Poljoprivredni sajam počinje u subotu

Najveća smotra agrara u regionu ponovo će biti održana u Novom Sadu u uobičajenom terminu između 21. i 27. maja. Održava se na uobičajen način, a izlagači će se predstaviti u zatvorenom i na otvorenom prostoru najstarije sajamske kuće u ovom delu Evrope.

Broj građevinskih dozvola veći za 35%

U martu ove godine izdato je 2.743 građevinskih dozvola, što je za 35,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS). Od ukupnog broja dozvola izdatih u martu, 76 odsto dozvola odnosi se na zgrade, a 24 odsto na ostale građevine. Ako se posmatraju samo zgrade, 75 odsto dozvola izdato je za stambene, a 25 odsto za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove.

Prva pomoć za zaposlene – Kako da reagujete prilikom nezgoda na radu?

Crveni krst u Srbiji realizuje obuke u prvoj pomoći za zaposlene u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu i važećim pravilnikom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o načinu i rokovima osposobljavanja zaposlenih u prvoj pomoći.

Klub nemačkih ovčara “Crvenka“ uručio plaketu predsedniku opštine

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, danas je ugostio Marka Jovovića, jednog od organizatora Prve specijalizovane izložbe nemačkih ovčara i vlasnika najčuvenije odgajivačnice ove rase pasa sa ovih prostora „Tim Panonian si“.

Učenici Muzičke škole iz Kule najbolji na dva prestižna takmičenja

Učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli još jednom su dokazali svoj talenat i izuzetan rad i to na dva prestižna takmičenja. Na 14. pijanističkom takmičenju „Slavenski“ održanom 13. maja 2022. godine, u Muzičkoj školi “Josip Slavenski“ u Novom Sadu, Balša Mučalica - učenik 2. razreda klavira Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli osvojio je 1. nagradu sa 94,80 bodova.

Poziv za podnošenje predloga godišnjih programa organizacija u oblasti sporta za 2023. godinu

Opština Kula je danas raspisala javni poziv za podnošenje predloga godišnjih programa organizacija u oblasti sporta za 2023. godinu, kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta. Predlog programa mogu podneti sve organizacije u oblasti sporta sa teritorije opštine Kula.

Lokalni akcioni planovi u Kuli

Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Kula raspisali su Javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2022. godini na teritoriji opštine Kula. Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 300.000,00 dinara, odnosno, 330.000,00 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva , kao i osnivanje privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Danas i više od 30 stepeni, osveženje stiže sutra

Danas u Srbiji sunčano i toplo. Topliji vazduh sa Mediterana podiže temperaturu za još tri do četiri stepena. Posle podne ponegde na jugozapadu zemlje može biti pljuskova. Osveženje stiže u utorak.

Druga rata naknade za odvodnjavanje za fizička lica dospeva 15. maja

Podsećamo obveznike naknade za odvodnjavanje za fizička lica da druga rata (akontacija), u visini kvartalne obaveze - ¼ prošlogodišnjeg rešenja, dospeva 15. maja.

Dodeljena sredstva za očuvanje zemljišta i uklanjanje otpada

Opština Kula dobila je sredstva za očuvanje zemljišta i za adekvatno odlaganje nelegalnog otpada. Ispred opštine Kula ugovor je potpisao Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula. Rok za realizaciju projekta očuvanja i zaštite zemljišta je 1. novembar. Ukupan iznos sredstava u ove svrhe iznosi oko 3,8 miliona dinara. Od tog broja Ministarstvo zaštite životne sredine dotira blizu 3 miliona dinara, dok izdvojena sredstva opštine Kula iznose oko 750 hiljada dinara. Kada je reč o Ugovoru o prevenciji nelegalnog odlaganja otpada, rok za realizaciju je mesec dana, od 15. juna do 15. jula. U ove svrhe ukupno je predviđeno 5,5 miliona dinara, od čega Ministarstvo izdvaja 3,5 miliona dinara, a opština Kula 2 miliona dinara. Kada je o konkretnim projektima reč, predviđeno je uređivanje deponije u Kruščiću i izgradnja eko parka u Liparu, u okviru kojeg će se nalaziti dečije igralište.

Za nove investicije u poljoprivredu i vodoprivredu opredeljeno preko milijardu dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je 45 ugovora predstavnicima 31 lokalne samouprave o sufinansiranju izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije, i za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini.

Subvencije za zapošljavanje 60 nezaposlenih lica u Zapadnobačkom okrugu

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Sombor donela je prve odluke na osnovu kojih su odobrene subvencije za zapošljavanje 60 nezaposlenih lica u Zapadnobačkom okrugu.

Predavanje o Novosadskoj raciji održano u Sivcu

U okviru proslave Svetonikolajevskih dana, istoričar Miroslav Ilić održao je u sali Doma kulture u Sivcu predavanje pod nazivom „Ledena tišina“, čija je tema bila racija u Novom Sadu i južnoj Bačkoj 1942. godine.

Napredak na svim poljima kao zvezda vodilja predsednika opštine Kula

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Kula za novog predsednika opštine sa dvadeset dva odbornička glasa izabran je Damjan Miljanić, koji je nakon završetka sednice izjavio da se osnovni cilj i pravac razvoja ukratko mogu opisati kao nastavak posvećenog rada na pobošanju života svakog naseljenog mesta u opštini, ali i svakog pojedinca. Miljanić je istakao da će se kao i do sada, raditi na tome da, bilo da je reč o infrastrukturi, kulturi, obrazovanju ili zdravstvu, svaki građanin iz godine u godinu oseti napredak i to je definisao kao osnovnu zvezdu vodilju kojom se neće baviti samo on, kao predsednik opštine, već ceo jedan tim. Dodao je da njega pored danas izabranih funkcionera čine i direktori komunalnih preduzeća, direktori ustanova kao i pojedinci koji rade na realizaciji zacrtanih planova.

Konstituisana Skupština opštine Kula: Miljanić predsednik Opštine, Milojičić predsednik Skupštine opštine

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Kula održana je danas, sa početkom u 10 časova. Sednicu su otvorile najstarija odbornica Marija Šepinski, sa izborne liste „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve“ i najmlađa odbornica, Nikolina Drinić, sa izborne liste „Grupa građana Kritična masa-za pobedu“. Nakon usvojenog dnevnog reda, izveštaj o sprovedenim izborima kandidatima za odbornike predstavila je Nevenka Rabrenović, predsednica Opštinske izborne komisije.

Danas letnji dan, sunce i 31 stepen u hladu

Najtopliji dan od početka godine. U brdsko-planinskom predelima posle podne lokalni razvoj oblačnosti, ali će se zadržati suvo vreme.

Poslovni adresar