PU u Somboru: Na području opštine Kula evidentirane dve saobraćajne nezgode

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo teške i šest lica lake telesne povrede.

Vremenska prognoza i biometeorološka prognoza za sredu, 20. septembar

Danas u Kuli sunčano. Maksimalna dnevna temperatura 30 stepeni, vlažnost vazduha 47 procenata, vazdušni pritisak 1017 milibara, a duva istočni vetar brzinom od 3 metra u sekundi.

Srebrna medalja za DSRI Kula na Prvenstvu Srbije u pikadu

Na Prvenstvu Srbije u pikadu za osobe sa invaliditetom učešće je uzelo i Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Kula.

U nedelju prva Štraparijada u Sivcu

Udruženje ljubitelja i uzgajivača konja ,,Crna dama'' najavljuje prvu Štraparijadu koja se održava u Sivcu, na sivačkom Hipodromu, u nedelju, 24. septembra.

Dom kulture Sivac upisuje decu u školicu folklora

Dom kulture Sivac poziva decu da kroz igru, pesmu i druženje zajedno sačuvaju tradiciju našeg naroda. Upis u školicu folklora traje do 30. septembra, a upis možete izvršiti u prostorijama Doma kulture svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Tretmani protiv komaraca iz vazduha i sa zemlje

Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opština Apatin, Sremski Karlovci, Senta, Bački Petrovac, Vrbas, Temerin i Kula biće izvedeni u periodu od 21. septembra do 6. oktobra, u prvom terminu sa povoljnim meteo uslovima, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“. Kako se navodi, tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje jedan dan.

Poslovni adresar