Snadbevanje prirodnim gasom u Kuli, uskoro i u ostalim naseljenim mestima

Nakon kratkotrajnog privremenog prekida u snadbevanju prirodnim gasom usled izmeštanja magistralnog gasovoda zbog izgradnje deonice brze pruge Novi Sad- Subotica kod Vrbasa u Kuli je snadbevanje počelo pre roka koji su naveli iz JP ''Srbijagas''. U ovom trenutku snadbevanje je počelo u naseljenom mestu Kula, dok se u drugim naseljenim mestima očekuje u vrlo kratkom periodu- s obzirom da procedura puštanja pritiska ide ovim redom, a da je prirodni gas već uveliko u mreži.

Sedmodnevni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha

Merenje stanja kvaliteta vazduha vršeno je u periodu od 26.01.2023 do 31.01.2023 godine. Rezultati merenja koja vrši Zavod za javno zdravlje iz Sombora pokazuju da su koncentracije suspendovanih čestica PM 10 izmerene u pomenutom periodu na lokaciji dečiji vrtić „Kolibri“ bile u okviru vrednosti propisanih Uredbom o uslovima za monitoring i zahtevima kvaliteta vazduha i Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o uslovima za monitoring i zahtevima kvaliteta vazduha. Monitoring kvaliteta vazduha u opštini Kula vrši se u skladu sa Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Kula u 2023. godini na koji je opština Kula dobila saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine.

Počela sa radom Škola za trudnice u kulskom Domu zdravlja

Kao što je i najavljavano proteklih nedelja, u Domu zdravlja u Kuli počela je sa radom Škola za trudnice. Imajući u vidu da je direktorka Doma zdravlja Kula, dr Vesna Tomić, lekar specijalista dermatovenerologije, ona je istakla najbitnije činjenice za trudnice sa aspekta sopstvene struke:

SAOPŠTENjE – Privremeni prekid u snadbevanju prirodnim gasom

Iz JP ''Srbijagas'' obaveštavaju javnost da će sutra, 07. februara 2023. godine u periodu od 10 do 22 časova doći do privremenog prekida u snadbevanju prirodnim gasom. Do prekida će doći usled izmeštanja magistralnog gasovoda zbog izgradnje deonice brze pruge Novi Sad- Subotica kod Vrbasa.

Ledeni dan i zubato sunce u Srbiji

I danas jak mraz i snežni nanosi. Jutarnja temperatura u nižim predelima od -12 do -5, najviša dnevna od -3 do 2 stepena.

„Čvarak fest“ sa rekordnim brojem učesnika, ispunjena sva očekivanja

Ovogodišnje izdanje gastronomske manifestacije „Čvarak fest“ i ovoga puta ispunilo je sva očekivanja takmičara, sudija i posetilaca. Ni jak vetar koji je uporno duvao čitavo vreme nije uspeo da pokvari sam koncept događaja, a nije manjkalo druženja, pozitivne energije i na kraju krajeva, dobrih čvaraka.

Raspisan Konkurs za regresiranje troškova prevoza studenata u međumesnom saobraćaju

Odeljenje društvenih delatnosti Opštinske uprave Kula raspisalo je Konkurs za regresiranje troškova prevoza studenata u međumesnom saobraćaju.

Održana promocija knjige „Ključevi dobra i zla“, autora Vuka Martinovića

U Domu kulture u Crvenki održana je promocija knjige „Ključevi dobra i zla“, Vuka Martinovića.

Održana 32. sednica Opštinskog veća

U okviru 32. sednice Opštinskog veća na dnevnom redu našle su se sledeće tačke: Predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Kula za 2023. godinu, Predlog Rešenja o dodeli sredstava za finansiranje podrške socijalnim preduzećima, preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za sprovođenje postupka dodele sredstava za finansiranje programa i projekata u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja, Predlog Rešenja o izmeni rešenja o imenovanju Komisije za realizaciju energetske sanacije, Predlog Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i Opštinskom pravobranilaštvu, dok je poslednja tačka bila rezervisana za pitanja i predloge.

Uručeni ugovori za sufinansiranje ugradnje solarnih panela

Ugradnja solarnih panela samo je jedna od mera koje opština Kula preduzima sa ciljem daljeg efikasnog sprovođenja energetske uštede i efikasnosti.

Počelo sa radom Savetovalište za najmlađe sugrađane

Kao što je i najavljivano, sa radom je počelo Savetovalište u okviru Doma zdravlja Kula. Glavni motiv pokretanja jedne ovakve priče jeste unapređenje zdravstvene zaštite dece, sa akcentom na podizanje nivoa zdravstvenih usluga za najmlađe u manjim sredinama. Savetovalište je najpre počelo sa radom u Ruskom Krsturu, a biće obuhvaćena sva naseljena mesta u bliskoj budućnosti.

Sezona Bunjevačkih prela u Vojvodini

Ovih dana širom Vojvodine održavaju se tradcionalna Bunjevačka prela. Nekada je bio običaj da se održavaju na salašima uz druženje uz muziku. Pre jednog i po veka održano je prvo javno „Veliko prelo” u organizaciji Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo” koje se i sada organizuje u Subotici kao i u Bajmoku.

Stočari Banata u Ministarstvu poljoprivrede dogovorili da podsticaji po muznom grlu budu 50.000 dinara

Proizvođači mleka iz Banata postigli su dogovor sa Ministarstvom poljoprivrede o kontrolisanom uvozu mleka manjeg kvaliteta, čime će, kako su naveli, biti oborena cena mleka domaćih kompanija – prerađivača, izjavio je nakon sastanka u Ministaarstvu poljoprivrede predsednik Udruženja poljoprivrednika iz Banata, Vukašin Baćina.

PKS uputila Vladi Srbije inicijativu za dozvolu izvoza mleka i putera

Privredna komora Srbije (PKS) uputila je inicijativu da se dozvoli izvoz mleka iz Srbije. Uredba o zabrani izvoza inače istekla je 1. febraura, a kako „Politika” nezvanično saznaje moguće je da će se već danas (četvrtak) ovo pitanje razamtrati na sednci Vlade Srbije.

PONESITE KIŠOBRAN, PADA TEMPERATURA! Do 9 stepeni danas, biće sve hladnije – Evo kakvo...

Danas će u Srbiji biti minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 3°C, a maksimalna od 6°C do 9°C.

SAOPŠTENjE O REZULTATIMA KONKURSA ZA DRUGU KNjIGU AUTORA MLAĐIH OD 35 GODINA U OKVIRU...

Somborski književni festival i Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ u Somboru u oktobru 2022. godine raspisali su konkurs za drugu knjigu autora do 35 godina. Prema propozicijama konkursa, rukopisi su slati pod šifrom. Konkurs je zaključen 31. decembra 2022. godine.

Poslovni adresar