HUMANOST NA DELU – DDK

Zbog aktuelne epidemijske situacije sa kojom se suočavamo i sa živimo skoro dve godine, dešava se da se smanji odziv dobrovoljnih davalaca krvi, a samim tim i rezerve krvi svih krvnih grupa.

Obuka „Priprema projektnog predloga i upravljanje projektom“

Juče i danas se održava obuka u Maloj sali SO Kula za pisanje predloga projekata i o upravljanju projektima.

Danas je održana 112. sednica Opštinskog veća opštine Kule

Sednicu je otvorio predsednik Opštine, Damjana Miljanić, prvom tačkom koja je predviđena za usvajanje zapisnika sa prošle sednice. Članovi veća su jednoglasno dali saglasnost PU ''Bambi'' za otvaranje još jedne grupe celodnevnog boravka u vrtiću ''Vrtuljak'' u Kruščiću. Ostale tačke dnevnog reda bile su predviđene za razmatranje predloga Pravilnika o uslovima i merilima za izbor otkupa tj. kupovinu šest kuća. Članovi veća razmatrali su u okviru ove tačke i postupak i način rada Komisije koja će se baviti ovim izborom. Sve četiri tačke dnevnog reda su jednoglasno usvojene.

Pokrajina raspisala devet konkursa za sufinaniranje investicija poljoprivrednicima

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je devet konkursa na kojima poljoprivrednici iz Vojvodine, sa registrovanim gazdinstvom u aktivnom statusu, mogu konkurisati za bespovratna sredstva za unapređenje proizvodnje i investicije.

Uhapšen zbog nedozvolјenog prelaza državne granice i krijumčarenja lјudi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su B. P. (1993) iz okoline Sombora zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi.

Sedmodnevni izveštaj o stanju kvaliteta vazduha

Monitoring kvaliteta vazduha u Kuli koji sprovodi Zavod za javno zdravlje iz Sombora pokazuju da su koncentracije 11.01.2022 i 14.01.2022 bile u okviru vrednosti propisanih Uredbom, dok su koncentracije suspendovanih čestica PM 10 dana 12.01.2022, 13.01.2022, 15.01.2022 i 16.01.2022 prelazile maksimalno dozvoljenu vrednost . Rezultate merenja možete pogledati na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Kula.

U Sivcu se pliva za Časni krst

Jedinstvo, mir i ljubav su vrednosti koje je Isus slao dok je uspostavljao hrićanstvo kako bi narod ujedinila vera. Upravo ovo su vrednosti na koje godinama unazad plivači za Časni krst, na Bogojavljanje, ukazuju.

Preko 60 odsto „da „referendumu u Zapadnobačkom okrugu

Prema podacima opštinskih referendumskih komisija u Somboru, Apatinu, Odžacima i Kuli građani Zapadnobačkog okruga su sa preko 60% na referendumu dali glas "DA" promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Nacionalni praznik Rusina u Srbiji

17. januar Iskreno želim da Rusini nastave sa očuvanjem i negovanjem svoje bogate i već prepoznatljive tradicije i kulturne baštine. To čini da se na pravi način oslikava činjenica da je pravo na različitost istinska vrednost koju sa posebnom pažnjom čuvamo u našoj Opštini, Vojvodini i Srbiji. Srećan Nacionalni praznik Rusina! Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić

Nezvanični rezultati Referenduma u Kuli

34.382 punoletnih građana sa pravom glasa su se na 40 biračkih mesta u našoj opštini juče izjašnjavali povodom promena Ustava. Nezvanični rezultati navode da je izlasnost u Kuli i naseljenim mestima koja pripadaju našoj opštini bila preko 40%.

Glasanje u Zapadnobačkom okrugu teče bez problema

Na području grada Sombora ima oko 72. 164 građana koji imaju mogućnost da glasaju na 76 glasačkih mesta, od toga u gradu 45 i naseljenim mestima 31 mesto. Uzorak procene izlaznosti rađen je sa šest glasačkih mesta (tri u gradu i tri u selima) gde je upisano 7.405 birača, a prema podacima 10 časova glasalo je 5,82 odsto glasača.

Javni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane i centar Ministarstva odbrane Sombor raspisali su javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije u 2022. godini.

Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Ministarstvo odbrane i centar Ministarstva odbrane Sombor objavio je opšti poziv za obavezno uvođenje u vojnu evidenciju. Ovoj obavezi podležu lica muškog pola rođena 2004. godine i njihova je zakonska obaveza da se upišu u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja podležu i lica muškog pola rođena od 1992. do 2003. godine koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u ovu evidenciju.

Na polovnim traktorima do 1. januara 2023. godine obavezna ugradnja zaštitinih ramova

Tokom 2021. godine više puta se govorilo o obaveznoj ugradnji zaštitnih struktura, ramova na polovnim traktorima. Na osnovu ranijih zakonskih regulativa, ova odredba je trebalo da počne da se primenjuje od 1. janura 2022. Međutim, prema poslednjem Pravilniku o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, obavezna ugradnja zaštitnih struktura odložena je za 1. januar 2023. godine.

Raspisan međunarodni tender za izradu platforme eAgrar

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je međunarodni tender za softversko rešenje za eAgrar. Reč je o razvoju platforme za onlajn registrovanje više od 400.000 poljoprivrednih gazdinstava i efikasnije upravljanje isplatama podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Potpisan ugovor o navodnjavanju 13.500 hektara fruškogorskih voćnjaka i vinograda

U Sremskoj Mitrovici potpisan je ugovor za finansiranje projekta izgradnje primarne infrastrukture za navodnjavanje u blizini akumulacionih jezera Pavlovci i Borkovac na Fruškoj gori. Projektom, koji finansira EBARD ( Evropska banka za obovu i razvoj), a sprovodi Javno vodoprivredno preduzeće “Vode Vojvodine”, nakon završetka svih planiranih radova, moći će da se navodnjava novih 13.500 hektara pod voćnjacima i vinogradima.

Poslovni adresar