Predstavljajte opštinu Vrbas na muzičkom takmičenju Srbija u ritmu Evrope 2020.

VRBAS - U četvrtak, 23. januara u 14:00 časova, u bioskopu Jugoslavija održaće se audicija za predstavnika opštine Vrbas na ovogodišnjem takmičenju "Srbija u ritmu Evrope".

Italijani grade fabriku u Bloku 100 u Vrbasu

VRBAS - U Vrbasu je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave i italijanskih investitora za koje se uređuje zona od 4.605 kvadratnih metara u Bloku 100.

OŠ “P. P. Njegoš” u Vrbasu organizuje dobrotvorni bal za adaptaciju školske biblioteke

VRBAS - Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" u Vrbasu 21. februara organizuje dobrotvorni bal, gde će biti prikupljana sredstva za adaptaciju školske biblioteke, kako bi mogla da smesti 15.000 knjiga.

(VIDEO) Novogodišnji intervju sa direktorom JKP Komunalac Vrbas Sinišom Adamovićem

VRBAS - U velikom novogodišnjem intervjuu direktor Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac" Vrbas Siniša Adamović govorio je o aktivnostima koje su realizovane tokom 2019. godine, ali i o velikim projektima koje možemo da očekujemo već u narednim mesecima.

Ruski jezik za početnike besplatno u Vrbasu

VRBAS - Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva "Rod" iz Vrbasa organizovaće besplatan kurs ruskog jezika, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Vrbas.

Upis u vojnu evidenciju do kraja februara

VRBAS / KULA - Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva mladiće rođene 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i upišu se u vojnu evidenciju.

Za uništavanje vetrozaštitnog pojasa kazne do 150.000 dinara

KULA / VRBAS / SOMBOR - Građani i firme, koji bespravno seku drveće u vetrozaštitnim pojasevima, biće kažnjeni novčanom kaznom od 25.000 do 150.000 dinara, a moguće su i krivične prijave protiv njih, upozorava Odeljenje poljoprivrede i zaštite životne sredine iz Sombora.

Izmena režima saobraćaja u Kuli zbog koncerta Željka Joksimovića

KULA - Zbog predstojećeg koncerta Željka Joksimovića 13. januara za doček srpske Nove godine, u Kuli će privremeno biti izmenjen režim saobraćaja.

Pomračenje Meseca 10. januara vidljivo iz Srbije

SRBIJA - U petak 10. januara uveče iz Evroazije i većeg dela Afrike moći će sa se prati ceo tok Mesečevog prolaska kroz Zemljinu polusenku.

Olakšice za plaćanje računa za energente u opštini Kula

KULA - Građani koji imaju pravo na dobijanje statusa energetski zaštićenog kupca treba da podnesu zahtev do 25. januara 2020. godine kako bi i u januaru ostvarili popust za gas ili električnu energiju.

JKP Komunalac Vrbas: Zbog niskih temperatura potrebno zaštititi vodomere

VRBAS - U toku zimskog perioda kada su temperature često ispod nule, potrebno je pravilno zaštititi uređaje za merenje potrošnje vode, upozoravaju iz Poslovne jedinice "Vodovod i kanalizacija" JKP "Komunalac" Vrbas.

Konačno otvoreno klizalište u Kuli

KULA - U dvorištu Osnovne škole "Isa Bajić" u Kuli orvoreno je klizalište koje građani mogu da koriste od 16:00 do 22:00 časa.

Objavljen Javni poziv za nabavku novog traktora u 2020. godini

SRBIJA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora u 2020. godini.

Javni poziv za dodelu građevinskog materijala izbegličkim porodicama u opštini Kula

KULA - Raspisan je javni poziv za dodelu građevinskog materijala izbegličkim porodicama u opštini Kula koje su bile korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom.

Na Badnji dan tradicionalno nalaganje badnjaka ispred crkve i na Jarošu u Kuli

KULA - U kulskom Hramu Svetog apostola i evanđeliste Marka službama će biti obeleženi Badnji dan i Božić, posle čega sledi tradicionalno nalaganje badnjaka ispred hrama i na Jarošu.

Program obeležavanja Badnjeg dana i Božića u Vrbasu

VRBAS - Od ove godine u Vrbasu će se služba za božićne praznike vršiti u dva pravoslavna hrama. Pored Crkve Vavedenja Presvete Bogorodice u Starom Vrbasu, vernici će službi moći da prisustvuju i u novom hramu u centru grada.

Poslovni adresar

Marketing