Objavljen Javni poziv Opštine Kula za sufinanisiranje mera smanjenja zagađenja vazduha

Opština Kula objavila je Javni poziv za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora u Opštini Kula u 2023. godini.

Deca iz kulske opštine učestvovala u prikupljanju pomoći za decu sa Kosova i Metohije

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina dr Irineja, Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke „Vladika Platon Atanackovićˮ je, u saradnji sa Katihetskim odborom Eparhije bačke, i ove godine organizovala vaskršnju akciju prikupljanja paketića za decu sa Kosova i Metohije.

Bazen u Kuli uskoro spreman za kupališnu sezonu

Na bazenu u okviru Sportskog centra u Kuli uveliko teku radovi na pripremi bazena za kupališnu sezonu. Ove radove obišao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je rekao da će bazen, po planovima, biti spreman za kupače već sredinom juna.

Prof. dr Velibor Vasović dobitnik najvećeg priznanja Srpskog lekarskog društva

Srpsko lekarsko društvo, na godišnjem nivou, dodeljuje nagradu za unapređenje primarne zdravstvene zaštite u Srbiji. Kandidata je mnogo, a nagrada je samo jedna. Ove godine, ona je pripala prof. dr Veliboru Vasoviću, lekaru specijalistiurgentne medicine, doktoru medicinskih nauka, redovnom profesoru na Medicinskom fakultetu i jednom od rukovodilaca Službe hitne pomoći u Kuli.

Sedmodnevni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha

Monitoring kvaliteta vazduha u opštini vrši se u skladu sa Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Kula u 2023. godini na koji je opština Kula dobila saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine.

PROVERI ISPRAVNOSTI SIRENA U SREDU 7. JUNA

Na osnovu akta Sektora az vanredne situacije, Odeljenja za vanredne situacije MUP Republike Srbije u Somboru, na teritoriіi opštine Kula izvršiće se provera ispravnosti sistema za javno uzbunjivanje (sirena).

Na Malom Staparu održana 3. kros trka Carica

U nedelju, 28. maja, na Malom Staparu je održana 3. kros trka Carica. Osim trkača koji su hrabro istrčali 6,4 km, trčala su i deca, pa su se tako prvo takmičila ona koja pohađaju 1. i 2 razred, zatim ona koja pohađaju 3. i 4. i naposletku deca od 5. do 8. razreda. Oni su nagrađeni medaljama i slatkišima, a potom su imali i zajedničko druženje.

U UTORAK 30. MAJA POČINjE PRIJAVA GRAĐANA ZA KORIŠĆENjE NOVE SERIJE VAUČERA

Prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji počinje 30. maja 2023. godine na šalterima javnog preduzeća „Pošta Srbije“ na teritoriji cele zemlje.

Oblačno i toplo, ponegde moguće nepogode s gradom i olujnim vetrom

Iako je kraj maja i dalje nas prati promenljivo, nestabilno vreme. Danas oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim u drugom delu dana.

Grupa za obrazovanje: Otvorena nova učionica budućnosti u Ruskom Krsturu

Grupa za obrazovanje otvorila je danas novu Mejkers lab učionicu budućnosti u školi "Petro Kuzmjak" u Ruskom Krsturu.

Lančani sudar na putu Prigrevica – Apatin, nekoliko lica povređeno

U lančanom sudaru na putu Prigrevica - Apatin učestovalo je pet automobila, potvrđeno je RTV u MUP-u. Kako RTV nezvanično saznaje ima više povređenih lica, a prema poslednjim informacijama na sreću niko nije životno nastradao.

Mesno udruženje penzionera Kula proslavilo Spasovdan

Članovi Mesnog udruženja penzionera Kula upriličili su tradicionalnu proslavu svog udruženja, Spasovdan.

Rojević prisustvovao otvaranju druge faze „Vrbas ritejl parka“, u Vrbas stigli evropski brendovi

Predsednik opštine Vrbas prisustvovao je danas svečanom završetku druge faze radova izgradnje "Vrbas ritejl parka", koji će u potpunosti biti završen sledeće godine, i koji će zauzimati 10.000 kvadrata. Svoje radnje otvorili su JYSK, DM, Sinsey, Pepco.

DODELjENE NAGRADE POBEDNICIMA LIKOVNOG, LITERARNOG I FOTO KONKURSA „KADA BI PLANETA UMELA DA GOVORI“

Javno komunalno preduzeće "Komunalac" Vrbas uručilo je nagrade pobednicima tradicionalnog likovno-literarnog i foto konkursa. Veliki broj radova i ove godine pristigao je na konkurs na temu "Kada bi planeta umela da govori".

Za zamenu stolarije skoro 3,5 miliona dinara Osnovnoj školi „Petefi Brigada“

Ugovori po osnovu dva konkursa u oblasti obrazovanja potpisani su juče u Holu Pokrajinske vlade. I ove godine su izdvojena znatna sredstva za investiciono održavanje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova, kao i za izradu tehničke dokumentacije, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Predstava ,,Čežnja za super povrćem“, Kulturnog centra Kula, obezbedila plasman na Republički festival amaterskih...

Na 59. Festivalu amaterskih pozorišnih društava Vojvodine, koji je održan u Bačkoj Palanci od 16. do 24. maja 2023, učestvovalo je osam predstava, od kojih čak tri iz kulske opštine – predstava ,,Kralj umire“, Ežena Joneska, u režiji Radoja Čupića i u izvođenju pozorišta ,,Stevan Sremac“, Doma kulture Crvenka; predstava ,,Čežnja za super povrćem“, Mjureja Šizgala, u režiji Dragana Ostojića i u izvođenju Kulturnog centra Kula i predstava ,,Narodni poslanik“, Branislava Nušića, u režiji Dejana Cicmilovića i u izvođenju Dramske sekcije ,,Velimir Sandić Veljko“, Doma kulture Sivac.

Poslovni adresar