U ponedeljak zvanično stiže jesen

SRBIJA - Kalendarski gledano, jesen na severnoj Zemljinoj polulopti počinje u ponedeljak, u 3:54 časova, dok istovremeno za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje leto.

U Kuli će se u ponedeljak održati predavanje o bezbednosti motociklista

KULA - Savet za saobraćaj opštine Kula u ponedeljak 23. septembra od 09:00 časova organizuje edukativno predavanje "Bezbednost motociklista u saobraćaju".

(FOTO) (VIDEO) Patron Eparhije bačke po prvi put proslavljen u Vrbasu

VRBAS - Patron Eparhije bačke, Čudo Svetog Arhangela Mihaila u Honi, proslavljen je 19. septembra u Vrbasu.

Posle Crvenke, počelo prijavljivanje domaćinstava na sistem kanalizacije i u Kuli

KULA - Izgradnja nedostajuće kanalizacije u Kuli i Crvenki konačno je okončana i građani, koji to već nisu, mogu da podnesu zahtev za priključivanje.

Dan bez automobila: Obaveštenje o privremenoj obustavi saobraćaja u Vrbasu

VRBAS - U okviru Evropske nedelje mobilnosti, koja traje od 16. do 22. septembra, u Vrbasu će se u petak 20. septembra održati manifestacija "Dan bez automobila", tokom koje je planirana privremena obustava saobraćaja u delu grada.

Ministarstvo prosvete: Škole dužne da prijave nasilje u roku od 24 sata

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je svim predškolskim i školskim ustanovama dopis sa usvojenim čitavim nizom sistemskih zakona, podzakonskih akata, kao i javnih politika koji na neposredan ili posredan način utiču na sprečavanje diskriminacije i zaštitu od svih oblika nasilja u celokupnom sistemu i na svim nivoima obrazovanja i vaspitanja.

Putevima duše: Mađarski recitator posetio Crvenku gde je 1944. streljano hiljadu Jevreja

CRVENKA - U Crvenki je u ponedeljak 16. septembra boravio mađarski recitator Tot Peter Lorant koji je u nekadašnjoj ciglani "Jedinstvo" predstavio svoju monodramu "Duša sam i želim da živim" koja opisuje logoraško-zatočenički put pisca Radnoti Mikloša.

U nedelju besplatni preventivni pregledi u Vrbasu, Kuli, Odžacima i Somboru

VRBAS / KULA / ODŽACI / SOMBOR - Prema preporuci Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u zdravstvenim ustanovama u zemlji će se u nedelju 22. septembra vršiti besplatni preventivni pregledi.

Počelo priključivanje domaćinstava na kanalizaciju u Crvenki

CRVENKA - Nedostajuća kanalizacija u Crvenki konačno je završena i predata na korišćenje lokalnom komunalnom preduzeću.

Komunalci dali doprinos svečanom obeležavanju Patrona Eparhije bačke u Vrbasu

VRBAS - Ekipe "Zelenila" JKP "Komunalac" Vrbas završile su košenje javne zelene površine ispred i oko Hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Vrbasu.

LAG “Srce Bačke” na Trećem forumu o politikama ruralnog razvoja Jugoistočne Evrope

Od 9. do 12. septembra u organizaciji Balkanske mreže za ruralni razvoj i Razvojne agencije Turske, a uz podršku EU na Zlatiboru je održan Treći forum o politikama ruralnog razvoja Jugoistočne Evrope (3RD Rural Development Policy Forum of South Eastern Europe), koji je ove godine imao za temu "Ruralni mladi".

Laptop računari školama i vrtiću opštine Odžaci

ODŽACI - Osnovnim i srednjim školama sa teritorije opštine Odžaci i Predškolskoj ustanovi "Poletarac" podeljena je računarska i elektronska oprema nabavljena kroz projekat Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, za sufinansiranje mera populacione politike.

Najavljen šesti Dobrotvorni bal OŠ “Bratstvo jedinstvo” u Vrbasu, učenici priželjkuju salu za fizičko

VRBAS - Sada već tradicionalni šesti Dobrotvorni bal Osnovne škole "Bratstvo jedinstvo" u Vrbasu održaće se 12. oktobra u 19:00 časova u Hotelu "Bačka".

U OŠ “Petefi brigada” u toku upis odraslih bez osnovnog obrazovanja

KULA - U Osnovnoj školi "Petefi brigada" u toku je upis odraslih osoba bez osnovne škole u okviru programa "Druga šansa", koji se uspešno realizuje već osmu godinu zaredom.

(VIDEO) Pomor ribe u kulskom Begejcu

KULA - Na poziv zabrinutih građana, ekipa našeg portala je posetila Begejac gde smo zabeležili ove tužne kadrove.

Zbog radova izmenjen režim saobraćaja na državnom putu između Vrbasa i Srbobrana

VRBAS - Zbog radova na pojačanom održavanju državnog puta I B reda između Vrbasa i Srbobrana, na ovoj deonici je postavljena privremena signalizacija i izmenjen režim saobraćaja.

Poslovni adresar

Marketing