STARA PAZOVA: “Gastro Srem” 2. i 3. septembra

Gastronomsko – turistička manifestacija “Gastro Srem”, nosilac nagrade „Najbolje iz Vojvodine“, održaće se po peti put 2. i 3. septembra u Staroj Pazovi i promovisaće zabavu, druženje i uživanje kroz gastronomiju, tradiciju i humanost. Okupiće oko 70 najboljih izlagača iz regiona koji se svojim raznovrsnim proizvodina izdvajaju po kvalitetu, najpoznatije moderne tamburaške sastane iz Vojvodine, a u okviru same manifestacije održaće se Gastro Show koji će podrazumevati takmičenje najboljih kuvara iz Srema koji će pripremati sremačke i vojvođankse specijalitete.

Danas u Vladi Srbije sastanak poljoprivrednika sa premijerkom Brnabić

Protest poljoprivrednika u više mesta u Srbiji danas je ušao u sedmi dan, a kako je za Tanjug izjavio predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović protest će biti nastavljen do ispunjenja zahteva.

PKS: Vrednost uvoza mleka i mlečnih proizvoda u prvom polugođu 90 miliona evra

Prema podacima iz Privredne komore Srbije (PKS) za prvih šest meseci 2022. godine uvoz mleka i mlečnih proizvoda realizovan je u vrednosti od 90 miliona evra. To je gotovo duplo više u odnosu na isti period lane kada je vrdnost uvoza iznosila 53 miliona evra. Istovrmeno srpske mlekare su u prvom polugođu izvezle mleka i mlečnih proizvoda u vrednosti 44 miliona evra.

SAOPŠTENjE O REZULTATIMA KONKURSA ZA NEOBJAVLjEN RUKOPIS PRVE KNjIGE EDICIJE GOLUB ZA 2022....

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ iz Sombora u junu 2022. godine raspisala je konkurs za izdavanje prve knjige autora do 40 godina u ediciji Golub. Prema propozicijama konkursa, rukopisi su slati pod šifrom, a konkurs je zaključen 15. jula 2022. godine.

Održani izbori sa Savet MZ „Gornji Grad“

Izbori za Savet Mesne zajednice "Gornji Grad" održali su se danas, birači su svoje pravo glasa mogli da iskoriste na pet biračkih mesta – u Srednjoj tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, Ekonomsko-trgovinskoj školi, u Vatrogasnom domu. Biralo se 11 članova, koliko je i kandidata bilo na glasačkom listiću. Mandat Saveta traje četiri godine, a kandidati su: Bojana Dević, Maja Stojanov, Bojana Blečić, Valentina Ćurčić, Blažo Kostić, Kamenko Bertić, Srđan Srdić, Marko Košutić, Atila Huđik, Stevan Gligović i Zoran Vignjević.

Zoran Džimi Marić sportski direktor „Hajduka“ iz Kule

Srpskoligaš „Hajduk 1912“ finišira sklapanje tima u kadrovskom i igračkom smislu. Prvo kolo je tu i „Hajduk“ ima premijeru u Stanišiću protiv istoimene ekipe. Odjeknula je kadrovska bomba kraj kanala, te je tako novi sportski direktor „belih“ Zoran Džimi Marić, nekadašnji trener Vojvodine i mlađih kategorija reprezentacije Srbije. Marić je istakao da je veliki izazov biti u jednom ovakvom klubu i da će dati sve od sebe da se klub stabilizuje u svim segmentima:

Početkom septembra „Dani tradicije“ u Kuli

U petak i u subotu 2. i 3. septembra u Kuli Mađarski Kulturni Centar Nepker petnaesti put po redu organizuje svoju najposećeniju manifestaciju „Dani Tradicije“. Početak programa počinje drugog septembra otvaranjem izložbe amaterskog slikara iz Kaloče u Galeriji Kulturnog centra sa početkom u 19 časova.

Sutra u Kruščiću Memorijalni turnir „Radisav Rabrenović“

Sedmi po redu Memorijalni turnir „Radisav Rabrenović“ održaće se u subotu, 13.avgusta, na igralištu Fudbalskog kluba „Mladost“ u Kruščiću. Na turniru učestvuju ekipe dečaka do 12 godina, a nastupaju novosadska „Vojvodina“, subotički „Spartak“ i „TSC“ iz Bačke Topole. Organizatori turnira su fudbalska menadžerska agencija „Inter Sport Friends“ i porodica Rabrenović, uz partnerstvo Zajednice Superlige Srbije. Otvaranje turnira je u 10 časova.

Koje naknade ne smeju da poskupe narednih godinu dana u bankama i šta to...

Generalni direktor Sektora za kontrolu poslovanja banaka u Narodnoj banci Srbije Darko Stamenković kaže za RTS da je NBS sa bankama postigla dogovor da u narednih godinu dana ne povećavaju cenu platnih usluga. To se odnosi na naknade za održavanje tekućeg računa, transakcije, izdavanje kartica. Ističe da se 14 banaka, koje su povećale cene usluga, odazvalo pozivu NBS-a da smanji naknade za 30 odsto.

VRBAS – Akcija dobrovoljnog davanja krvi

AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U ČETVRTAK 18. avgusta 2022. godine, od 8 do 11 časova u prostorijama Crvenog krsta Vrbas, u saradnji sa mobilnom ekipom Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

4. sednica SO Kula: Ustupa se zemljište za izgradnju Vatrogasnog doma

Četvrta po redu sednica Skupštine opštine Kula protekla je u permanentnoj diskusiji odbornika vladajuće većine i odbornika opozicije. Naime, pre usvajanja dnevnog reda, jedan broj odbornika je podneo Predlog za dopunu dnevnog reda tačkom „razno“.

Zgrade u Kuli pred energetskim izazovom

Međunarodna situacija i zakomplikovani odnosi na globalnom nivou utiču, između ostalog, i na cene energenata. Dodatni problem jesu i dugovi jednog broja stanara za grejanje koji opterećuju ionako labavo funkcionisanje sistema upravljanja stambenim ulazima. Visoke cene i dugovanja dovode u pitanje sam tok grejne sezone.

„Bas kup“ u nedelju u Kuli

Udruženje sportskih ribolovaca „Hajduk Šaran“ iz Kule organizuje tradicionalnu ribolovačku manifestaciju „Bas kup“, koja će se održati u nedelju u Kuli.

Danas julske penzije za korisnike iz kategorije zaposlenih

Isplata julskih penzija za korisnike iz kategorije zaposlenih počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO).

Rok za plaćanje poreza na imovinu 15. avgust

Treća rata poreza na imovinu fizičkih lica dospeva na naplatu 15. avgusta, a ovaj porez se može platiti bez provizije dina karticom na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

U nedelju izbori za Savet MZ Gornji Grad

Izbori za Savet Mesne zajednice Gornji Grad održaće se u nedelju, 14. avgusta. Glasanje je moguće obaviti od 7 do 20 časova, a glasa se na pet biračkih mesta. Birači sa biračkih mesta 1 i 2 glasaju u Velikoj sali Mesne zajednice Gornji Grad, birači sa biračkih mesta 3 i 6 glasaju u Srednjoj tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, birači sa biračkih mesta 4 i 5 glasaju u Ekonomsko-trgovinskoj školi, birači sa biračkih mesta 7 i 8 glasaju u Mesnoj zajednici Gornji Grad i birači sa biračkih mesta 9 i 10 glasaju u Vatrogasnom domu. Bira se 11 članova, koliko ima i kandidata na glasačkom listiću. Mandat Saveta traje četiri godine, a kandidati su: Bojana Dević, Maja Stojanov, Bojana Blečić, Valentina Ćurčić, Blažo Kostić, Kamenko Bertić, Srđan Srdić, Marko Košutić, Atila Huđik, Stevan Gligović i Zoran Vignjević.

Poslovni adresar