Krizni Štab odlučio: NEMA POPUŠTANJA MERA, povratak u škole od ponedeljka

Završeno je zasedanje Kriznog štaba u Palati "Srbija" na kom se odlučivalo hoće li biti popuštanja mera i potvrđivala odluka o tome da đaci od ponedeljka mogu u škole.

Zaseda Krizni štab – Da li nam sledi popuštanje mera?

Epidemijska situacija je bolja nego pre deset dana, a na današnjoj sednici Kriznog štaba analizira se aktuelna situacija. U Srbiji je do sada koronavirus potvrđen kod 654.870‬ ljudi, a od posledica zaraze preminula je 5.881 osoba. Na bolničkom lečenju se nalazi 7.341 pacijent, od kojih je 259 na respiratoru, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

Evropska banka za obnovu kreditira razvoj zelenih tehnologija u Srbiji

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je ugovor o kreditnoj liniji od 20 miliona evra sa UniCredit Leasing Srbija za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća .

Podnošenje zahteva za subvencije po košnici pčela

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstvo poljoprivrede objavila je da je 15. aprila počelo podnošenje zahteva pčelara za podsticaje po košnici.

Apel za podršku programa dobrovoljnog davanja krvi

Ministarstvo zdravlja, Crveni krst Srbije i Stalna konferencija gradova i opština upućuje apel za podršku programu dobrovoljnog davanja krvi.

Minimalno smanjenje broja zaraženih u Zapadnobačkom okrugu

U Srbiji je do sada koronavirus potvrđen kod 651.899 ljudi, a od posledica zaraze preminulo je 5.846 osoba. U bolnicama je više od 7.500 pacijenata, a na respiratorima njih 247.

Kada se možemo prijaviti za prvih 30 evra?

Svi punoletni građani Republike Srbije imaju pravo na isplatu novčane pomoći u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, koja će biti isplaćena u maju i novembru.

Podsticaji u organskoj biljnoj proizvodnji i ove godine 26.000 dinara po hektaru

Ministarstvo poljoprivrede usvojilo je Uredbu o izmenama Uredbe o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini koja se odnosi na organsku biljnu proizvodnju. Ovom uredbom nominalni iznos podsticaja i u ovoj godini iznosiće 26.000 dinara po hektaru.

Zaključak Štaba u vezi “Prolećne pijace cveća”

Na osnovu proglašene vanredne situacije u opštini Kula u cilju organizovanja Prolećne pijace cveća 16.04.2021. i 17.04.2021. godine u ulici Josipa Kramera (od prodajnog objekta Rodić do mosta Velikog bačkog kanala), a u vezi prodaje cveća, komadant Štaba za vanredne situacije opštine Kula na vanrednoj telefonskoj sednici od 13.04.2021. godine doneo je Zaključak da se omogući postavljanje tezgi i prodaja i u tu svrhu definisao:

Korona nastavlja sa mutacijama – Šta znamo o BRAZILSKOM soju?

Mediji stalno šire vesti o novim, navodno još opasnijim sojevima virusa. Koliko je opasan mutant P.1? Pojavio se u januaru u Brazilu, a međuvremenu je stigao i do Evrope.

ODŽACI – JKP “Usluga” obezbedilo novu kombinovanu mašinu

JKP "Usluga" obezbedilo je novu kombinovanu mašinu.

Ministarstvo poljoprivrede opredelilo 222 milona dinara za uređenje poljoprivrednog zemljišta

Uprava za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede raspisala je konkurs za raspodelu sredstava za izvođenje radova na uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta u 2021. godini, za čega je opredeljeno ukupno 222 miliona dinara dinara.

KULA – Produžava se rok za podnošenje prijava za upis u PU “Bambi”

Obaveštavamo roditelje da se rok za podnošenje prijava za upis u vrtić produžava do 04.05.2021. godine.

Broj zaraženih u padu

I pored pada broja novozaraženih u Srbiji lekari apeluju na građane da se i dalje pridržavaju svih mera jer se na lečenju u bolnicama širom zemlje nalazi čak 7.809 pacijenata obolelih od kovida-19.

Na području opštine Kula evidentirana JEDNA saobraćajna nezgoda

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je 12 osoba zadobilo lake telesne povrede.

Grad Kikinda kroz 16 mera podrške poljoprivrednicima opredelio 15,2 miliona dinara

Grad Kikinda svake godine izdvaja značajna sredstva za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje. Ove godine iz gradskog budžeta opredeljeno je 15,2 miliona dinara za tu namenu. Javni pozivi za dodelu sredstava poljoprivrednicima za ukupno 16 mera podrške raspisani su 8. aprila.

Poslovni adresar