Dragiša Đuričić Giša – Šetnja za Unu Vukanac

Prošlog meseca nas desetak šetača smo imali četiri promotivne šetnje akcije za pomoć maloj Unu Vukanac iz Crvenke. Pređeno je oko 220 km. Prošli smo Crvenku, Kruščić, Ruski Krstur, Kulu, Novu Crvenku, Panoniju, Sivac, Mali Stapar, Kljajićevu, Sombor, Bezdan i Bački Monoštor.

ODŽACI – Krizni štab doneo odluku o otvaranju bazena!

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Odžaci na sednici održanoj 12. avgusta 2020. godine doneo je odluku o otvaranju bazena.

Opština Kula uvodi NOVE MERE – postavljanje video nadzora!

Na snazi je potpuna obustava saobraćaja na delu ulice Maršala Tita u Kuli, zbog radova na pojačanom održavanju i saobraćaj je preusmeren na alternativne pravce. Opština Kula od ponedeljka, 17. avgusta uvodi nove mere u kontroli saobraćaja s obzirom na veliki broj saobraćajnih nezgoda prouzrokovanih nepoštovanjem saobraćajnih znakova i ograničenja brzine.

Krizni štab doneo NOVE MERE! Od DANAS novo radno vreme ugostiteljskih objekata

Štab za vanredne situacije opštine Kula, na telefonskoj sednici održanoj 13. avgusta 2020. godine doneo je odluku o novim merama vezanim za suzbijanje epidemije virusa Covid-19, koje se odnose na promenu radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Isplata posebne novčane naknade za jul

Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje sutra posebnu novčanu naknadu za jul.

ODŽACI – Uručene nagrade đacima generacije osnovnih i srednjih škola

Predsednik Privremenog organa opštine Odžaci, Goran Nikolić, primio je u sali veća Opštine đake generacije osnovnih i srednih škola i tom prilikom im uručio tablete.

KULA/VRBAS – Najavljena isključenja struje za sutra

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS Distribucija je objavila raspored isključenja struje u Kuli i Vrbasu za petak, 14. avgust.

Epidemiološka situacija u pokrajini NEPOVOLJNA ALI SA TENDENCIJOM POBOLJŠANJA

U Vojvodini je od koronavirusa obolelo 3.584 osoba, a najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu 1461, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine. Epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuju "kao nepovoljnu, ali sa tendencijom poboljšanja".

Prošle nedelje 13 saobraćajnih nesreća! U Kuli DVE, u Odžacima TRI

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teške i osam osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 10 vozača.

12. avgust – Međunarodni dan mladih

„Saradnja sa mladima – ulaganje za budućnost" - Angažovanje mladih za globalno delovanje tema je obeležavanja ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih kojom želi da se ukaže na načine na koje angažovanje mladih na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou obogaćuje nacionalne i multilateralne institucije i procese, ali i da se ukaže na potrebu za poboljšavanjem položaja i uključivanja mladih u kreiranje javnih politika.

ODŽACI – Obaveštenje o tretmanu komaraca u periodu od 12. do 16. avgusta

Obaveštavaju se građani opštine Odžaci da će se na teritoriji opštine Odžaci u periodu od 12. do 16. avgusta 2020. vršiti tretman radi suzbijanja odraslih formi komaraca tretmanom sa zemlje.

OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVA ŠKOLSKA GODINA za osnovce od 1. septembra!

Na upravo završenom Kriznom štabu prihvaćen je predlog nastave za nastupajuću školsku godinu. Generalni plan, upustva, ali i preciznu razradu održavanja nastave i podelu zaduženja, izradio je tim Ministarstva prosvete.

Evo kakvo je trenutno stanje u SOMBORSKOJ bolnici!

Tokom proteklog vikenda nije bilo prijema pacijenata u respiratornu ambulantu kovid odeljenja u somborskoj Opštoj bolnici. A od početka jula pa do sada, na kućno lečenje i u samoizolaciju otpušteno je 80 pacijenata.

SIVAC/RUSKI KRSTUR – Najavljena isključenja struje

Zbog najavljenih radova na elektromreži, EPS distribucija objavila je raspored isključenja struje u Sivcu za sredu, 12. avgust i u Ruskom Krsturu za četvrtak 13. avgust 2020. godine.

Još jedna POPULARNA turistička atrakcija u Vojvodini – Bešenovačko jezero

Suočeni sa ekonomskom krizom, sve manje građana Srbije odlazi na letovanje, a plaže na Dunavu, Adi, Moravi ili Drini postaju sve popularnije, uređenije i pune kupača. Građani Srbije ovog leta svoje godišnje odmore usmerili su na obilazak svoje zemlje.

Vozaču „automobila smrti” PRODUŽEN pritvor

Mesec je prošao od stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Ruski Krstur – Kula, u kojoj su poginule tri mlade devojke, a teške telesne povrede zadobili mladić i tinejdžerka.

Poslovni adresar

Marketing